Ahol nem osztanak lapot # Juventus v Milan

Legyen meg, aminek meg kell lennie. 9 éve nem vertük őket idegenben. Az esélytelen pofozógép, a jóllakott kandúr játékszerét alakító féldöglött egér szerepét töltjük be ezekben a párharcokban. Nem annyira jó ez, nekünk. Én igenis szeretném, ha tudnánk ezen változtatni, csak nem látszik, hogyan. A mostani akkor jön, amikor kell, ha egy A-ligás csapatot sem tudnánk megverni, olyan formában vagyunk, ugyan mit lenne jogos pont itt elvárni? Felhozó meccsnek tökéletes, lehet próbálkozni, újrakezdeni, elhinni, hogy igenis tudunk még, anélkül, hogy bárki is meglepődne egy sima hazai győzelmen a végén. Sőt, ennek elmaradása menne meglepiszámba. Hajtás után még egy kevés lélekrombolás, meg a kezdők s a tipp. 

8 fordulóval a vége előtt a decemberi krízisnek megfelelő mélységekben a csapat, hetek óta nem sikerül összehozni egy épkézláb meccset. Ennek így kellett lennie, ciklusokból épül fel a szezon, de ezt már alaposan megtanulhattuk. A mostaniban az a csodálatos, hogy talán már a vége felé tartva még mindig ott tudunk virítani a negyedik helyen. A verseny persze éles, ott vannak tőlünk egy pontra Bergamo büszkeségei, rosszabb esetben a fővárosi madarászok is, de a kutyák már négyre. Úgyhogy továbbra sem azt számolgatjuk, hogy fogjuk behozni a riválisokat a sok elbalfaszkodott esély után. Persze, nem vagyunk ettől már messze, a kövi héten már tényleg nyerni kéne. Na, az lesz a fontos, nem a mostani.

A Magyar Idők értesülései szerint van esély a visszatérésére

Rátérve a mostanira, a francnak se hiányzott Giggio (15 nap) és Paq (1 hónap) kiesése, de ezen túl kell lendüljünk. Kapusposzton az öreg Pepkó most bevédheti magát, valószínűleg lesz dolga. Érdekesség, hogy id. Giggio mögött nem Plizzari, hanem a rutinos Soncin áll készen bevetésre.  Ami a középpályát illeti, legalább Fajsz visszamegy a helyére a tengelybe, és a kamuarg visszaülhet a padra a körmét fényezni. Nem kérdés, mekkora érvágás a brazil kiesése, de a mainál pontjuk pont mindegy. Aladdin, úgy néz ki, marad a számára előnytelen mezzala szerepben, meglátjuk, mire megy vele – sokat nem várok tőle. A slusszpoént persze a bekezdés végére hagytam, Gatta végre meghajolt a blog teljes közönsége által hangoztatott észérvek előtt, és a kezdőbe nevezi a Borini Imperátort!

Igen, TE!!!

A meccsről előzetesen nem akarok sokat írni, mert még nem néztem vissza. Maxi bácsi igazán megszánhatna minket egypár pontocskával, elvégre ők már kivannak bőven. De hát úgyis az lesz, amit ők akarnak. Nehezen látok most ebbe bele akármi jót. Azt mondjuk nem ártana, hogyan verjük meg ebből a jövő héten a Coccolinót.

Gyertek majd, FORZA!!

Tipp: Fabbri még nem vezetett a gobbóknak, úgyhogy biztos be akar nyalni nekik. El fogja venni Borini ollózós gólját, és Mandzsukics a Holdra fogja lőni a kamutizijét. 2-0-ra nyerünk ezért csak, Zapata bombáival.