Arccsata // Milan-Fiorentina

 

Nehéz bármi konkrétat is mondani a vasárnapi meccs előtt, egy totálisan hullámzó Fiorentinával szemben kellene megmutatni, hogy igenis működhet a „small ball”, és akkor még az excsapatod elleni faktorral nem is számoltunk Montella esetében. Ha valamit kívánhatnánk, akkor az mondjuk legyen a stabilitás, a többi másodlagos.

Tagadhatatlan, hogy az utóbbi hetekben eléggé összeesett a játék: alapjában véve persze nem rossz eredmény az iksz Rómában, de ilyen szétzilált valamivel, amit úgy 80 percen keresztül sikerült előadni, minimális azon stadionok száma, ahol pontot fogunk szerezni. A másik oldala persze, hogy a gödör aljáról jöttünk vissza, kvázi a semmiből, egy erősen megtépázott kerettel, de a tartás nem hiányozhat, legyen szó bárkinek a hiányáról is. Nem volt rossz példa a Fiorentina csütörtöki Európa Liga meccse sem, bár a Gladbach agyonnyerhette volna magát, egy felesleges fault után Bernardeschi beverte a szabit, és lefőtt a kávé. Mondjuk ő pont nem lesz ellenünk, és ez annyira nem is rossz hír. A szombat esti csillagállás szerint Bacca lesz a center, Susóval és Deulofeuval megtámogatva – ebből kiindulva Montella hamar kilépett a false nine-os tervekből, bár tény, hogy ha Deulofeu megy be középre, akkor maximum Ocampos marad a szélre, ebből meg még azért lehet mocorogni, hogyha úgy alakul a meccs. A hátulja egész rendezett lehet ezzel az Abate-Gomez-Paletta-Vangioni négyessel, ami viszont érdekesebb, hogy Sosában továbbra is bízik Montella, méghozzá most Locatelli kárára, az argentin két társa pedig Kucka és Bertolacci lehet, ami külön érdekes Pasalic helyzetét illetően, a horvát egész szépen teljesített mostanában – vagyis pontosabban nálam Bertolacci nem mutatott semmi olyat, amit ne tudott volna Pasalic mostanában, aztán persze lehet, hogy kicsit kimerült a tank. Pedig a közepe érdekes lehet: eleve lesz a túloldalon egy Borja Valero, aki úgy két polccal fentebb van, mint bármelyik középpályásunk, és ha nálunk játszana, szerintem jóval alacsonyabban szállnának a tippmix-oddsok velünk kapcsolatban. Plusz ott lesz az ideje már kergetett Badelj, aki viszont azt a zseniális taktikát választotta, miután marasztalták Firenzében, hogy inkább visszábbvesz, hátha olcsóbban leléphet, mondván.

Továbbra sem mennék bele számolgatásokba: bár a 320 milliós csomag után úgy tűnik, még közelebb kerültünk a kínai átvételhez, de amíg ezt nem zongorázzák le, addig bármennyire is erősnek hangzik, de a bajnokik csak a szükséges rosszat jelentik, mármint legalább 70%-uk. Egy ilyen, teljesen önjáró alapon működő struktúrának minden egyéb terhelés felesleges, azt illetően persze vannak ellenvetéseink, hogy tovább nőjön az Interes belterjesség a vezetőségen belül, de legalább ki lenne mondva, hogy ki a főnök és mit szeretne – még ha rossz színe is van. Nyilvánvaló, egy vasárnapi kellemetlenség még tovább lökhetné hátrafele a csapatot, és ha valami nem hiányzik, akkor az a klub felé zúduló sajtóérdeklődés a lehetséges változásokat illetően. Visszatérve a meccsre, talán kicsit bővebb lehet a rotáció, Calabria is ott van a keretben már, Mati is végrehajtotta azt, amire elvétve volt példa idén: egymás után két meccskeretben is ott van, szóval középre legalább tudja pakolgatni a nagyjából hasonló emberkéket Montella.

Szóval, egy a lényeg: sikerüljön stabil játékot nyújtani, nagyobb hibák nélkül, aztán meglátjuk, mire lesz elég az egyébként olykor önmagát kereső Fio ellen. Nem hiányzik egy totális szétcsúszás, azt is elég értékelhető lenne, ha Bacca végre belátná, hogy neki is változtatnia kell egy kicsit [még ha egyértelmű is, hogy nincs kitömve labdákkal], és mondjuk Suso is megtoldaná a jó meccsei számát, mert oda aztán nagyon nincs alternatíva.

Várható:
Gigio – Abate, Paletta, Gomez, Vangioni – Kucka, Sosa, Bertolacci – Suso, Bacca, Deulofeu.

Pörgessétek!!!