°16 Giornata: Milan – Salernitana / #Kötelező

Papíron a szezon (egyik) legkönnyebb meccse következik, hazai pályán a liga utolsó helyezettje ellen, egy magabiztos győzelem után – viszont egyrészt a szokatlan szombat délutáni időpontban nyomjuk, ami soha nem jó ómen (hasonlóan a vasárnap délhez), valamint fél szemmel már a kedd esti sorsdöntő BL meccset figyeli mindenki. De nem riogatok senkit, be kell ezt húzni simán, nem a B csapatot fogja felküldeni Pioli, ráadásul két nagy rangadó is lesz a hétvégén, szóval ez a mi fordulónk lehet, nem szabad elbénázni.

A három fő célt könnyű kiemelni erre a meccsre: egy, legyen meg a győzelem, lehetőleg simán és izgalommentesen, mint szerdán. Kettő, kerüljük el az újabb sérüléseket. Három, legyen megfelelő rotáció és pihentetés, mert ha a Pool ellen nyerni akarunk, ahhoz friss Ibra, friss Keszi, friss Leao, friss Theo stb fog kelleni mindenek előtt. Ha ezek megvannak, akkor szépen hátradőlve nézhetnénk a forduló további részét, különösen azért is, mert az első 5 helyen lévő másik négy csapat egymás ellen meccsel majd, a merda Rómába utazik a foghíjas (és nem túl jó) José csapathoz, a Napoli meg otthon fogadja az Atalantát, azon aztán tényleg bármi lehet, Gasperiniék formáját és a Napoli hiányzóit nézve mondjuk inkább tennék a döntetlenre vagy vendég sikerre. Ha behúzzuk tehát, akkor akár az élre is ugorhatunk, növelhetjük a különbséget biztosan pár közvetlen riválishoz képest, mi kell még egy hétvégére? Na ja, tudom mire gondoltok, ilyenkor fogunk rettenetesen megszenvedni, akár pontot veszíteni érthetetlenül, nehogy már valami egyszerű legyen végre. Nem hiszem, hogy így lesz amúgy, a sokkoló vereséget kimaxoltuk a múlt héten, teljes koncentrációt várok.

Meg hát nem is acélos az ellenfél, 15-ből 11 meccset elbuktak, 31 gólt kapva, és még attól sem kell félnünk, hogy Ribéry hirtelen 7 évvel ezelőtti önmagát fogja idézni, mert nem lesz ott elvileg a pályán sérülés miatt. Nem szabad lebecsülni senkit, de hát na, ez egy Serie B brigád oda meg vissza. Remélem nem jinxeltem bele most őket egy pár évvel ezelőtti legendás beneventos teljesítménybe, meglátjuk.

Stef kicsit keverget majd a kezdőn, Kjaer ugye sajnos 6 hónapra kidőlt, nagyon nagy veszteség, Romagnolinak elő kell lépnie, szerintem eddig jól nyomta a szezonban, a múlt vasárnap viszont komolyan megalázta őt Berardi és Defrel is, szóval nehéz bízni benne jelenleg. Itt persze elégnek kell lennie neki is, aztán kedden meglátjuk. Bakayoko bekerülhet ismét a kezdőbe Tonhal mellé, hasonlóan nem túl jó múlt heti emlékekkel, Bence és Keszi ideális esetben végigpadozzák a meccset, vagy csak 20-25 percre beáll egyikük Sandro helyére. Elöl meg összeáll az elviekben legpotensebb támadó négyes (bár lehet azt Ribi vezetné), Messi, Dikaz, Raffaello, Zlatan, ott lesznek mindannyian, el kéne dönteni ezt egy félidő alatt, aztán jöhet Széle meg Radó joga bonitozni, ahogy csak ők tudnak.

Maignan – Kalulu, Tomori, Romagnoli, Theo – Tonali, Bakayoko – Messias, Brahim Díaz, Leao – Ibrahimovic.

Szóval kezdés délután 3-kor, korai forzázás, de megtoljuk szokás szerint a kummantmezőben!

Tipp: Milan – Salernitana 4-0 (Anulu, Messi, Széle, Radó)