Vitájemó, Andrjusa! # Genoa v Milan

Drága elvtársak, nincsen lazálás, nincs idő a sebek nyalogatására, itt az újabb hétközi, nagy kaland: megyünk Genoába. És ha már régi ismerősök, ki más ülne a padon, mint a jó öreg Seva, a 2000-es évek egyik legpengésebb gólvágója, Carlo nagy csapatának oszlopos tagja. Ha nincsenek a tulajdonosváltások, akkor már biztos ült volna a mi padunkon is, de ami késik, az nem múlik. Az sem lehet véletlen, hogy a testvéri Griffekhez került, amennyit bizniszelt egymással a két csapat. Emlékszem, még Gál Jani bácsi idejében, ha nem volt 20 közös tulajdonunk velük egy időben, akkor egy se, és tényleg ők voltak azok, akikkel nagy dolgokat kis pénzből meg lehetett oldani okosba. Hajtás után nagyon röviden felskicceljük a dolgokat, a lényegi történések úgyis a kummantmezőben lesznek.

Fotogénebb, mint egy szupermodell.

 

Nah, kérem, ugye van a Grifoni, szokás szerint kirúgták Ballardini kollégát, mert már két hónapja ott volt. Bár már nem Preci Józsi a főnök, ha minden igaz, de vannak dolgok, amik nem változnak. A jó Davide bácsi olyasmi ott, mint egy macska a disznóvágásban, egy darabig megtűrik, aztán valaki úgy felrúgja a szaros csizmával, hogy leszedi a zúzmarát a körtefáról végig. Seva volt már politikus is, az még egy szép történet volt, hagyjuk is. Meg ugye ukrán szövkap. A csapata nem volt se olaszos, se keleti, stabilnak, szervezettnek, defenzívnek egyáltalán nem volt nevezhető, cserébe kreatívkodni azt tudtak, már amikor kijött a lépés. Zincsenko gólja pl. a svédek ellen nálam az EB gólja volt, minden benne volt, ami szép tud lenni ebben a játékban. Akkor majd a Griffekkel is megpróbál parádézni, gondolhatnánk. Nos, nem, egyelőre még gólt sem lőttek. A Roma ellen szívósak tartották az ikszet, aztán viszont Muntari öccse megtréfálta őket. Az Udine ellen már jött a gól nélküli remi, sőt, még helyzeteik is voltak. Nekik ma egy pont bőven jó lenne, ez nem lehet kérdés.

Ami a mieinket illeti, itt a remek alkalom a javításra a hétvégi borzalom után. István úr megkavarja a paklit, megforgatja a csapatot, azokat küldi fel, akikben lát még tartalékot, ha jól veszem a dolgokat. Nyilván Miki a kapuban újra. A védelembe visszatér Zsuzsi, a párja Szék lesz. Bal szélen Theo, a jobbon Anulu nyargalhat. A középpálya is a lehető legacélosabb: Tonhal meg Keszi. Jobbról Messi, balról Széle kavarhat, ez egyszer már bejött. Radó a ma esti prémium trequartista. Zlatyó meg nem tud nem játszani.

A képlet baromi egyszerű. Ha össze tudunk tenni egy jó félidőt, akkor meglesz. Ha megint csak 20 percet, akkor pedig nem.

Tipp: Genoa 2-5 Milan (Seva 2, ill. Radó 5)

Gyertek, forzázzunk egy irgalmatlanul nagyot!!!