Coppa Italia: Juventus – Milan / A visszatérés

Nos, itt vagyunk újra. A csapat is, mi is. Reméljük mindenki jól van, és hogy túl komoly elvonási tünetekkel sem küzdöttetek a Keszi bombák, Calhanoglutól elpattanó labdák és Calabria ellenfeleknek adott gólpasszok hiányában. Először is a legfontosabb dolog: ma este, 21:00, Coppa Italia visszavágó a Juventus ellen. A tovább után hírösszefoglaló és beharangozó következik.

Március 8. Ekkor láthattunk utoljára tétmeccset, és ez a eltelt 3 hónap nekem inkább 1 évnek tűnt. Az utóbbi hetekben már az élet újraindulásával a csapat körüli hírek is megélénkültek, lássuk ezek közül a legfontosabbakat.

Kezdjük az új projekt helyzetével, továbbra is az a legvalószínűbb, hogy a következő szezonban már Ralf Rangnick lesz a sportigazgató/edző, hivatalos bejelentés nincs még semmilyen formában, de abszolút ő az első számú célpont. Igazából az nehezíti a kinevezését jelenleg, hogy egyrészt nyilván tart még a szezon, másrészt pedig az utazási nehézségek miatt egyelőre még nem tudott találkozni Gordon Singerrel, hogy megbeszéljék a részleteket, és hivatalos ajánlatot tehessünk neki. Engem meglepne, ha innen bukna a dolog, és nem érkezne, de nyilván el kell sütnöm a lehető legnagyobb közhelyet, hogy addig semmi sem biztos, amíg a német nem vigyorog a fotósoknak a Casa Milanban. 

Az átigazolások terén már most unalmas a rengeteg “hír”, főleg mivel a várható újabb 0. év miatt különösen élénk az újságírók fantáziája, 1-2 dolgot azonban mindenképp ki kell emelni. Érkezői oldalon Szoboszlait rengetegszer emlegetik velünk kapcsolatban az utóbbi időben (plusz Leao instagramon állandóan udvarol neki), és hát mit mondjak, kurva jó igazolás lenne, főleg ha a Rangnick féle agresszíven presszingelős focit fogjuk nyomni. Ha Dominik képességeire vagytok kíváncsiak tökéletes részletességgel, akkor olvassátok el Kele János remek elemzését róla, amint a végére értek szerintem ti is meg fogtok bizonyosodni arról, hogy nekünk egy ilyen középpályásra mindenképpen szükségünk van. Röviden összefoglalva a számunkra leginkább lényeges dolgokat: technikás, kiváló első érintéssel, kis területen, nyomás alatt jól játszó, magas játékintelligenciával rendelkező és remek érzékkel presszingelő  játékos, na most hasonló képességű középpályásunk 1 van jelenleg Bennacer személyében, és (egyelőre) ő is védekezőbb szerepkörben. Ráadásul Szoboszlai számára a tökéletes partner egy támadásban veszélyes szélsőhátvéd a pálya bal oldalán, aki nálunk Theo Hernández személyében már adott is. Jó lenne elhozni őt tehát, számára viszont jelenelg messze nem a Milan lenne a legjobb döntés érzésem szerint, bízzunk talán abban, hogy Rangnick ragaszkodni fog hozzá.

A távozók oldalán szintén van miről beszélni, először is fontos, hogy Jack és Ibra is meghosszabbította 2 hónappal a június 30-ig szóló szerződését, hogy itt tudják befejezni a szezont (ja, és Biglia is). Bonaventura utána sajnos 99%, hogy távozik, ami nagyon szomorú lesz, ebben az elképesztően szar utóbbi ki tudja már hány évben ő szerezte nekünk a legtöbb örömet, hiányozni fog. Zlatan jövője kérdéses, a napokban összebalhézott Gazidisszel, viszont még így is van rá esély, hogy marad még 1 évet, meglátjuk, egyelőre az elsőre komolynak tűnő sérüléséből épülget fel, szerintem a bajnokikon már ott lesz a pályán. Viszont vannak kifejezetten jó hírek is, Gigio hosszabbítani akar, és Romagnolit is mindenképp meg szeretnénk tartani, nyilván no brainer, hogy egyiküket sem kellene elengedni, bármilyen projekt is lesz itt. Bennacer neve lett még felkapott az utóbbi héten, őt elvileg a PSG és a City is akarja, valamint kiderült, hogy van egy 50 milliós kivásárlási záradék a szerződésében, a jó hír az az, hogy mint 1-2 nap késéssel végül megtudtuk a nem túl jól informált újságíróktól, ez idén még nem érvényes, csak jövő nyártól, addig meg lehet neki új szerződést kínálni. Részemről itt sincsenek kérdések, ha kopogtatnak az arabok, akkor még a válság miatt csökkenő átigazolási árak mellett is be kell mondani egy 100 milliót, aztán szépen rájuk baszni az ajtót.

Utolsó fontos infó a bajnokság befejezésének menetrendje, június 20-án indul majd újra a Serie A, mi 22-én játszunk először a Lecce ellen, és augusztus 2-ig fog tartani a szezon, elég szoros lesz a tempó tehát. A menetrendet részletesen itt találhatjátok meg. Emlékeztetőül: jelenleg a 7. helyen állunk, tisztes 12 pontos távolságra a BL helytől, nagy tétje tehát már nem lesz itt a hátralévő fordulóknak számunkra.

Na és akkor a kupameccs, ha emlékeztek még februárban játszottuk az első kört, kifejezetten korrekt meccset hoztunk le, Rebic góljával vezettünk, aztán mindenki legnagyobb meglepetésére az utolsó percekben a Juve egy nagyon erősen kétes tizenegyes révén tudott egyenlíteni, ilyet sem láttuk még soha ugye.

Az esélyeink elég csekélyek alapból is, hiszen gólt mindenképp kellene lőnünk, és az csak hab a tortán, hogy Theo, Castillejo és Ibra is eltiltott. A kezdő valahogy így nézhet majd ki 4-2-3-1-ben vagy 4-3-2-1-ben:  Donna – Conti, Kjaer, Romagnoli, Calabria – Kessié, Bennacer, Bonaventura – Paqueta, Calhanoglu – Rebic

Akitől várhatunk valami extrát az talán Paqueta lehet, sok olyan hírt olvasni az edzésekről, hogy ő volt a legjobb formában a visszatérés után, a szombati edzőmeccset is dominálta, remélhetőleg szintet tud lépni a következő két hónapban. Bennacer szokásos jó játékában, Rebic szünet előtti gólérzékenységében és esetleg egy meglepetés Kebab remeklésben bízhatunk még talán. A Juventusnál csak Higuaín fog hiányozni, plusz Demiral hiába épült elvileg fel, őt még nem fogja pályára küldeni Sarri. Valahogy így fognak felállni: Buffon – Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro – Khedira, Pjanic/Bentancur, Matuidi – Douglas Costa, Dybala, Ronaldo

A szabályokról annyit, hogy ha 90 perc után 1-1 lesz, akkor nem következik hosszabbítás, hanem egyből a tizenegyesek jönnek majd. Őszintén szólva mást nehezen tudok ehhez most hozzátenni, teljesen kiszámíthatatlan, hogy ki milyen formában lesz, a meccs maga valószínűleg szar lesz, és ki is fogunk kapni szinte biztosan, de én valahogy mégis örülök, hogy ismét Milan meccset nézhetünk majd. 21:00, itthon Sport 2, gyertek majd ti is, indítsuk be újra a kommentszekciót!