Pulykázott lencse / Milan – Lecce 3:0

Kedves Barátaim! Győztünk! A bajnokságban immáron harmadszor, egymásutánban. Ezeken a meccseken 9:1-es gólkülönbséggel pózolunk, ezúttal a Lencse lett megpulykázva. Ígérem, nem viszem el ezt a vasárnapi öfit Stáhl Jucikat megszégyenítő gasztroműsor irányába, de ezt a ziccert nem lehetett kihagyni. Annyira nem, mint az ingyen felest a szüreti bálban, vagy mint hogy Adli távozásával Fonseca vegye át a BBQ partik házigazdája címet. Tovább után firkálok valamit arról, mit robbantott a csapat.

A szerkesztőség Jon Dahl Tomassonja cím nem véletlenül ragadt rám, az utolsó pillanatos posztok szállítójaként teljes mértékben ül. Ezúttal megpróbáltam, ha nem is a blog Alexandre Patoja, de legalább az első félidős eredmények biztosítója lenni. Hogy ez a vasárnap délután végül is hova tartozik, azt majd a nagyérdemű megítéli.

https://www.youtube.com/watch?v=artTKcYwRpg

Férfiasan bevallom, a meccs első félidejéről lemaradtam és az összefoglaló is csak a gólokat mutatta, nem pedig Emerson tündöklését. Alessio mester a figyelmembe ajánlotta, hogy az első 30 perc aranyat ér, de inkább kihagytam a Király második félidős produktumát látva. Jimmy nem ezért halt meg, hogy így reinkarnálódjon!!!

A gólokról. Végre úgy látszik, hogy sikerült a helyzetkihasználáson is csiszolni, Temu kapufáját sajnáltam, akkorát küzd ő is Morataval egyetemben, hogy megérdemelne már egy akciógólt. Élmény látni, ahogy a két csatárunk minden labdáért megküzd. Alvaronak a Piolit idéző stílusa mindent visz, gólt érő haj(nem)viselet. Theo pedig beállította Maldini 29 gólos rekordját a klubban.

A védekezésről is szeretnék mondani pár szót, de ez a Lecce szemlátomást annyira biodíszlet volt a pályán, hogy nem igazán tudom, volt-e egyáltalán érdemben feladatuk a srácoknak. Bartos-Ági Dávid, mikor végre beveszik a felsőbbévesek maguk közé focázni, akkor anyukája jön érte a grundra ráír TikTokon, hogy „A 9 óra az nem 9 óra 1 perc, sem 9 óra két perc, az pontban 9 óra, úgyhogy sipirc haza fiatalember, különben előveszem a fakanalat!” ezért idő előtt el kellett köszönnie. Ezért remélem nem közösítik ki a nagyfiúk közül, elvégre Dávid nevezetű szélsővédő az ifiből rakott le már nálunk korrekt teljesítményt, ne szakadjon meg ez a hagyomány.

Gabstacurta úgy tűnik, beverekedte magát a kezdőbe, ki gondolta volna róla ezt 2 éve, vagy akár csak tavaly? Pavlov remélem kap még lehetőséget, akár úgy, hogy Tomorival versenyez a kezdőért, az angolra is ráférne a versenyhelyzet. A középpályán pedig a Fofana-Reijnders duó ebben a felállásban egész pofásnak tűnik.

Összességében jó látni, hogy valami kezd összeállni abból a taktikából, amit Fonseca megálmodott, de hogy minden rendben legyen, ahhoz először a focizi tudó és akaró csapatok ellen is mutatni kell majd valamit.