Sassuolo sálálálá!!!

Kedves barátaim, végre itt a várva várt derby!!! A csupán 2 éves múltra visszatekintő patinás párharc méltó folytatása következik a San Siróban ezen a napsütéses október végi vasárnap délutánján. A másfél milliós Milánót, de nem túlzás állítani, hogy egész Olaszország, sőt, a világ futballszerető közönségét lázba hozta az évszázados uralkodó északi gigász AC Milan és a feltörekvő vidéki trónkövetelő Sassuolo csatája, a harc, amelyben nincs annyi vér, verejték és szenvedés, amennyi drága lenne a jutalmul járó dicsőségért cserébe.  De több ez, sokkal több, mint egy egyszerű futballmérkőzés, itt kérem valóságos társadalmi eseményről van szó, máskülönben nem Bertolacciról pletykálnának a város szépei a fodrásznál, és nem lehetne  Zapata-mezben bárkit leszólítani a színházban. Hajtás után aláállunk.

Legendás ez a párviadal, olyan, amelynek során héroszok emelkednek ki az ismeretlenségből, hogy Napként ragyogjanak a futballvilág egén, más esetekben ünnepelt hősök buknak el, és tűnnek el a történelem süllyesztőjében. Előbbire kiváló példa a zseniális Domenico Berardi, a négygólos matador, a glóbusz egyik legtüneményesebb csatárzsengéje, a kültelki kissrác, aki beállt a nagyok közé játszani, és kezdeti félszegségét leküzdve újra, újra, újra, és megint csak újra célba veszi a legszentebb vadat, az AC Milan érinthetetlen kapuját, és talál, talál, talál, és megint talál, beírva nevét a dicsőséges korok fényes napjait megörökítő ólomnehéz krónikákba. Kedves barátaim, Domenico Berardi, az atomvillanás eljön, hogy újra megmutassa, mi fán terem a futball művészete.

Kedves barátaim, engedtessék meg, hogy ezen történelmi esemény alkalmával ne csak a babérkoszorúval százszor kitüntetett hősöket énekeljük meg, hanem áldozzunk néhány szót azokra is, akik gyengének bizonyultak, és elhullottak eme a legnagyobbakat is próbára tévő megmérettetésben. Max Allegri, ez a kopaszodó, szellemileg rohamosan hanyatló sarlatán, ez az évekig mindenkit megtévesztő álpróféta megérdemelten került a történelem trágyadombjára, és tengődik azóta is kiesés ellen küzdő kiscsapatoknál, olyan szerény helyeken, ahol megtűrik a testi leépülést, a morális összeomlást és az érzelmi kiüresedést. Kedves barátaim, Max Allegri nem jön el, mert nem jöhet el, nem lesz ott, mert nem lehet ott a Milan-Sassuolón. 

Kedves barátaim, zászlónk magasan, büszkén lengedezik, és nincs az az orkán, amely kitéphetné nemes vezérünk rettenthetetlen markából, nincs az a mennydörgés, amely ne pattanna le robusztus mellkasáról, és nincs az a cselvetés, amellyel túl lehetne járni fényoszlopként tündöklő zseniális elméjén. Szinisa Mihajlovics, a Balkán géniusza hetykén áll seregeink élén, orcáján  a mennyei Presidente megtermékenyítő csókjával, kinek lángelméje, fennkölt nagysága és személyes varázsának egyetlen apró szikrája is grandiózus haditerveket fogan, bárkire is vetüljön. Kedves barátaim, Szinisa Mihajlovics és Don Silvio Berlusconi ott lesznek a Milan-Sassuolón, hogy újra megfürödhessenek isteni alkotásuk minden gyönyörében. 

Kedves barátaim, szilárdan hihetünk benne, hogy dicsőséges múltunk és káprázatos jelenünk, ha lehetséges, még pazarabbul vakító jövőbe fog torkollani, egy olyan jövőbe, amelyben a futballvilág egyetemes szentélyét San Sirónak fogják nevezni, ahová a világ minden részéből térdencsúszva fognak zarándokolni az egyszerű nép fiai, hogy leróhassák hódolatukat az emberiség eme isteni tökéletességű alkotása előtt. Tehetjük mindezt, mert soraink között harcol az univerzum legkörmönfontabb tanácsadója, az átigazolási piac legagyafúrtabb stratégája, a bölcs, akinek egyetlen szemöldökösszevonása eurómilliárdokban mérhető lavinákat indít el Genovától Parmáig. Kedves barátaim, Adriano Galliani ott lesz a lelátón, és büszke lehet majd arra, amit látni fog. 

Jövőnk záloga azonban nem csak ő, hanem a mesés Kelet hőse, a tupoljeves Aladdin, a thai Bonaparte, Dáriusz kincseinek és a nácik aranyának egyetlen örököse, a piramisok főbérlője, Szemiramisz függőkertjének legszebb gyümölcse, a kutyafasírozott védőszentje, az édes-savanyú prófétája, a rizspápa, a műszálas zoknik és a tamagochik császára, az érvénytelen bankgaranciák és a kölcsönszmokingok feketeöves bajnoka, Mr Bee, ez a késleltetett, és mindig visszatartott gyönyör, Mr Bee, ki szenvedélyünket már-már az elviselhetetlenségig gerjeszti, mindent maga alá temető eksztázissá változtatja tüneményes klubunkat. Kedves barátaim, Mr Bee ott lesz a VIP-páholyban, hogy perfekt mosolyával késő őszi cseresznyevirágzással örvendeztesse meg a San Síró népét. 

Kedves barátaim, bár ellenfelünk erős, kihívása tiszteletet parancsoló, egy pillanatra sem csüggedhetünk, mert mindannyiunk összes erőfeszítése kell a sikerhez. Keményítsük meg lelkünket, de nyissuk meg szívünket, és támogassuk nemes Capitanónkat, aki ebben a zord csatában a pástra vezeti legyőzhetetlen seregünket. Riccardo Montolivo a Torino véres-verejtékes legyőzése után most  a Sassuolo ellenében lesz vezérlő csillagunk, a középpálya alfája és omegája, az univerzális erő. Nincs az az ellenséges haditerv, amelynek bármilyen realitása is lenne, annyira felkészültek, zseniálisak és lelkesek ezek a mai Milan-mezes bajnokok. Kedves barátaim, az AC Milan mezes labdarúgók ott lesznek a Milan-Sassuolón, hogy újra megmutassák, mennyit érnek. 

Probabile formazione: Donnarumma – Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli – Poli, Montolivo, Kucka – Honda, Bacca, Bonaventura.