°5 Giornata: Milan-Atalanta 2-2 – Így megy ez

Egy újabb döntetlennel és némi hiányérzettel folytattuk kalandozásunkat a Serie A-ban. Izgalom volt, gólok voltak, az eredmény azonban hibádzik. Egy hozható meccset adtunk ki a kezünkből, így megy ez.

Egész sok jó dolgot láthattunk vasárnap este, de az eredmény nagyon nem úgy alakult, ahogy azt elképzeltük. Ami jó volt, hogy továbbra is vannak helyzeteink, értelmes támadásaink és elképzelés arról, hogy mit is akarunk játszani. Elég brutál, mit jelent egy jó csatár, Higuain eddig nagyon atom. Nem csak a góljai, de jól tartja meg a labdát, jól osztja el, jól helyezkedik. Nagyon rendben van. Suso két gólpassza is egészen ízesre sikeredett, ahogy Jack is újabb pengés gólt lőtt.

A védekezés viszont még nem akar összeállni. A meccsenkénti közel két kapott gólos átlagot hozzuk eddig, ami elég förtelmes önmagában is. Viszont ezzel az utolsó perces góllal még annál is ostobábbnak érezhetjük magunkat. Caldarával nem tudom, mi történik, de eddig a Romagnoli-Musacchio páros nem hozza a stabilitást. Rodrigueznek ugyan volt egy parádés gólvonalas mentése, de a másik oldalon előbb Calabria, majd Abate is elég ergya volt. Calabria maradt le az első gól előtt Papu Gomezről, sárgája is volt, szóval jobb, hogy cserével hagyta el a pályát és nem pirossal. Iggy pedig ugyan továbbra is lelkes, de az idő már nagyon nem neki dolgozik.

Aggodalomra semmi ok, csütörtökön az Empoli ellen javíthatunk. Azt nem mondanám biztosra, hogy ez meg is fog történni, de már egy jó pár éve ilyen időket élünk.