°7 Giornata: Milan-Roma 0-2 – Így jártunk

A Roma elleni meccs se úgy alakult, ahogy szerettük volna. Ez valamennyire várható volt, de kellemesnek így se nevezném. A játékunk most egészen rendben volt, legalábbis 70 percig, utána viszont jött Dzeko/pech/összeszokottság és kijött a két csapat közti különbség. Montella legalább a derbiig marad, jobb is így.

Az idei két korábbi vereségünktől eltérően most egész pofásan toltuk a meccs jó részében, és ez mindenképpen előrelépés. 70 percen keresztül rendben voltunk, hajtás volt, játék volt, helyzetek voltak. Ez előrevetíti, hogy mit várhatunk Montellától és ettől a kerettől, ha a Maestrót ki nem pederítik menet közben.

A 200 milliós nyár után nyilván elég komolyak az elvárások, mint ahogy a nyomás is Montellán, hogy kellenek az eredmények. Ezek pedig csak részben jönnek, ahogy a Roma ellen sem sikerült még a pontszerzés sem. Ráadásul a játék se az igazi és a konkurencia is elég acélosan tolja. De ez még mindig nem meglepő, lévén a tíz új igazolással időre van szükség, hogy rendesen összeszokjon a keret, mint ahogy a riválisoknál is lehetett arra számítani, hogy elég komoly harc lesz az első négy helyért.

Vagyis eddig nagyjából úgy alakul ez a szezon, ahogy azt várni lehetett, az ősz szenvedős, de jobb esetben nem maradunk le nagyon az első négytől. A tavasznak kellene jobbnak lennie, mire sikerül már rendesebben összeállnia a csapatnak. Ha a fél keret után az edzőt is lecseréljük, kezdhetjük elölről az építkezést, és ez a szezon nagyjából kuka. Lehet ez is opció, csak akkor felmerül, hogy miért nem váltottunk edzőt már nyáron, ha ennyire nincs meg a bizalom Montella felé. Szóval a derbi Montellával, utána meglátjuk. De nem ártana, ha lenne valami folytonosság, mert egy éven belül tulajdonost, sportigazgatót, edzőt, félkeretet lecsérelni nagyon brutál.

A Roma meg sajnos pont elég combos ahhoz, hogy a végére viszonylag simán bedaráltak. Calhanoglu kiállítása 0-2 után pedig inkább csak ostoba és fölösleges volt, mint meccset eldöntő.

Jöhet a mindenki által várt válogatott-szünet, utána pedig már itt a derbi.

 • de szerintem akkor is takarodjon)))

 • Bandi Bulucz

  Nekem az a bajom Montellával,hogy itt volt a nyár;hakni meccsek,könnyed EL ellenfelek,de akkor sem a leendő taktikát gyakoroltuk,hanem nyomattuk a 4-3-3-at Maurival,Palettával,Nianggal,Gomezzel,ahelyett,hogy formába hozott volna egy Calhanoglut például.
  Elpazarolt időnek és meccseknek érzem az július közepe és szeptember közepe közötti időt;ennek isszuk most a levét….

  • alessio

   Ezt valahogy én is így érzem, pláne annak tudatában hogy pár napja nyilatkozta hogy a keret tudatosan a 3 védős rendszerhez lett nyáron össze vásárolva, így pedig még értelmetlenebb hogy miért 4-3-3-ban nyomtuk végig a nyarat és az első pár tétmeccset is.
   Ez egyértelműen az ő sara.

  • Curvasud93

   Niang nincs is rossz formában.)))

 • alessio

  “Befektetőt keres a Milan kínai tulajdonosa. A gazzetta szerint Yonghong Li szeretné a klub adósságait rendezni az Elliott befektető alap felé, másrészt növelné a klub alaptőkéjét is. Az olasz lap a BBC-re hivatkozva azt írja, hogy elsősorban európai, főleg olasz befektetőket kerestek meg az elmúlt időszakban. Konkrét neveket nem mondtak, de a cél egyértelmű: a klub jövőjének megalapozása.”

  Szóval az Elliott le lesz rendezve remélhetőleg, minél hamarabb.

 • Enzo

  Cutronéék a mi fiaink (U21) ellen most az M4en.

  • Enzo

   hú, van itt minden, Calabria meg Locatelli is

  • alessio

   Cutrone eddig 2-nél jár nagyon nagy kincs lesz ő nekünk.

 • Underwood
  • alessio

   Gattuso majd ad neki 2 atyai pofont

  • nemvoktrendi

   De miért pont a Madridon vagytok fennakadva? Az inter és a Milan után ment a Juveba, evidens, hogy nem egy “szurkoló”. 😀