°31 Giornata: Juve-Milan 2-1 – Nem meglepő, de nem is kellemes

Ahogy azt várni lehetett, nem ez volt az a meccs, ahol lapot osztottak nekünk, de így is majdnem sikerült a Juvére borítani az asztalt. Az első félidő kimondottan jó volt, a másodikra már eléggé elfogytunk, a csíkosok is rápörgettek, a két hiba pedig pont elég volt arra, hogy papírforma eredmény legyen a végére.

A vége megint csak nem lett jó, de így se tudok nagyon elégedetlenül összefoglalni. A végeredmény nem meglepő, de egész sokáig egészen játékban voltunk. A Kessié-Bakayoko páros elég combos volt, Piatek megint lőtt egy klasszik, fain centergólt és még Borini is megmutatta, miért a csapat legnépszerűbb spílere.

A vége megint csak nem lett jó, de így se tudok nagyon elégedetten összefoglalni. Ótvar, hogy megint nem tudtuk megtartani a vezetést, a Juvén látszott, hogy a szerdai Bl lesz nekik az igazán fontos. Ostoba hibák után kaptuk a gólokat, megint a hátul eladott labdából lőtte az ellen a győzteset. Vesztett pontok alapján már a Lazio és az Atalanta is jobb és a Roma is csak egy pontra van. Jövő héten pedig jöhet a Lazio, az nagyban meghatározhatja a szezon hátralévő részét.

Ismét egy felemás meccs, ahol nehéz nagyon kiakadni, mert az lett a vége, amire előzetesen számítani lehetett. De olyan nagy lelkesedésre sincs ok, mert a pontszerzés nem jött össze, a vereség, pláne a Juve ellen továbbra is rohadt kellemetlen. A Bl-helyekért rendezett vakok között félszemű a király versenyből így sem estünk ki. Ahogy Krasnaja írta a beharangban ez a szezon is ciklusokból épül fel, reméljük, hogy ennek a ciklusnak elértük a legalját, és jövő héten a Lazio ellen kezdődik az újabb, pontokban gazdagabb sorozat.