°2 Giornata: Parma Calcio 1913 – AC Milan / Jó lesz ez srácok!

Olasz bajnokság, 2024-2025, második forduló. A Milan a Parma csapatához látogat. A vendégek a Pioli korszak „legszebb” időszakát idéző 80 perces produkciót bemutatva is ki tudták csikarni az egy pontot otthon a vérszomjas Torino markai közül, míg a hazaiak azzal a Fiorentina-val játszottak 1-1-es döntetlent, akik a világverő Pusiaki támadásait is átengedték háromszor Európa míves porondján. Ez természetesen lineárisan arra enged következtetni, hogy még akár a JFuturo felküldve is nyernénk! Ehhez képest egész komolyan lesz ez véve, a lehetőségekhez képest.

Na, úgy tűnik, hogy lassan mindenki visszajött a nyaralásból. Páran már bele is fáradtak a nagy melóba, csak hogy a Milan Labs-nál se legyen láblógatás. Mindenki mondjon el három üldözlényet, hogy ez a Flóri-Móri sor ne bővüljön szombat estére! Nem szeretnénk azzal tölteni az őszi rajtot, hogy a sérültek névsorát, a cserepadot kelljen figyelni, vagy jobb híján az öregfiúkat a Liza meccsen. Elég volt az tavaly!

De ha már öregfiúk! Kérem szépen, fejtse meg a nagyérdemű, hogy kik láthatóak a képeken, és mi bennük a közös! (csalni ér, csak elveszi a játék lényegét)

1. versenyző

Ami a hazaiakat illeti, a becses nevük Parma Calcio 1913, csak hát előbb 2004-ben, majd 2015-ben kellett bedobni nekik a mentőmellényt, és IMF hitelcsomagot, hogy valahogy kievickéljenek az ótvarból.

Az előző idényben a B-t nagyon szépen megnyerték, összesen 4 betlivel, és +31-es gólkülönbséggel. Lapadula megnyalná a tíz ujját egy ilyen Bés szereplés után.

A jelenlegi keretükből csak néhány játékost említenék meg, kezdve Suzuki kapussal, aki bár kishazánban a Vitara-asszociációk áldozatává válik hamar, mégis egész derék hálóőrnek néz ki. A másik pedig a jóvágású román szélső, Denis Man, akit amúgy tényleg érdemes lehet nézni fél szemmel.

 

A Milan háza táján meg még megy a szokásos, nyár végi kapkodás. Sajnos. Tegye fel a kezét, aki másra számított!

Sokan távoztak, de még megy vajon Bence, Adli, Origi, Balló, meg még kitudja kicsoda? Én amondó vagyok, hogy nagyon nem kellett volna az olaszokat kidobálni a keretből, Templomtóni úgyse nálunk köt ki, a kezdőből meg nehogy eladjuk már a berberünket (ilyen időzítéssel!), mert még a végén elhiszem, hogy ezek tényleg nem számolnak meccsterheléssel, sérülésekkel, és ne adj isten, több taktikai lehetőséggel, formációval. Én itt felteszem a kezem, hogy egy kicsit elhittem, hogy ezen a téren lesz változás. Meglátjuk.

Jönni fog még talán Manu Koné, bár én Riccit vártam volna. Ott van Amrabat, aki megy a Napoliba talán, és megint nem hozzánk. Az sincs kizárva, hogy jön plusz egy csatár, és még sorolhatnánk, a pletyka hordó feneketlen. Lesz majd úgyis egy Mercato visszatekintő bejegyzés, addigra ezek a kérdések letisztulnak.

2. versenyző

De miből főzünk? Azaz főz az új Maestro? Ha hinni lehet a híreknek, ismét egy orrnehéz kezdő várható, Fókával Vicc helyén. Ami amúgy elég bitang, ha belegondolunk, mert egyszerre lehet a pályán 4 gyors, technikás és kifejezetten (a liga szintjén legalábbis) minőségi támadó. A kezdőben. A Milanban. Na ilyet sem mostanában láttunk utoljára!

 

3. versenyző

És ha ez sem lenne elég, minden jel arra mutat, hogy a V2000, azaz Vidic Kétezer típusú balkáni ölőbikarobotunk máris a kezdőben találja magát, miután a kedvenc Bud Spencer – Terence Hill mellékszereplőnk rabruhát öltött (mekkora kepitál géjn!), a német kapuccsínónk meg eléggé koffeinmentesre sikerült, így a felkészülés végére.

Itt ragadnám meg amúgy a visszakereshető, és le nem tagadható lehetőségét annak, hogy all in toljam a fekete 31-re a virtuális összes pénzemet, mert határozottan azt érzem, hogy ez a gyerek nagyon értékes része lesz a gépezetnek. Felfelé fog kilógni. Talán a legjobb igazolás ezen a nyáron!

 

4. versenyző

Ha már a jó igazolásoknál tartunk, Fofinnyó pedig már ott ül majd a padon, és meglepődnék, ha nem kapna legalább fél órát ezen a meccsen. Tőle is sokat várok, és bár nem egy Feketegattuso a játéka alapján, mégis nagyot dobhat a középpályánkon.

Nem fog embert enni, nem fogja lerántani a húst az ellenfél csontjairól, de lesz egy akkora fizikai tömeg, amit két Bence összeadva sem tudna nyújtani. Ráadásul ügyes, gyors, és remek a mosolya is!

5. versenyző

Szóval nem lesz itt semmi meglepő, a közepe kérdéses, hogy a Múzsa-Bence-Ló-Rén keringőből melyik páros nyer, esetleg még Jelcin beállhat Kapitánó helyére, meg az ifisták, ha úgy alakul,

Sztenderd milános kiszámíthatatlanság, csak hogy az ellenfél edzője minél magasabbra húzza a szemöldökét, amit felfutnak a srácok a pályára.

6. versenyző

Szerintem nyerünk. De csak akkor, ha több gólt rúgunk, mint a Parmalat.

Ráadásul valami TV is fogja adni a meccset, szóval semmi kifogás, ki kell forrázni a győzelmet, mint ahogy szegény rómaiak is kiszurkolták a saját B kategóriás messzijük maradását! Egészen megható volt.

Tipp: 0-3 (Oka, Puli, Theo)