Megszámoljuk a cshaládi ezüstöt

Pajtások, reméljük, mindenkinél beütött már a nyár, kinyílt a világ, és gyűlnek az élmények. Mi most azért még visszajöttünk, értékeljük az évet a szokásos kérdezz-felelek-formátumban. Gyertek Ti is, osszátok meg velünk, ki hogy látta. Ezen kívül meg mindenkinek sok pihenést, tartalmas kikapcsolódást a nyárra! Szerintem írunk azért még, mert szoktunk azért, de valszeg azért kevesebbet. Aztán majd várjuk vissza a hajóra a tisztelt legénységet augusztus 22-én, majd jól kiporoljuk a Veneziát!!! De süljön le mindenki Keszire, csak úgy ér!!! Hajtás után várjuk a korszakos meglátásokat.

  1. Egy szóban?
    Csirko – Király.
    Harkness – Végre.
    k – Áttörés.

2. Kettőben?
Csirko – Nagyon király
Harkness – Nyugtatóval egyszerűbbek
k – Majdnem elhittem.

3. Na és háromban?
Csirko – Nagyon nagyon zsír.
Harkness – Keszi, Keszi, Keszi!
k – Óriási szezonunk volt.

4. Legnagyobb ász?
Csirko – Nyilván Kessie

Harkness – Természetesen nincs más válasz, mint az Elnök Úr, akkorát ment, hogy az elképesztő. Már önmagában az, hogy gyakorlatilag az összes meccset végignyomta egyedülálló ebben a covid szezonban, nem tudom van-e még egy ilyen mezőnyjátékos a topligákban. Hatalmas respect neki, menjen az a szerződéshosszabbítás.

k – Csatlakozom az előttem szóló kollégákhoz, nálam is Keszi Keszi Keszi volt a legnagyobb. Semmi manír, semmi arcoskodás, hiszti vagy picsáskodás, egyszerűen csak 2 ember helyett végigrobotolta ezt a borzasztó kemény évet. Labdával is, labda nélkül is tanár. 24 évesen ő a vezér, mezzalában, afrikai játékosként. Weah óta ekkora forma nem jött hozzánk a kontinensről.

5. Leggyászabb bánatkutya?
Csirko – Ez a második hely annyira pozitív, hogy senkit se tudok őszintén lehúzni.

Harkness – Nagyon én sem kutyáznék senkit, Romagnoli nyilván az egyik nagy vesztese és negatív figurája volt sok meccsnek, de azért ezt bőven nem érdemelné. Kastély még a legegyértelműbb jelölt, az a közel 2000 perc összesen 3 góllal és 3 assziszttal nagyon karcsú, fájt sokszor nézni a csávót. Mandzukic meg szintén hatalmas blama, de legalább a fizuja egy része jó helyre ment, na meg kiröhögte a rabruhásokat azon a meccsen, már megérte.

k – Nem tudok olyan arcot mondani, aki ne tudta volna azt hozni, ami reális volt tőle. Fehér Zsuzsit sajnálom, benne sokkal több lenne, neki szerintem csak egy tisztességesen végigcsinált felkészülési időszak kellene. A többieket meg ismertük már, tudtuk, kitől mit lehet várni, és azt hozták is.

Kihagyhatatlan

6. Mi ment nagyon?
Csirko – Egyben volt a játék és a csapat is.

Harkness – A szezon első felében a makulátlan kontrajáték, az intenzív letámadással (ami azért olasz szinten számított csak igazán erősnek), aztán itt meg a vége felé a védelem állt össze nagyon. De ami végig működött, az az, hogy Stef kézben tartotta a csapatot, nem volt itt semmilyen kibukása, vagy feladás, jól volt menedzselve a keret. Aztán meg hát végre van annyi klasszis közeli futballistánk, hogy a necces meccseken valaki mindig tudott villanni, legyen az egy Ibra olló, egy Leao villanás (volt bőven a szezon első felében), egy higgadt Keszi büntető, egy Ribi bomba, vagy a legjellemzőbb, egy Theo akármi, ő mentette meg talán a legtöbbször a seggünket.

k – Talán az, hogy csapat tudtunk maradni akkor is, amikor ment, és akkor is, amikor összecsaptak a fejünk felett a hullámok. Az andante óriásit szólt, de az talán még nagyobb, hogy sikerült talpra állni a római 3-0-ás égésből és visszamásztunk az ötödik helyről.

7. És mi nem?
Csirko – San Siro

Harkness – A hazai pályás szenvedés tényleg érhetetlen, és egészen random. Meg hát itt az orvosi stábbal is komolyabb gondok vannak továbbra is, mert még a zsúfolt szezonhoz képest is sok volt a sérülés, majdnem történelmi összeomlás lett belőle.

k – Még nem tudunk leolvadás nélkül végigcsinálni egy szezont. Valószínűleg még a következő év sem az lesz, újra hullámvasutazni fogunk. Egyszerűen nem tartunk még ott, hogy egész évben egyenletesen és magas színvonalon teljesítsünk.

8. Év meccse?
Csirko – Az utolsó, Atalanta elleni 2-0

Harkness – A zebrák elleni 0-3, nem kérdés. Az Inter elleni siker is gyönyörű, de a másik nagyobb téttel bírt, ráadásul 10 év után végre nyerni ott…Szimbolikus.

k – Én visszamegyek decemberig, a Lazio uccsó perces megveréséig, amikor gyors 2-0-ról lett 2-2, aztán a legvégén jött Theo, és őszi bajnokok lettünk.

9. Év blamája?
Csirko – Az Inter elleni 0-3

Harkness – Nem is tudok nagyon másra gondolni, mint az Inter elleni 0-3-ra. Bajnoki döntőként beharangozva, nagy fogadkozások, aztán egyszerűen lemostak bennünket.

k – Nekem az Atalanta 0-3 volt az a gyomros, akkor pakoltak el minket először durván és minden mentség nélkül a szezonban. Akkor olyan volt, mintha visszatekertünk volna egy évet, de szerencsére nem.

10. A momentum, ami a legjobban beégett?
Csirko – Ugrálás a Juve elleni 3-0 után.

Harkness – Keszi második büntetője után az Atalanta ellen, ahogy mindenki odarohan, és tudatosul, hogy basszameg ez megvan. Ahogy a pályán lévőkben, közben bennünk is, én ezt tuti nem fogom elfelejteni.

k – Amikor Dikaz jól beverte a balfék Csesznyinek a bal felsőbe, aztán meg sem áll István báig. Annyira mindent elmondott ezekről a srácokról, sok mindent lehet rájuk mondani, de hogy ne egy összetartó, egészséges lelkületű társaság lennének, azt nem.

Úgy van!!!

11. Stef egy…
Csirko – True Maestro

Harkness – Olyan edző, aki megérdemelte ezt. Hatalmas ellenszélben érkezett, de a munkája kb makulátlan volt az utolsó pár hónapig, igazságtalan lett volna, ha ez rosszabbul ér véget. Jogosan folytathatja a munkát, aztán meglátjuk, tud-e szintet lépni, szükség van arra is.

k – kopaszbarack. Na jó, hiába van már 50 felett, én mégis az újabb hullámhoz sorolom, mert játékban gondolkodik első helyen, nem pedig megúszni akarja a meccseket. Ezért több kockázatot is vállal, ami van, hogy bejön, és van, hogy nem. De bassza meg, eredményes a faszi. És még ennél is több van benne.

12. Hiányérzet?
Csirko – Rino megnyerhette volna az utolsó meccsét.

Harkness – Hogy nem lett meg előbb a biztos BL, nagyon komoly bénázás ment itt azért, két ilyen idegenbeli meccsre hagyni a végét a szakadék szélén táncolás mintapéldája volt. Na meg igen, Csirko jól mondja, megnéztem volna CR-t az EL-ben.

k – Én újra megnéztem volna a kékesített Juvét a 2. helyen, de nem lehet mindig mindent.

13. Amit a legszívesebben örökre elfelejtenél?
Csirko – Nem jut eszembe

Harkness – Azt az érzést a Lazio elleni 0-3 után, hogy tényleg ekkora lúzerek lettünk, már megint nem lesz meg.

k – Azt hogy az Atalanta létezik. De most talán megtaláltuk az ellenszert ellenük.

14. Csalás nélkül is ment volna?
Csirko – Kessie nem tudja kikapcsolni a cheat mode-ot, egyszerűen túl elnöki.

Harkness – Levontam az összes tizenegyesgólunkat, és bizony akkor a kiesés ellen küzdöttünk volna, ez tudományos tény. Amúgy is hogy képzelik a játékosaink, hogy elesnek, ha rácsúsznak a lábukra, szeretem én ezt a csapatot, de ennyire látványosan nem kellett volna. Singer papának üzenem, hogy lehet Amerikában ez a módi, de itt legyünk már kicsit visszafogottabbak, olyan Don Silvioi szerénységgel, ha kérhetem. (És legyen már meg az rohadt Keszi tripla büntetőből.)

k – Csalás nélkül már a B ligára készülnénk, jól mondja Harkness kolléga. Semleges Sándorok meg Tárgyilagos Tamások nélkül senki sem lehet sikeres, ezzel együtt kell tudjunk élni.

15. Italjavaslatok a kummanttársaknak a nyárra?
Csirko – Kevert

Harkness – Csak a víz természetesen, itt az utolsó meccsek gondolom amúgy is mindenkit alkoholistává varázsoltak.

k – Grandy – Kőbamby – Grandy

Teljesen indokolatlan, de itt a helye

16. Ha nem lepusztult, akkor mi legyen?
Csirko – Scudetto

Harkness – Épülő? Vagy Keszi, az mindig jó válasz.

k – Nehéz kérdés. Identitásunk része volt ez a lepusztult jelleg. De baszki, 2014 óta nem írtunk BL-posztot, és most újra!!! Emlékszik még valaki az AtMa elleni nyolcaddöntőre? Úristen, ha valaki azt mondja akkor, hogy hét év….

17. Mi van Dollárral?
Csirko – Lassan a múlt ködébe vész

Harkness – Beszopta úgy tűnik, mert nem nagyon kell senkinek ilyen fizetési igénnyel. Sajnálom, hogy megy, mert ő is nagy szezont hozott (megint), de ez tényleg nevetséges és szánalmas, hogy a 8 millióra nem tudott rábólintani a BL hely bebiztosítása után, szerencsére Maldinit nem lehet csicskítani.

k – Nagyon sajnálom a gyereket, meg nekem is fog hiányozni. Tudom, hogy mindenki különbözik, és nagyon-nagyon nehéz lett ilyen fiatalon elviselni, hogy ekkora nagy ember valaki, neki ez lehet, hogy nem megy annyira. Valahogy nem tudom belátni, hogy ez meg fogja érni neki, akkor is, ha valaki csak megadja neki azt a 8-10-12-akármennyit, és ott lesz a BL-ben. Legyen neki jó, azért előzzük meg a bajnokságban az új csapatát, ha marad. Mi tudjuk pótolni, az fix. Amúgy meg, végre valaki az orrára koppint annak az elhájasodott, gátlástalan véglénynek, Maldini még mindig Capitano.

18. Paprikáskrumpliba megy a tejföl?
Csirko – Megy

Harkness – Abszolút, príma mint a Kjaer-Tomori duó.

k – Inkább, mint törpeharcsa.

19. Mercato?
Csirko – Meglátjuk, az elvárások mindig nagyok, a realitás meg jellemzően őszintébb.

Harkness: Egy jobbszélső és csatár a minimum, meg néhány minőségi csere, plusz Kebab helyett valami upgrade mindenképpen, ha távozik. Könnyű nem lesz, de a kezdés biztató, kevés okot látok arra, hogy komolyabban kételkedjek a vezetőségben.

k – A hátsó hetes (1-4-2) megvan, a feladat a 3-1 felhúzása, minőséggel. Tök mindegy, milyen posztra, de klasszis-szerű arcot kellene oda találni, ha sokért, akkor sokért. Ibra többet jövőre sem tesz bele – az idei is óriási kalaplengetés, Kebab szénéja is kifelé áll. De ha még marad is, vékonyak vagyunk előre. Ha van pénz, inkább egyben költeném el, mélyítgetni lehet ingyér is, az is fontos, csak nem lesz tőle ütősebb az A-terv.

20. Ficsicsergek, csicsergek, villás farkam tavaszt lenget. Ki ez?
Csirko – San Remo istene

Harkness – Ez a fickó.

k – A lényeg, hogy jövőre is nekünk fújjanak.

21. Varrni még senkise látta, mégis csupa tű a háta. És ő?
Csirko – Gazidisnak adom

Harkness – Na jó, erre már rá kellett keresnem. És tényleg hasonlít Gazidisre a válasz, nahát.

k – Szerintem Ribi. Így jönnek ki a “gólörömei”.

Ezüst

És akkor a tételsor:

  1. Egy szóban?
  2. Kettőben?
  3. Na és háromban?
  4. Legnagyobb ász?
  5. Leggyászabb bánatkutya?
  6. Mi ment nagyon?
  7. És mi nem?
  8. Év meccse?
  9. Év blamája?
  10. A momentum, ami a legjobban beégett?
  11. Stef egy…
  12. Hiányérzet?
  13. Amit a legszívesebben örökre elfelejtenél?
  14. Csalás nélkül is ment volna?
  15. Italjavaslatok a kummanttársaknak a nyárra?
  16. Ha nem lepusztult, akkor mi legyen?
  17. Mi van Dollárral?
  18. Paprikáskrumpliba megy a tejföl?
  19. Mercato?
  20. Ficsicsergek, csicsergek, villás farkam tavaszt lenget. Ki ez?
  21. Varrni még senkise látta, mégis csupa tű a háta. És ő?

Minden kedves Kummantársnak, Olvtársnak kellemes húsvéti ünnepeket kíván a Szerkesztőség!!!