BL #1 Milan vs. Liverpool: Azon a bizonyos vonaton nincsen fék

Fx bombasztikus öfije még ki sem hűlt, máris durran a Májmedence elleni hangulatfokozó. Okkal panaszkodhatnánk mi is, akárcsak bizonyos magyar klubóriás játékosai évről évre, hogy nem bírják a sorozatterhelést (2meccs/hét) és jó lenne, ha az MLSZ eltoligálná a bajnokikat, hogy a konfettiligára maradjon kraft, de mi ilyet nem teszünk, hanem termeljük a kontentet a nyájas olvasóknak. Tovább után vérszagra gyűl az éji vad*, a velencei 4-0 után.

*Te tetted ezt, Király

Fosbéka fiai összegrundolták a Misternek a szezon első győzelmét, nem is akárhogy, 4 gondolát tessékeltek át a Sóhajok hídja alatt, ezzel a skalppal fordulhatunk rá a szezon első BL meccsére. Ha ez nem robbantja be a gőzhengert, amivel meg sem állunk zsinórban 10 megnyert meccsig, akkor semmi. Különösen nagy bizakodásra ad okot, hogy az elő-előszezonban vívott 3 patinás rangadóból háromszor leoktattuk Európa legnagyobbjait. Picit lejjebb csavarva a szarkazmus-métert, nagyon nehéz erőpróba előtt állunk.

Arról gondolom vita nincs köztünk, hogy ez a Liverpool magasabb polcon van, mint ez a Milan. De még a tavalyinál is, ami, valljuk be, különösen szatirikus annak fényében, hogy lélekben azzal fejeztük be a szezont, hogy innen már csak jobb lehet. Most már kimondható, hogy Fonseca érkezésével elindult a csapat (szinte) teljes szétverése átszervezése, mindent elkezdett leépíteni, azt is, ami tavaly működött, hogy a saját fazonjára szabja a játékot. Ez akár elsülhetett volna nagyon jól is, de az élet egyelőre nem a portugált igazolta. A védelem jobban szét van esve, mint én 3, az 57-es számú italboltban eltöltött óra után. Gyanítom, azt mindenki el tudja képzelni, hogy ebbe az időintervallumba mennyi Ászok+Kevert (ún. Menü) fér bele. A legutóbbi bajnokin szinte a vakszerencsén múlott, hogy lehoztuk kapott gól nélkül, ez pedig olyan messze van egy vágyott állapottól, mint az utolsó BL győzelmünk. Megvannak a minőségi játékosaink darabra, de nagyon nem áll össze egységes fallá.

A középpályán valahogy ugyanez a helyzet uralkodik, csak itt darabra sem igazán vagyunk meg, pozíciója pedig jóformán senkinek sincs. RLC a double pivot-ban és Rén a támadók mögött a szememben egy előremutató húzás, de még így sem látom magam előtt azt a kompakt középpályás védekezést, amit annyira hiányzik a Keszi-Tonhal duó óta. Most, hogy Bence is kiesett, kb. csak RLC és Múzsa (még az említéstől is elkezdett gyöngyözni a homlokom) maradt.

A csatársor cserébe egész penge. Morisz, ha távol maradnak tőle a sérülések és tud akkora vezér lenni, mint amit a szezonnyitón láttunk tőle, akkor nagyon nagy király lesz, Temus Ábrahám pedig amennyire lesajnálva érkezett, annyira biztató a mutatott hozzáállás és játék. Kerülje el minél messzebbre a MilanLab-et.

Ott vagyok honn, ott az én világom ~ Bence a sürgőn

Erre az estére, ha minden igaz, összedrótozták Capitanot, ami azért szerencsés, mert az ürge valamilyen csoda folytán ezeken a meccseken prime Zambrottákat tud idézni, ami most kelleni is fog, mert a Liverpool sem Borinikkel meg Aquilanikkal jön ellenünk. Annyi biztos még, hogy az imperialisták láncos kutyája, Pavlov egyelőre kirobbanthatatlan, mellette örülnék, ha Zsuzsi is végre összekalapálná a bajnoki formáját. Pofonfa is megmutathatja végre, mire képes igazi nyomás alatt, az ő párja pedig tulajdonképpen tökmindegy. Említésre méltó még részemről Rafa, akinél sosem tudom eldönteni, hogy az igazi tétmeccsek kihozzák-e a zsenijét, beleül az iszapba, továbbá Morisz képes lesz gyilkos ösztönt kölcsönözni a társaknak.

Szerettem volna még egy picit múltidézni is, hiszen van bőven honnan, de annyi ideje élek én is a bajnoki szezon mámorában, hogy most már ideje kihúzni a kezem a biliből, és afelé tekingetni, hogyha egyszer ez a csapat összeáll, lesz legalább annyira jó. Egyetlenegy hangyafasznyi nosztalgiavonatot hagynék itt: a legutolsó kezdőnket ellenük, krasnaja uram tolmácsolásában.

A maival pedig a Turbó érkezik a kilences vágányon

Mindenesetre ismét egy pikáns meccs, amire 4-5 évvel ezelőtt csak áhítoztunk. Forzázzunk együtt a Score-ban és reméljük, a hidegfronttal együtt az idegfront is távozik. Ha meg mégse, lefojtjuk pár felessel!

Tipp: Milan – Liverpool 3:3 (Calabria 1’ Abraham 39’ 44’ ill. Mac Allister 54’ Chiesa 56’ Szoboszlai 60’ hosszabbítás ezúttal nem lesz)