Van még valami // Sassuolo-Milan

 

Azon kívül, hogy az ég egy adta világon semmi tétje nincs a hátralévő bajnokinak (ugyanabban a helyzetben vagyunk, mint a Juventus, hé!) azért még egy-egy apró momentum meg tudja melengetni az ember szívét. Bármennyire is hihetetlen, de volt ilyen az elmúlt héten is, még ha ez a győzelemmel kicsit érthetőbbé is vált.

A Roma leverése ha nem is mindent felejtetett, de azért jól esett, hogy relatíve jó játékkal sikerült egy komoly csapatot felülmúlni, még ha ez a Roma nem is feltétlen egyenlő a tavaszival. A győzelem régóta tapasztalt íze persze azért nem olyan volt, mint amire feltétlenül vágytunk, de egy momentumot mindenképpen kiemelnék, sajnos videóban mindezt nem találtam meg, de a kommentmező adott előttetek: Inzaghit ugye elküldték a kispadtól a Roma elleni alatt, azonban miközben elég könnyedén szabadult meg a nyakkendőjétől a mester, tisztán hallatszott az „Oi-oi-oi” a lelátóról. Apróságnak tűnhet, de szerintem sokat jelent: bármennyire is kutya volt ez a szezon, azért az Inzaghi múltját ez nem tudta feledtetni a szurkolóknál. Tekintve, hogy több más, hasonló kaliberű pacákkal azért nem gyengén „bánt el” a San Siro, mindenképp üdvözítő, hogy még tudjuk értékelni azt, amink van – még ha nyilvánvalóan nem is a legjobb jelenlegi feladatkörében, de Inzaghi csak a miénk. Ezzel persze nem írunk be neki egy nagy pluszt arra tekintettel, hogy folytassa nálunk karrierjét a felnőttek edzőjeként, de jó volt hallani azt, hogy nem „felejtették el”, hogy ki is ül a padon. Még ha a kritikák többsége jogos is felé.

A Sassuolo ellen azért vannak emlékeink, Berardi négyese ugye adott, de idén vízkeresztkor is rendesen lekopasztották a milánói karácsonyfát. Nekik sincs már tét, a múlt héten a B-be küldték a Cesenát, ők meg bent ragadtak, játszhatunk egy felszabadultat vasárnap délben. Vajon Menez nélkül megint sikerül, vagy azért fog ő annyira hiányozni, hogy szenvedjünk, de rendesen? Avagy a reggeli lángos még bent lesz-e a fejekben délben? És Kínában mennyien fogják nézni?

Tipp: 1-1

Várható kedző: D. López – I. Abate, P. Mexes, G. Palletta, S. Bocchetti – A. Poli, N. de Jong, M. van Ginkel – K. Honda, M. Destro, G. Bonaventura.