°34 Giornata: Napoli-Milan – Indegni

Már csak 5 meccs van ebből a minősíthetetlen szezonból, így nagyjából 10 óra teljesen értelmetlen időtöltés vár ránk egészen a következő, szeptemberi szezonkezdetig. Viszont ha már a boldogságot ilyen meglepő helyen keressük, jöjjön pár érv amellett, hogy miért is válhat maradandó élménnyé a vasárnapi parádé, persze csak és kizárólag Pippo szellemes húzásai, Fester mosolygós ábrázata és Cerci intelligens tekintete után. Minden valószínűség szerint, ha nem is a nagyon közeli jövőben, de pár éven belül újra lesz értelmes csapat, szellemes játék, akkor pedig a mostani szezon (meg az előző, meg a következő) csak egy rossz álomnak fog tűnni. Valami olyasmi, mint, amit az ezredforduló tájékán éltünk át, csak még hárommal kilátástalanabb. Mindenesetre van-e trúbb módja a nosztalgiázásnak, mint feleleveníteni az időket, amikor Helveg jobbvédőként segítette a támadásokat, Roque Junior kiváló ütemű belőpőkkel akadályozta meg az ellent és Guglielminpietro trükkös szólókkal babonázta meg rajongóit?

Aki még végigszenvedi a következő 5 meccset is, 10-15 év múlva büszkén mesélheti, mekkora élmény volt Bonerát nézni tanárkodni, hogy frankón több meccsen kezdett a Muntari-Essien-Poli középpályás triumvirátus, és Cerci kimagasló döntési képességeiért kapott Novák Gergely Emlékéremért tapsolhatott. Bl-győzelmekre, scudettókra, gólkirályokra könnyű emlékezni, az mindenkinek megy, de az igazi hardcore arcok akkor sem csüggednek, amikor a saját bélsarukban kell megfürdeniük, sőt élvezik is.

Ha az Empoli nem veri le a Napolit, akkor biztos lettem volna benne, hogy Benitez szokás szerint valami egészen meglepő pofonba fut bele, és akkor még a teljesen megmagyarázhatatlan győzelmet is betippelem. Így marad annyi, hogy drukkoljunk, hogy egyik római csapat se nyerjen vasárnap délután, és akkor megint jöhet a pont akkor botlik a Pincér, amikor ott lenne a lehetőség. Még szerencse, hogy az Európa-Ligában jobban otthon van, az már kétszer is megvolt neki, meg nem mondom, hogy volt-e már, aki 3 különböző csapattal, 3 országból is nyert, de meglepődnek rajta. Csütörtök este a Dnyiprót fogadják, ha pedig igazi olasz szeretne bárki lenni, vagy csak szimplán megnézne egy Fiorentina-Napoli döntőt a régi szép 90-es évek emlékére, akkor lesz még foci is, amivel szórakoztatni fogjuk tudni magunkat.

Ezek után rá is térhetnénk arra, hogy mire számíthatunk vasárnap este a srácoktól, de végtelen meglepő lenne, ha nem azt a hasonló káoszt, amit eddig, az pedig, hogy konkrétan kik szerencsétlenkednek, szinte mindegy is. Azért csak szinte, mert még így is jobb nézni egy bármilyen középpályát, mint azt a bohóckodást, amit a korábban már megidézett mesteri trió elővezetett. Mindenesetre az eltiltott Abate-Menez-Mexes hármas helyett Zapata visszatért, a keretben 4 pubi is, bár ők maximum padot melegítenek, szóval teljes az izgalom. Mi lesz így, hogy megborul az elmúlt meccseken látott Abate-Mexes-Paletta-Antonelli négyes? Vajon a De Sciglio-Bonera-Paletta-Bocchetti védelem is képes lehet Diego Lopezt ilyen sok védésre és jó formára késztetni? De Jong mellett kezdő lesz-e Van Ginkel és Bonaventura is, hogy néha meg is tudjuk majd tartani a labdát? Pazzini vagy Destro lesz a center, esetleg utóbbi megy ki szélre Honda helyett? Vagy egy újabb meglepő fordulat a Maestrótól és jöhet a két csatár, Pazzo és Destro egyszerre kezd? Megannyi kínzó kérdés, kész szerencse, hogy vasárnap este meccs!

A klub jövőjével kapcsolatban elég sok sztori megy, ezeket azért nem kommentáltuk eddig, mert ilyen formában az egész akkora kamu, mint az állat, ilyen feltételekkel csak az tudja megvenni, akinek több milliárd eurója (elvileg €1bn maga a klub, kb €0.5bn a stadion, a teljesen használhatatlan keret átalakítása három év alatt értelemszerűen megugró fizetésekkel még kb szintén €0.5bn) van elbaszásra, ilyen emberből pedig még továbbra sincs túl sok. Ha pedig nem csak egy végtelen olcsó és nehezen értelmezhető marketingkampányról van szó, és tényleg Mr Bee jön, akkor elég legyen a Forbes egy tweetje arról, hogy mekkora irgalmatlan röhej a helyzet. Szóval, ha vidám marketingre szeretne költeni Silvio, akkor inkább a fiatalítás jegyében érkezzen nyáron a frissen feljutó és bajnok Carpi ötgólos támadója, Kevin Lasagna, annak is lenne visszhangja.

Keret: Abbiati, Diego Lopez, Donnarumma, Albertazzi, Alex, Bocchetti, De Sciglio, Bonera, Paletta, Zaccardo, Zapata, De Jong, Poli, Van Ginkel, Bonaventura, Cerci, Destro, Honda, Pazzini, Di Molfetta, Felicioli, Gamarra

Kimondottan várt kezdő: Diego Lopez – De Sciglio – Bonera – Paletta – Bocchetti – Van Ginkel – De Jong – Bonaventura – Honda – Pazzini – Cerci

Trollfoci: Napoli-Milan 3-3