°24 Giornata: Lazio-Milan 1-1 – Pókhálózó Suso

Donnarumma 9-et védett, egész vidáman alakult a meccs utolsó 10 perce, Suso gólja nagyon odavert és labdabirtoklásban is jobbak voltunk. Ezen kívül túl sok jó nem történt, de legalább a döntetlen meglett és nem szakadtunk le sokkal jobban.

acmilan.com

A meccs előtt, már felmerült, hogy klasszik center helyett false9-nal kezdünk, ami aztán valóban így is esett. Montella valami újat akart kipróbálni, amiben benne volt Bacca gyík formája és az, hogy a Suso-Deulofeu-Ocampos trió gyors is, fluid is. Ez jól is elsülhetett volna, lévén a Lazio otthon támadni akart, annyira, hogy bőven volt hely a kontráknál. Kár, hogy nincsenek még összeszokva, és a középpályáról sem kaptak túl sok segítséget, így azért nehéz. Egy óra után jött Gyula Ocampos helyett, hogy Deulofeu mehessen vissza balszélre és visszaálltunk a hagyományos középcsatáros megoldásra. A 85.-ben aztán Suso vállalta a hatalmasat, brutál rúgótechnikája van.

acmilan.com

A Lazio meg elég ütős továbbra is. A Parolo-Biglia-Milinkovic-Savic középpálya tényleg állat, bántóan domináltak. Elöl Anderson meg Keita nagyon penge, még szerencse, hogy Hári Immobile János tolta centerben. Nagyon sima is lehetett volna a vége, 23 lövésből 10-szer találtak kaput, amiből ki is jön Gigio 9 védése. A tizenegyesért kár volt, de így is nagyot ment.

Vasárnap érkezik a Fiorentina, immár Kuckával és Palettával felvértezve várjuk őket. Ami viszont még talán ennél is fontosabb, hogy közeleg a március 3-i határidő és kiderül megveszik-e a klubot a kínaiak. A kínai állami CCTV5 mai híre szerint annyira, hogy a Sino-Europe Sports már meg is szerezte a részvények 99.9%-át és csak a bejelentés időpontja a kérdés. És eljön a nap, amikor még az égből is jüan hullik.