#4 AC MILAN – VENEZIA 4-0 // A szezonkezdet? //

Rendhagyó összefoglaló, egy középszerű ellenféllel szembeni csörtéről, amelyben a hangulatot dinamikus és egyben fura stílusban próbáltam színesebbé tenni, fogadjátok szeretettel.

 

 

12:35 – Igazi esős, szomorú és – jelen esetben szerencsémre – itthon ülős idő. Már érzem, hogy rá kellene nézni a legfrissebb hírekre. Ki sérült meg a reggeli borotválkozás közben? Be is ugrott Canizeres, aki egy vb-ről maradt le az arcszeszes üveg miatt. Vicces, amikor egy kapus ügyetlenkedik kézzel. Státusz: egyelőre nincs újabb maródi. Jó lesz ez!

15:30 – Calabria rúgást kapott a jobb lábára edzésen, így pihen a Lpool elleni csörtére. Alacsonyan szálltak az alsópolcos arcszeszes/vodkás üvegek a tegnap esti tréningen?

15:36 – Sör behűtve. Dilemma: kezdjem-e el már most az alapozást vagy várjak még az esti felvezető meccsig? A Csaba-Cívisváros rangadót úgy sem hiszem, hogy segítség nélkül végig bírom…OK, várok még. Közben Fonseca elmondja, hogy továbbra is a scudetto a cél. Oké Tes’ ! Eredetileg nekem is ez lett volna. Az is elhangzik, hogy Reijnders előretolt pozícióban is előfordulhat. Na, itt a bizonyíték, hogy Paulo olvassa a Kummantszekciót! Ezek után írjunk bátrabban ötleteket, hátha! Azt is elmondja a futball gondolkodó Mister, hogy (le)támadnunk kell, mint a nagycsapatoknak és labdát birtokolni, nem lehet háromvédős rendszerben és a kontrákra építve játszani. De vagányak vagyunk ma, gondolom a Lpool ellen is magasan megy majd a gegenpressing…

A kezdőnk így néz ki:

Maignan – Emerson, Gabbia, Pavlovic, Theo – Loftus C., Fofana – Pulisic, Reijnders, Leao – Abraham

Side note: Maxi Ibra újabb gólt szerzett a Futuroban. Abraham mehet vissza télen, hogy legyen hely a kis Maxnak? Ibra arcátlanságából bármit kinézek. Na jó, ennyire ne legyünk rosszindulatúak, Zlatan is csak a csapat/klub érdekeit tartja szem előtt, bármi is történjen…

17:00 – Nem tudom milyen lehet – sajnos – a stadion körül a hangulat. Látszik e már pl: Giardino Luigi Marangoni parkban, hogy itt este a Venezia lesz a vendég?

18:00 – az AI szerint 3-1-re nyerünk ma, ő sem hisz a clean sheet-ben:

Tippem a szombat esti AC Milan-Venezia meccsre: AC Milan 3-1 Venezia: Milan várhatóan dominál majd, de a Venezia is képes lehet egy szépítő gólra, különösen, ha kontrákból vagy rögzített helyzetekből kihasználják a lehetőségeiket”

18:45 – a Curva Sud egy elég egyértelmű üzenettel fogadta a csapatbuszt, amellett, hogy közleményt is kiadtak. Megjegyzem, a Joker-es lobogó, ami mindig ott van a Curva Sud táborban, valami elképesztően zseniális! Ha valaki ismeri a sztoriját, várjuk szeretettel alább! (azaz hogyan kapcsolódik a táborhoz?)

 

 

Szabad fordításban: nincs több kifogás, az utolsó esélyetek!

20:45 – szerencsémre az Arena4 adja a meccset.

A kezdő 11-ben Reijnders poziját Fofana mellé rajzolták fel az olasz tv-sek. Amatőrök!

SPOILER: Nem lesz minden percről egy mondat, de a meccs eleje elég aktívra sikerült az Uraktól.

2.PERC – Elkezdődött a meccs. 2. perc…hát még egy ilyet. Micsoda labdaszerzés Theotól, Leao sarokkal egy zseni passz és Theo be is bombázza a kapus érintésével annak lábai között. Nyilván kapushiba, de ne fanyalogjunk. 1-0.

4.PERC – A jobb szélen Emerson-R is úgy néz ki, hogy futni fog ma, de csak előre. Mögötte már ott az üres terület és még csak a 4. percben járunk…most kicsit leülök és bontok egy sö…nézem a meccset is. Az látszik, hogy Maignan jó napot fogott ki, a védelmi összhang hiánya ér is neki egy tockost Gabbiától az arcba, térddel!

7.PERC – Nincs őrült letámadás, kíváncsi lennék, hogy csak a korai gól miatt vagy nem akarunk most már több gólt kapni idén.

8.PERC – EmersonR full életveszély, egy az egyben megveri az olasz Bódi Ádi, majdnem ziccerig játssza a Venezia. Szerencsénk volt.

10.PERC – Reijnders tényleg előrébb van, Lótuszcsík Fofana párja. Okos.

12.PERC – újabb labdakihozatal Miketól indul…borzalmas, Gabbia elesik a labdában, ívelés, labdaeladás, Venezia távoli lövés, közel volt. A New York Yankees kedveli ezt.

15.PERC – újabb vendég távoli. Ez a harmadik volt, válasz nélkül. A gól óta nem focizunk.

16.PERC – csak szólni kellett…Reijnders ügyesen keverget. Szöglet. Gabbia az új Kjaer! Ez igen! 2-0

23.PERC – Reijnders jól játszik sztem. Jön is egy tizi. Ahogy Pulisic odaáll…azért ne mondja senki, hogy nem hiányzott – egy pillanatra legalább – OliG. 3-0.

28.PERC – Ez sima 11-es. Az is. Abraham is túl van az elsőn. 4-0. Akkor fújjuk le és irány a fizio, masszőr, jeges fürdő mindenkinek!

33.PERC – Lótuszcsík simán belepasszolja a labdát az előtte álló ellenfélbe a félpályánál. Ez pl nem fér bele a Lpool középpályásaival szemben, mert mire Fofana észreveszi, hogy mit csinált mellette Ruben…addigra már Maignan passzolja a középkezdéshez a labdát.

FÉLIDŐ – Gondolom a második félidőt lehozzuk alibifocival és örüljünk, ha clean sheet lesz, viszont gólt tuti nem rúgunk ezek után többet. Kivéve, ha Okafor+Morata beállnak és odataposnak, mint akik a kezdőcsapatba szeretnének bekerülni.

58.PERC – érik az 5. gól, így kell ezt! Néha a Venezia is átjön a felezőn. Jellemző, hogy akkor viszont el is jutnak a kapunkig. Elhangzik a közvetítésben újra Bennacer sztorija. A felvezető körkapcsolásban azt mondtam a középpályánkra, hogy kb megvagyunk, létszámban biztosan, de, ha Bennacert elpasszoltuk volna aggódnék. Most aggódom.

64.PERC – Morata a spanyol Mátyás király rab(ál)ruhában járt Milan-Interre, oké Alvaro, ennyi nyali épp elég is lesz, most már jöhetnek a gólok! Jön még Okafor (aki egyébként csereként jó is általában), pihen Reijnders és Leao. Rafa nem boldog. Gondolom azt súgta neki oda Paulo, hogy kedden kellene villantanod, nem a Venezia ellen. Jelen pillanatban két „9-es” van a pályán nálunk, Okafor a balon, Pulisic a jobbon hajt. Úgy látom Tammy és Alvaro felváltva érnek vissza a védekezésben, talán ez meg is volt beszélve?? Zseni ez a Paulo…

71.PERC – Kellett gólt kapni mindenképpen. Bódi Ádi bevágta. Jah nem, megúsztuk, de remélem ezzel nem lőttünk el egy kreditet a VAR-nál. Hűha, ez ám a rafkós fenevad, tapos majd dobja magát. Ez nálam egyből piros, nem második sárga. De a színészkedés miatt biztosan rögtön piros, ami a rossz mozdulat után jött.

74.PERC– jön is le Abraham, Musah be. Lóftuszcsík megy előre 10-esbe, de minek.

78.PERC– megy a magas letámadás. Okafor nyomja a gázt. Dicséretes.

79.PERC– Pulisic-Csucsu, Fofana-Zeroli. Hajrá fiúk!

VÉGE a mérközésnek. (görgess még)

 

Így könnyű nyerni, ha nincs ott az ellenfél. – AI 

A második félidőben – emlékeim szerint – nagy helyzetünk nem volt, de ziccerünk biztosan nem. A koncentráció, az első félidő eredménye után, kifogyott a lábakból is.

Gondolkoztam rajta, hogy pontozzak-e, írjak-e egy összefoglalót vagy hogyan zárjuk a „közvetítést”.

Természetesen a győzelmet nem kell megmagyarázni. Oké! Sőt ez a Venezia ennyire nem lesz gyenge, mint ma volt és emellett tudjuk, hogy előszeretettel szenvedünk itthon egy kiscsapattal szemben is. Úgyhogy minden szempontból jár a dicséret a srácoknak. Azt is megkockáztatom, ha a Torinot behúztuk volna és a Parma meccset lealibiztük volna ikszre, akkor ez a győzelem már elvitte volna a közhangulatot a scudetto irányába, főleg, hogy az Inter a külvárosban hagyott kettő pontot (majdnem 3-at).

Majd érkezik a szokásos „DE”.

Valljuk meg, a hibák annyira nyilvánvalóak, hogy a vak – nemhogy Arne vagy Simone – is látja. Így tartok tőle, hogy hiába szurkolok szívből a csapatnak és együtt a Score-ban, nagyon el leszünk náspángolva kedden. Ne így legyen!

Ennél mélyebb elemzésre nem hinném, hogy a szombati meccs alkalmas, de a Kummantszekció mindent elbír, ne kíméljetek bennünket!

Forza Milan! Forza Diavoli Blog!