A feltépett sebek // Milan-Betis

Nehezen gyógyulnak. Szóval inkább hagyjuk is, mi történt hétvégén, viszont Gattuso pedagógiai képességeire megint elég komoly szükség lesz. Talán többet is nyom a latban a Betis elleni meccs, mint sejtenénk – mint mikor átvernek a közértben a mérlegnél.

Csak egy rövid kitérő a derbire: ki lehet kapni vagyis egy faszt, soha nem lehet kikapni, de így egyszerűen nem lehet lehozni egy Inter elleni 90 percet. Bizonyára valami hasonló volt a terv, hogy húzzuk ki valahogy egy ikszel, csak hát ez azért nem éppen a legbiztosabb lábakon áll, mellé még lapátoltuk a kontentet minden felől a ventillátorba, nehogy véletlen ne jöjjön össze a dolog.

Szóval persze, önmagában mondhatjuk, hogy a ki a lótúrót érdekel egy Betis elleni meccs, de négy nappal egy ilyen pofon után aligha esne jól, ha nem sikerülne nyerni. Ugyanakkor ott a mérleg másik oldala, ez csak egy EL-meccs és csak egy Betis ellen, tehát semmit nem fog jelenteni az, ami ma történik: mégis ahhoz azért már pofa kellene, hogy a mait is elcsaljuk. Szóval ezt a kellő motiváció-dolgot valahogy okosan ki kellene dolgoznia Gattusónak, a taktikát most hagyjuk is, a kőbe vésett 433 lesz, majd jól meglátjuk, kikkel: az sanszosnak tűnik, hogy Pipita nem, Gigio viszont kap pihenőt.