Lazio – Milan 2:2 / A Jó, a Rossz és a Taktikánk

Hol is kezdjem. Egészen jó koncepció állt össze a fejemben azzal kapcsolatban – ez még bővem a meccs előtt fogalmazódott meg bennem, a félreértések elkerülése végett – hogy mire fogom felfűzni ezt az összefoglalót. Szombaton kora este két ismerősömmel gondoltam kinézek a Bartók Fesztre, mégiscsak a nyár utolsó napja, Hiperkarma, Műegyetem, alterlányok, sör, engem ennyivel meg lehet venni kilóra. A Belgát offolom, hazaérjek a rangadóra, vigyázó tekintetem rája vethessem a produktumra, ha már öfit írok belőle. Életem ötlete volt.

El is engedtem az egész meccselemzős, taktikázós kontentet a vérbe, mert Hank Moody szavai pörögtek a fejemben végtelenítve a Kaliforgiából. Akinek esetleg kimaradt volna, idézném: https://www.youtube.com/watch?v=ea750r4QFZY

Volt valami halvány, focira emlékeztető műsor itt a hétvégén, csak azt épp mi játszottuk a szokásos vasárnap délutáni program kereteiben a cimborákkal. Kijött a lépés végre és sikerült 5v5-re összetrombitálni a társaságot, hogy egész pályán futhassunk, mintha lenne hozzá kardiónk. Nekem a fociban sosem a futás tetszett, ezért húztam le éveket a kapuban, napjainkban már inkább a prima punta vagyok, ajánlom magam a FassoBelli Kardinális-Furlani duo figyelmébe, free agent vagyok és tökéletesen tudok a büntetőpont környékén lődörögni, úgy hallottam, mostanában ez már üti a szintet. Van bennem egy kicsi Ronaldinhóból, én is az esti buliból esnék be az edzésre, de ezzel együtt is van még bennem pár jó év.

A csapat meccsét, ha nem haragszotok, nem eleveníteném fel, a Moszad és a Hamász egymásra licitálnak, hogy övék lehessen ez a modernkori vallatóeszköz. Annyit emelnék ki, hogy Pavlov kutyája harap, eddig hiányoltunk egy pitbullt, aki végre megérkezett. Gólt is szerzett, rengeteget szerelt, elnyűhetetlen. Az emberről ne maradt volna le a góloknál, de ezt nem fogom senkinek személy szerint felróni, ezekért csapat szinten dolgoztunk meg Fosbékástul, mindenestül. A második gólunk előtti jelenet pedig szemkápráztató volt, egy üde színfolt ebben a szellemi kútmérgezésben. Mintha hasonlítottunk volna egy nagycsapatra, akik meg tudják büntetni az ellenfelet. De hát ez is olyan volt, mint a Dom Hemingway és a film nyitójelenete: ennyi, ami értékelhető az alkotásból, kár megnézni a többi részét. Valahol továbbra is bizakodó vagyok a projektet tekintve, és láttuk már az Atalanta ellen öt gombócot fogyasztó Pistát Scudettot ünnepelni, de jelenleg közelebb érzem a bantert, mint a második csillagot.

Van még itt pár magvas gondolatom azért. Nem szeretem kétszer ellőni ugyanazt a poént, mert az lesz belőle, mint a Másnaposokból, a Reszkessetek betörőkből, valamint a Megjött apuciból: ez a két film ugyanaz, csak a második emellé még szar kopi is. Na sebaj, valószínűleg túl sok filmet néztem mostanában, ezért álljon itt egy „Rólunk mondták” rovat.

K mester azt fogadta meg, mellőzi a hülyeneveket, amíg komolyan tudja venni a szezont. Én ugyanígy voltam az okadék paintes képzőművészettel.

„Contét kellett volna hoznunk ehhez a melóhoz!”
Tijjani Winnfield Theo Vega-nak

„Hol van?
Milanoban!
Milanoban?
Milanoban!
Milanoban?
Igen, Milanoban. Nem ismerős? Dóm, divathét, rossz mercato, mégrosszabb eredmények, kibaszott Silvio Berlusconi. Milano!”
A szurkolók bármelyik épkézláb edzőnek jelen pillanatban

„Fonseca meccseit nézni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni: enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas.”
Ford Fairlane, magyarhangja Nagy Feró

„Fasz és szopó! Melyikőtök melyik?”
Curva Sud kérdése Cardinale és Scaroni felé

„Mehet, Safranioli, és üdvözlöm a kedves Scudettoját!
Köszönöm, uram, de már egy éve önnel él!”
Mr. Marotta

„Egyre szimpatikusabb nekem ez a Fonseca!”
Ezt mondjuk senki nem mondta

A végére egy kis hiányérzetem azért támadt, így tömören kifejtem még a véleményem a jelenlegi helyzetről. Padra ültetni a kezdő játékosokat, ha csak a mezük van fent a pályán, tökös húzás, ugyanitt elzavarni és keretből kitenni játékosokat, hogy húzzanak el, kimondottan patkányság, nem méltó. Az tetszik, hogy a keretnek mostmár van egy pici mélysége és ezt a Mister megpróbálja használni, csak eddig látványosan nem jön be. Szedje össez magát, Mr. Paulo! Az viszont nem pálya, hogy a piac utolsó 3 hetében azt se tudjuk, kit hova suvasszunk, mert persona non grata lett hirtelen.

Jót fog tenni ez a válogatott szünet, esetleg nem kérhetném a bajnokság jegelését májusig? Az a covid alatt pont bejött.

Forza.