°7 Giornata: Milan-Roma 0-2 – Így jártunk

A Roma elleni meccs se úgy alakult, ahogy szerettük volna. Ez valamennyire várható volt, de kellemesnek így se nevezném. A játékunk most egészen rendben volt, legalábbis 70 percig, utána viszont jött Dzeko/pech/összeszokottság és kijött a két csapat közti különbség. Montella legalább a derbiig marad, jobb is így.

Az idei két korábbi vereségünktől eltérően most egész pofásan toltuk a meccs jó részében, és ez mindenképpen előrelépés. 70 percen keresztül rendben voltunk, hajtás volt, játék volt, helyzetek voltak. Ez előrevetíti, hogy mit várhatunk Montellától és ettől a kerettől, ha a Maestrót ki nem pederítik menet közben.

A 200 milliós nyár után nyilván elég komolyak az elvárások, mint ahogy a nyomás is Montellán, hogy kellenek az eredmények. Ezek pedig csak részben jönnek, ahogy a Roma ellen sem sikerült még a pontszerzés sem. Ráadásul a játék se az igazi és a konkurencia is elég acélosan tolja. De ez még mindig nem meglepő, lévén a tíz új igazolással időre van szükség, hogy rendesen összeszokjon a keret, mint ahogy a riválisoknál is lehetett arra számítani, hogy elég komoly harc lesz az első négy helyért.

Vagyis eddig nagyjából úgy alakul ez a szezon, ahogy azt várni lehetett, az ősz szenvedős, de jobb esetben nem maradunk le nagyon az első négytől. A tavasznak kellene jobbnak lennie, mire sikerül már rendesebben összeállnia a csapatnak. Ha a fél keret után az edzőt is lecseréljük, kezdhetjük elölről az építkezést, és ez a szezon nagyjából kuka. Lehet ez is opció, csak akkor felmerül, hogy miért nem váltottunk edzőt már nyáron, ha ennyire nincs meg a bizalom Montella felé. Szóval a derbi Montellával, utána meglátjuk. De nem ártana, ha lenne valami folytonosság, mert egy éven belül tulajdonost, sportigazgatót, edzőt, félkeretet lecsérelni nagyon brutál.

A Roma meg sajnos pont elég combos ahhoz, hogy a végére viszonylag simán bedaráltak. Calhanoglu kiállítása 0-2 után pedig inkább csak ostoba és fölösleges volt, mint meccset eldöntő.

Jöhet a mindenki által várt válogatott-szünet, utána pedig már itt a derbi.