°8 Giornata: Chievo-Milan – Kérdés kérdés hátán

A válogatott szünet után a Chievo ellen térünk vissza, kemény meccsre, sok darálásra és egy kevés gólos meccsre készülünk. Eddig még csak 7 forduló ment le a szezonból, szóval olyan messzemenő következtetéseket még nem érdemes levonni, az viszont mindenképp pozitív, hogy az elmúlt 2-3 év szenvedése után végre érdeklődve várom a hétvégi meccset. Kíváncsi vagyok, hogy Donnarumma hozza-e a következő clean sheetet, hogy Locatelli ott lesz-e a kezdőben Montolivo brutál sérülése után és, hogy Bacca elég friss lesz-e, hogy kezdjen, vagy Lapagyulával megyünk neki a Chievónak.

Ahogy foglalkoztat az is, hogy hogyan alakul az egész átadás-átvétel. Elvileg egyre közelebb vagyunk, de ez egy lassú folyamat. Mercato szempontjából legjobb esetben is jövő nyáron kezdődhet meg az erősítés, addig marad ez a keret. Montella pedig ebből próbálja meg a legtöbbet kihozni, eddig elég hatékonyan.

Az eddigi 7 meccsből 3 gólgazdagra sikerült, kontrasztnak pedig ott van Donnarumma 3 clean sheetje. Most is inkább egy brusztolós meccs kevés góllal várható, és nem egy masszívabb adok-kapok, már csak a Chievo miatt is. Ugyanúgy 13 pontnál tartanak, ahogy mi, Maran elég masszív játékot rakott össze, az Intert már meg is viccelték az első fordulóban. Minden bizonnyal eléggé visszahúzódva egy örökzöld 4-3-1-2-vel kezdenek, elöl Meggiorini-Inglese, mögöttük pedig Birsa pusztít. Az meg brutál, hogy Pellissier még 37 évesen is ott lesz a padon, jó eséllyel csereként még láthatjuk is. A kezdőjükben pedig ott virít a szintén 37 éves Sorrentino, aki pont egy huszassal idősebb Donnarummánál, vicces.

Centerben annyi a kérdés, hogy Bacca a kedd esti vb-selejtező után elég friss lesz-e. Itt inkább az utazás lehetett fárasztó, nem az Uruguay elleni kevesebb, mint egy óra, amennyit játszott. Ha nem, akkor másodszor is kezdhet a Serie B tavalyi gólkirálya. Eggyel izgalmasabb, hogy Montella szerint Locatelli készen áll-e már a kezdőségre. Bízom benne, hogy igen, de meglátjuk. Egyébként Sosa a harmadik opció. Mert az első opció, mindig is Poli lesz!

Talán kezdő: Donnarumma – Abate – Paletta – Romagnoli – De Sciglio – Kucka – Locatelli – Bonaventura – Suso – Bacca – Niang

Tipp: Chievo-Milan 0-1