Izzítás # 2018/19

Urak, a genovai tragédia miatt a Szövetség elhalasztotta a bajnokság első fordulóját. (Őszinte részvétünk, innen is.) Most viszont azért gyűltünk össze, hogy beolajozzuk az elmacskásodott fogaskerekeket, és felszítsuk a takaréklángot, mely a nyárra kiszolgált minket. Reméljük, mindenki alaposan kipihente magát, elolvasta a kötelezőket, és felkészült a pótvizsgákra. A Szerkesztőség a rá jellemző könyörtelen alapossággal, már-már a hisztérikumba átcsúszó pedantériával tárgyalta ki a legkisebb részleteket is. Kattints, görgess, válaszolj Te is! 🙂

1. Hogy telt a nyár? SIkerült megélned valamiből?
    Csirko: Taribo West

    Pálka: Meglepően gyorsan, egyébként ahhoz mérten, hogy mennyi minden és mennyi váratlan történt, szinte fel sem kaptam a fejem. Remélhetőleg ez most tényleg egy komoly történet előszele, humbukokból már kicsit elegem van.

  k: Ne is mondd, borzalmas volt. Szarjuvénként ötven forint, kutya világ….

2Mit szólsz ehhez az Elliothoz?
Csirko:
Eddig eleg biztatonak tunik. Ha tenyleg sikerul atallni a sugardaddyskedesrol egy gazdasagilag mukodokepes modellre, akkor eleg jok leszunk. Nekem az is hihetonek tunik, hogy 3-5 ev alatt akarjak felfuttatni annyira, hogy akkor mar nagyon sokert tudjak tovabbadni, ha viszi ugy valaki. Ha meg nem, akkor pedig csak egy jol jovedelmezo uzlet, aminek folyamatosan novekszik az erteke. Az uj CEO Scaroni CV-je jol mutat, ami elengedhetetlen, hogy egy gazdasagilag mukodokepes modellt tudjanak felallitani. Nekem Leo is bejon, mint szakmai igazgato. Ert hozza, megvan a Milanos mult, meg ha ott is az az Interes kitero. Maldini pedig nagyon kiraly, hogy vegre visszater, bar nekem igy is o a legnagyobb kerdojel harmojuk kozul, a szakmai tapasztalat hianya kicsit kiszamithatatlanna teszi.

Pálka: Kicsit a rosszabbik végéről fognám meg, mert bár látszik, hogy raknak bele mannát, de mi lesz, ha nem jön az eredmény? Oké, egy éve aligha gondoltuk, hogy ők itt jelen lesznek, viszont annál biztatóbb volt a nyár, aztán tessék, hamar kiderült a kóklerség. Ezzel nem az Elliot elhessegetését akarom napirendre hozni, csak kíváncsi lennék a valódi krízis-kezelésre, bár az látszik, hogy korántsem arról szól a történet, hogy a saját emberek beülnek a székekbe, közben meg történik valami a külvilágban, amiről fogalmuk sincs. Az külön érdekes, hogy nem terveznek hosszabb távra, de ebben a világban ez mondjuk egy komoly kihívás is. Összességében egyébként összeszedettnek és világosnak tűnik a koncepció, amire bizonyára nem véletlenül mondtak áment azok, akik megtették.

k: Engem alaposan megleptek. Már azzal, hogy kifüstölték Dingdongékat, szerintem az eredeti szerződés aláírásakor senki sem gondolta, hogy az a klauzula érvénybe fog kerülni. Aztán meg, eddig azt mantráztuk, hogy egy Milant nem lehet nyereségesen működtetni, ide külső forrás kell. Ehhez képest meg komoly pénzeket tolnak be (pl. a tavaly nyári igazolásokból, ha jól tudom, volt olyan, akiért most kellett fizetni), ahelyett, hogy eladnák valakinek bekerülési érték plusz tíz százalékon, gondosan kiszámlázva a vízvillanyt, meg a Marika táppénzét. Szóval engem inkább ne is kérdezzetek, csak, ha röhögni akartok 🙂

3. Nos, hát mondja meg nekem, hogy ha Pozsonyból Brassóba mindennap két postakocsi közlekednék, Brassóból Pozsonyba pedig ugyanannyi, ha mármost föltesszük, hogy az út tíz napig tart, mennyi kocsival találkozik ön útközben, míg Pozsonyból egy postakocsin ülve Brassóba ér?

     Csirko: Hidetosi Nakata

     Pálka: Remélem egyiken sem árulnak szusit.

k: Egy Mikszáth-regényben két nagyon szép női kezet ért volna a jó válasz – csak   volna. Nem a triviális a jó válasz. Amúgy durva, mert helyből lehülyéztem Kálmi bácsit, aztán addig furdalt a dolog, ami papírt vettem elő, aztán tessék….

4. Visszatért Grande Paolo. Mit jelent ez neked?
Csirko:
Ahogy mar fentebb, eloszor is nagyon metal! A klubhuseg, professzionalitas, klasszis vedo szimboluma. Ugyanakkor a klubvezetesbeli tapasztalat hianya miatt nagyon nehez megmondani, hogy mit tud kihozni a helyzetbol. Ezen kivul nekem meg nem teljesen tiszta, hogy mi lesz a feladata, Leot kell-e segitenie, vagy donthet onalloan is, ha mar sportstrategia es sportfejlesztesi igazgato pozicioban mutatja meg magat. Mindegy, egyelore orulok.

Pálka: Különösebben nem tudom hova tenni, az emocionális hátteret lehámozva nekem azért kicsit visszás a történet, mert nem hinném, hogy eddig ne hívták volna, és azt is kétlem, hogy ne tudott volna segíteni – persze, sokat köszönhet neki a Milan, de talán ezekben az időkben lett volna pont alkalmas arra, hogy visszaadjon valamit. Másrészről megértem, hogy nem mond igent mindenféle bazári árusnak. Inkább üzenet-értékűnek tartom a visszatérését, mind e mellett természetesen nem tudok nem szurkolni neki.

k: Mindent.

5. Melyik az a zene aminek ilyesmi a dallama hogy jani-jani-jani-jani-jani-jani-jani-jani?

Csirko: Thomas Brolin

Pálka: What does the fox say.

k: Nem-nem, ez a ‘Where the Wild Roses Grow’-című dal, melyet Britney Spears és Arash duettben követtek el.

6. Hogyan értékeled a mercatót? Érkezők-távozók…

Csirko: Majd szezon kozben felebredek, es kiderul, hogy annyira megse, de nekem most nagyon bejon. A Caldara-Bonucci nagyon adja, a Romagnoli-Caldara paros, ha osszeall, nagyon jo lehet igen sok idore. Higuainnal vegre van klasszis csatarunk, nagyon allat. Meg akkor is, ha nem olcso, plane, hogy a kora miatt komoly resale value-val sem szamolhatunk. Azt is csipem, hogy a Bacca-Kalinic-Silva triot is sikerult megoldani. Castillejot nem lattam tul sokat, az megvan, hogy gyors, meg jol cselez, meg szelso. De posztra es stilusra mindenkeppen jo, elesben meg majd meglatjuk mit tud. Bakayoko eleg atom csavo, szoval lehet, hogy nagy huzas lesz es Kessievel apritanak majd rendesen, de nekem a belso kozeppalyarol igy kicsit hianyzik a kreativitas. Biglia annyira nem gyozott meg, Bonaventura se rossz, de nem a csucs, Halilovicot meg meglatjuk, de nalam benne van, hogy neki kb ot meccs jut majd. Mindenesetre az Elliottos Caldara-Bakayoko-Castillejo-Higuain negyes nagyon jol mutat. Kozben megerkezett Laxalt is, ha mar Strnic leserult. Keretmelyitesre jo lesz, az, hogy a 14+4 milla sok-e vagy keves, megiteles kerdese. Nekem kicsit huzos, plane, hogy a 2019 nyaran kell kifizetni a Higuain 36-ot, a Bakayoko 30-at, a Kessie 20-at es a Castillejo 14-et, ami azt jelenti, hogy a jovo nyari mercatot -100 milliorol inditjuk. Bonusznak Reina cserekapus fizetese meg vicces lesz, csak, hogy legyen egy kosz Fassone.

Pálka: Ezt a Bonucci-Caldara-Higuaín üzletet a mai napig nem értem, szerintem a Juventusnak annyi pénze lett, hogy valaki befizethetett akkor ott egy nagyon komoly buliba, ami vagy még tartott, vagy még az epéjüket gyógyították. Ezen felül sajnos megedzett az idő már, szóval kénytelen vagyok belekötni abba, hogy továbbra sem jött egy darab középpályás sem, aki képes lenne kiosztani mondjuk 10 gólpasszt egy idényben, így pedig cseszett nehéz lesz – mindettől függetlenül ahhoz képest, ahogy nekifutottunk ennek a nyárnak, eszembe sem jutott volna, hogy ez lesz belőle. Laxaltnak külön örülök, szerintem ő lesz a komoly fogás, Higuaín pedig ha nem rúg 20 gólt, akkor mindenki pipa lesz rá, de hát ment ez neki a Juventusban is, itt meg nincs akkora nyomás. Meg állítólag jobbak a pizzák.

k: Mihez képest? Mert ha azt nézzük, hogy itt egy kényszerű tulajváltás volt, és az Elliott dehogyis akart itt páváskodni, akkor csillagos hatvankilences. De ha nem úgy nézzük, akkor nem. Én például továbbra sem értem, hogyan lesz ebből játék. Kreativitás tekintetében még szürkültünk is (Bonucci hosszú labdái ennek a csapatnak bizony hiányozni fognak). Zúzóembereket vettek, de nem hoztak olyat, aki mozgatni tudná a csapatot. Ne legyen igazam, de elég sírósak lesznek a labdakihozatalok, a támadásépítések. Az lesz tényleg a döntési pont, hogy
a) továbbviszem (ha nincs hely, akkor átmegyek a vonalon),
b) legközelebbi csapattársnak passz (vagy hátra)
c) rákúrom, mint Lázovics
d) hátra Dollárnak
+1 ha Suso vagyok, és ez az a nap, akkor valami pengéskedés
? Mert én ebből nem látok ki többet. Spílerek jöttek? Hát kurvára nem jöttek. Hambinak nem vettük meg a 20 gólját, ilyen támogatás mellett hamar elveszti majd a kedvét. De ha tényleg Gatta kérte volna Bakayokót, akkor hátha kiérlelt valami koncepciót, mittomén beteszi a fonnyadt Bigliát egy rohamnigger szendóba, aki ettől feltámad, mittomén. Na. Most jut eszembe, végre sikerült kisöpörni Kalinkát, mindent vissza szívok, remélem, faszra húzza Csoló 🙂

7. Lila tehén? Létezik?
  Csirko: Ciriaco Sforza

  Pálka: Sarri kifüstölte.

k: 
Az egy egészségtelen szín, nem javasolom.

8. Gatta marad. Jó döntés?
Csirko:
Nekem ez is bejon. Megiscsak egy legenda, menet kozben kellett atvennie egy szetesetít csapatot, amit eleg jol gatyaba razott. Leoval gondolom megbeszeltek mar a merdazíast, az meg ugy nem hangzik rosszul, hogy az igazolasok szakmai reszet a Maldini-Gattuso-Leonardo harmas iranyitja. Nyilvan van meg mit tanulnia, de nezzuk meg, mit tud.

Pálka:
Meglátjuk, a szív meddig tudja elvinni. Olyan sok jelölt nem volt, aki mondjuk reális, és valóban előrébb jutottunk volna vele, vigye csak ezt, eddigi döntései alapján az Elliot ha kell, nem fog tökörészni.

k: Igen, kérdés nélkül. Ha meg nagy lesz rá a kabát, hát istenem, csak ne egy interes vagy szarjuvés buzit hozzanak helyette.

9. Miből készül a kenyér héja? Egyik recept sem írja.
    Csirko: Robert Proszinecski

Pálka: Nem eszek kenyeret, mert hízlal. A héját meg pláne nem, csak ha ki lehet tunkolni pörkölttel.

   k: Az még hagyján is, de Ti tudtátok, hogy Alice Cooper egy faszi??!

10. Miben lehetünk jók a következő szezonban?
Csirko:
A Romagnoli-Caldara paros nagyon adhatja, Donnarummaval kiegeszulve pedig benne van egy relative keves kapott gollal lehozott szezon. Ezen kivul vegre megint klasszis centerunk van, szoval talan tobb nyomorult dontetlennek kinezo meccset fogunk tudni behuzni.

Pálka:
Ha a Bakayoko-Kessie duó sem fog szűrni, akkor valami csöcsös nővérekkel kellene próbálkozni középen, azoknak lehet van tesztjük. Mivel aligha lépünk ki a 433-4231 alkotta metszetből, bízom tényleg Pipitában, kérdés, mennyire fogják tömni a pályán és azon kívül.

k: Nos hát, kedves Kolléga Úr, házas ember létünkre nem pironkodunk ilyen dolgokról fantáziálni?!

11. Ha a vajas kenyér mindig a megkent oldalára esik, a macska pedig a talpára, akkor mi történik, ha a macska hátára vajas kenyeret kötözünk, és ledobjuk a tetőről?
  Csirko: Karel Poborsky

  Pálka: Akkor jön egy rohadt kínai, és a levegőben felszabdalja.

 k: Tom cicus az alábbi képen nyilvánvalóan beletaknyál a flaszterbe. Az ilyen paradoxonokat mindig a kiindulási feltételezéseknél kell megfogni. +1: ha dupla vajas, akkor már kérdés sincs, ugye?

12. És milyen területeken leszünk még annál is gyengébbek?
Csirko: A kozeppalyarol nekem hianyzik nemi kreativitas. Biglia talan minimalban, de se Kessienek, se Bakayokonak nem ez az erossege. Jackben meg van valamennyi spiritusz, bar az nem tiszta, hogy o a tavalyihoz hasonloan belso kozeppalyaskent, vagy a tamado harmas bal szelen jatszik majd inkabb. Halilovic elvileg ezert erkezett, de o eleg kevesnek tunik, Monti pedig a tenyleg-o-is-itt-van-meg kategoria.

Pálka:
Csatlakozom, 10 gólpassz. Nagyjából ez hiányzik, semmi más. Jó, tudnék még kavargatni, de az FFP.exe futtatásra került.

 k: Annál már nem, csak a szokásos módokon.

13. Sorold fel a tulipán és a petúnia jellemző tulajdonságait!

   Csirko: Pierre van Hooijdonk

  Pálka: Én ezeknek sosem tudom a paramétereit. Csak besétálok, és veszem. Itthon meg elszárad. Ki érti ezt.

   k: Remélem, jó helyre kerülnek azok a virágok….

14. Mire lehet ez elég a tabellán?
Csirko:
Menet kozben majd felebredek, de top4.

Pálka:
Egy száradt kóró? Hát a fene tudja. Ha nem hoznak még csatárt, akkor picit azt is vékonynak érzem, nekem a lényeg, hogy ne legyen olyan meccsünk mint mondjuk tavaly volt az Arsenal ellen. Na meg sok függ az Atalantától is.

  k: HATODIK HELYEZETT,  HATODIK HELYEZETT, HATODIK HELYEZETT, HATODIK HELYEZETT, HATODIK HELYEZETT, HATODIK HELYEZETT, HATODIK HELYEZETT, HATODIK HELYEZEEEEEETT.

15. Kalinka elment. Van így ennek az egésznek értelme?!!

   Csirko: Javi Moreno

   Pálka: Patricknak állítólag komoly vállai vannak, megnézzük, mit bír el. Én valami 30+-os olasz faszit nagyon elnéznék a keretben, lehet az Borriello is. Tényleg.

k: Eb, aki a kanalát meg nem eszi!

16. Jósoljunk! Légyszi vázlatosan ismertesd az előttünk álló fontosabb eseményeket 2019 májusáig!

   Csirko: Bajnoksag 4. hely, kupadonto, UEFA kupa negyeddonto, Higuain minimum 20 bajnoki gol.

   Pálka: Odaverünk a rangadókon, de a kicsik ellen játsszuk a Mikulást egész évben, így lesz egy kerek ötödik hely, a kupát meg behúzzuk. Ojrópában beváltjuk a lírát, lesz egy elődöntőnk, Caldara meg Romagnoli Gigióval kiegészülve olyan falat épít, amit bármilyen részeg magyar kőműves megirigyel, Susót meg eladjuk januárban, és Gattuso felépíti Callejónt. Hogy aztán jövőre átvegye Conte az egészet, és úgy daráljunk le mindenkit.

      k: Mindegy, csak a Grupiban gurítsunk egy hatost.

17. Fejezd be a mondatot! “Inkább törjék le a kezem, de…”

   Csirko: Vinnie Jones

    Pálka: … még egy interes ne legyen a vezetőségben.

     k: de mint a farkam.

És a kérdéssor:
1. Hogy telt a nyár? SIkerült megélned valamiből?
2. Mit szólsz ehhez az Elliothoz?
3. Nos, hát mondja meg nekem, hogy ha Pozsonyból Brassóba mindennap két postakocsi közlekednék, Brassóból Pozsonyba pedig ugyanannyi, ha mármost föltesszük, hogy az út tíz napig tart, mennyi kocsival találkozik ön útközben, míg Pozsonyból egy postakocsin ülve Brassóba ér?
4. Visszatért Grande Paolo. Mit jelent ez neked?
5. Melyik az a zene aminek ilyesmi a dallama hogy jani-jani-jani-jani-jani-jani-jani?
6. Hogyan értékeled a mercatót? Érkezők-távozók…
7. Lila tehén? Létezik?
8. Gatta marad. Jó döntés?
9. Miből készül a kenyér héja? Egyik recept sem írja.
10. Miben lehetünk jók a következő szezonban?
11. Ha a vajas kenyér mindig a megkent oldalára esik, a macska pedig a talpára, akkor mi történik, ha a macska hátára vajas kenyeret kötözünk, és ledobjuk a tetőről?
12. És milyen területeken leszünk még annál is gyengébbek?
13. Sorold fel a tulipán és a petúnia jellemző tulajdonságait!
14. Mire lehet ez elég a tabellán?
15. Kalinka elment. Van így ennek az egésznek értelme?!!
16. Jósoljunk! Légyszi vázlatosan ismertesd az előttünk álló fontosabb eseményeket 2019 májusáig!
17. Fejezd be a mondatot! “Inkább törjék le a kezem, de…”