37° Giornata: Sampdoria – Milan / Levezetés

Közeledik a bajnokság vége, a Sampdoriához látogatunk az utolsó előtti fordulóban, nagyjából most már tényleg tét nélkül, nagy Roma bénázás kéne az 5. hely megszerzéséhez. A brutálisan jó sorozat folytatása, a veretlenség megőrzése lehet a cél. Tovább után rövid beharang, addig meg egy kép a héten bemutatott következő hazai mezről.

Hogy pontosan mi is kellene az EL selejtező elkerüléséhez? Annyi, hogy a Roma egyik hátralévő meccsét se nyerje meg, a bentmaradást már bebiztosító Torino, meg a valószínűleg a primaverát felküldő Juve ellen erre nem látok sok esélyt. Ha két döntetlent hoznának, nekünk még az is jó amennyiben behúzzuk mindkét meccsünket, mert pontegyenlőségnél az egymás elleni eredmény miatt mi lennénk előrébb. Ez van, úgy néz ki készülhetünk majd a Felcsút/Asztana/*egyéb random nevű közép és kelet-európai csapatok* elleni meccsekre valamikor szeptemberben.

A fontosabb dolgok jelenleg a háttérben történnek, Maldini maradása is (szerencsére) biztossá vált gyakorlatilag az elmúlt napokban, a következőkben pedig Donnarumma, Ibra és esetleg Jack szerződéshosszabbítása esedékes. A mercato idején bőven lesz feladat, de az már egy másik poszt témája.

És akkor a meccs, ellenfél a Sampdoria, akik sokáig a kiesés ellen küzdöttek –  főleg mivel még Giampaolonál is nagyobb kóklert sikerült a padra ültetniük tavaly nyáron Di Francesco személyében –  aztán júliusra felpörögtek, 8 meccsből 5-öt megnyertek, ezzel biztosítva a bentmaradást. Sok mindent elmond róluk, hogy az egyik legjobb játékosuk (nekik is) a már nagyjából 70-75 éves Quagliarella, a másik meg a mindenhol megbukó Gabbiadini. Ja plusz ott van régi jó ismerősünk Bertolacci is a keretükben, remélem láthatjuk majd a pályán a legendát!

Nálunk Donna kezd a kapuban természetesen, ezúttal is csapatkapitányként, előtte marad Calabria, Kjaer és Gabbi az Atalanta ellen meglepően korrekten muzsikáló védelemből, Theo visszatér balra. Újra összeáll a Bennacer-Kessié duó, elöl pedig a most már megszokott Saelemaekers-Calhanoglu-Rebic hármas és Zlatan fognak alkotni. Azért én remélem, hogy Pioli itt az utolsó két meccsen ad némi lehetőséget a fiataloknak is, gondolok itt elsősorban Maldinire, Brescianinira és Colombora, utóbbi max az utolsó meccsen lehet majd ott a pályán, mert most nem került be a keretbe. 

19:30-kor kezdés, tipp: Sampdoria-Milan 1-2