BL#2: Bayer – Milan 1-0

Urak, szűken, de kikaptunk. Ha valaki azt mondja nekem előre, hogy egy gól lesz csak közte a bundás bajnokával, nem hittem volna el. Az én olvasatomban bár a Milannak mindig a három pont kell, hogy legyen a cél, mégsem vagyok csalódott a csapat teljesítményével kapcsolatban. Van, amivel viszont akadnak problémáim. 

Kezdjük ott, ahol muszáj, ha őszinték akarunk lenni: az első félidőben nagyon alárendelt szerepet játszottunk, és csak a második negyvenöt percben mutatott, erősen feljavult teljesítménynek köszönhetően lehet okunk a bizakodásra egyáltalán.

https://x.com/MilanPosts/status/1841359338520141883

 

https://platform.twitter.com/widgets.js

Érdekes adat, hogy míg az első játékrészben a labdabirtoklás 61-39%-ban oszlott meg a hazaiak javára, addig ez pontosan fordítottan alakult a második félidőben. Ez valószínűleg annak volt köszönhető, hogy Xabi Alonso visszább rendelte a csapatát, több helyet és időt engedve a Milannak. Amivel egyébként látszólag hibázott, mert a meccs egyes szakaszaiban vastagon domináltunk. Gól nem lett belőle, de ez sokszor nem a hazaiak taktikáján múlt.

Az első félidei 1 helyett 15 kapuralövést, és 221 helyett 330 átadást láttunk a Milantól a második játékrészben. Ez azért szignifikáns különbség. Jól ragadta magához a kezdeményezést Fonseca.

 

Lehet bújni a statokat:

https://www.sofascore.com/football/match/milan-bayer-04-leverkusen/GdbsRdb#id:12764036,tab:statistics

 

De a kontrák.. azok életveszélyesek voltak, főleg Royalra kihegyezve.

Ebből aztán szerencsére jól látszott, hovy Mike ismét formába kezd lendülni. Több hatalmas védést mutatott be az utóbbi pár forduló alatt, és kezdi megint azt a fajta bigd!€k aurát sugározni, mint a bajnoki idényben.

Fofana kezdi megmutatni, hogy miért ment el az ő üldözésére a fél nyár, és az átigazolási keret nagy része.

És sajnos muszáj megemlékezni a játékvezetésről is. Ezt a témát én általában próbálom kerülni, de a tegnap látottak mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Az egy dolog, hogy minimum 1, de könnyen indokolhatóan 2 piros maradt a zsebében, nem is beszélve a potenciális büntetőkről, mégsem ezt láttam a legnagyobb problémának. Azt láttam a legnagyobb problémának, hogy a VAR nem volt használva rendeltetésszerűen. Mert azt mondom, oké, nem láthat mindent előben, de könyörgöm, ezért áll rendelkezésre a technológia. Csak használni kellene megtanulni. És nem ajánlat szintjén, hanem kötelező jelleggel. Ja, hogy ez már most is így van papíron? És meg is érkeztünk ehhez a kis montázshoz:

https://x.com/MilanPosts/status/1841397207540417020

 

https://platform.twitter.com/widgets.js

Szóval szép volt, jó volt, de bosszantó a vastag 0 pont a BL tabellán. Nem baj, majd a Real ellen megmutatjuk!

Zárásként még annyit szeretnék mondani, hogy nálam a Mister átbillent a semleges tartományba megítélés szerint. Szubjektív, de nekem szimpatikus, hogy mer és úgy tűnik, tud változtatni. Nem lettünk instant BL esélyesek, nem ül minden húzása -lásd az első link- de látok némi reményt, és határozott fejlődési ívet. Szerintem ez még akár működhet is.

És ilyenkor jön a vezetőség, és kinevezik Tuchelt. ¯\_(ツ)_/¯