Szezonfelvezető # 20/21

Pajtások, a Madonnina előtt összeült a Szerkesztőség, és megvitattuk, merre, hány méter, mire lehetünk jók ebben a szezonban. Nem lehet előre látni, a korona meddig engedi, hogy csapassuk a calciot, de egész addig, amíg csak lehet, higgyük el, hogy ez egy teljesen normális szezon, ahol még akár keresnivalónk is lehet. Elvégre emberemlékezet óta nem kezdtük ilyen elánnal a bajnokságot, és már-már legendás a veretlenségi sorozatunk, mely még mindig tart. Hajtás után beszéljük meg közösen!!!

  1. Hogy látjátok a mercatót, tízes skálán ez mennyire volt elég?

 

Harkness: Attól függ. Gazdasági szempontból gyakorlatilag kívánni sem lehetett volna jobbat, olcsón és kölcsönök segítségével igazoltunk, megint sikerült a fizetési keretet lejjebb vinni, és azért azt sem lehet vitatni, hogy közben a csapat erősebb lett, hiszen egy kulcsjátékos sem távozott, Ibrát sikerült még egy évre itt tartani, Tonali elhozása egy erős jelzés volt stb. Szóval így egy 9/10. Sportszakmailag már más a helyzet, ahogy mondtam erősödtünk ugyan, de nem annyira, mint kellett volna, a csapat jobb oldala az azért nem egy BL helyre esélyes minőségre emlékeztet. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy az amúgy is erősen limitált büdzsén a járvány miatti veszteségek sem segítettek, szóval nem is lett volna lehetséges komolyabban befektetni, maradt a szokásos kölcsönökért kuncsorgás. Ebből a szempontból 6/10 nekem a mercato, úgyhogy összvissz akkor ez egy 7,5/10 lett.

Csirko: Sokra nem. Kezdjuk a nagyon jóval. Tonali megérkezett. Hosszu tavon is hatalmas kiraly lehet. Ráadásul olyan szempontbol meg posztra is erkezett, hogy belso kozeppalyara kellett a melyites. O ennel sokkal több lesz.

A mercatot ugy kezdtuk, hogy jobb- es kozepsovedobe, valamint jobb szélre is kezdo kellett volna. Azzal, hogy Calabria egesz igeretes eddig, lehet, hogy nem olyan nagy gond, hogy inkább a mennyiseget noveltuk egy kolcson Didot-val és egy fiatalos Kaluluval. Kozepre viszont senki sem erkezett, ami meg eleg problemas lehet. Mindenesetre Gabbia igy tobb lehetoseget kap es tovabbra is egesz biztato. Jobb szelsobe megint csak senki, ott pedig Castillejo-Saelemaekars paros igen gyengenek tunik. Erkezett meg Hauge, aki igeretes, olcso, meglátjuk, meg jo is lehet. A Paqueta-Brahim cserével iden előrébb lehetunk, meg bevetelunk is volt belőle, jövőre pedig lehet ujra probalkozni. Ami meg szót érdemel, az Laxalt mercato-vegi tavozasa. Azzal, hogy senki sem erkezett a helyére, nagyon nagy para lesz, ha Theo lesérül, eltiltjak vagy csak elfárad a heti két meccses ritmusban. Oke, Calabria átmehet balra, de azért annyira meg jobbon sem konzisztensen biztos. Végül is elég olcson hoztuk le a mercatot. Az mindenkeppen elorelepes, hogy nem koltottuk ertelmetlenul tul magunkat. Nalam ez igy egy gyenge kozepes, lehetett volna rosszabb is es Tonalit meg egyszer meg kell emlitenem, mint yeah, de a hianyposztokat nagyon nem sikerült megerősíteni, csere balbekk nelkul meg lesznek meg egeszen kemeny pillanataink. 5

 

k: Lehet, most optimistábban látom a képet a kollégáknál. Az igaz, hogy vannak lyukak, és még inkább, hogy Ibra nélkül klasszissal gyengébb a brigád, viszont van egy erős tengely, ami egy óriási előrelépés. Ehhez képest már csak a széleket kéne felhúzni, ami persze még mindig meló, de messze nem akkora kaland már. Több frontra nyilván ez kevés, a címekért annyira nem kell ugrálni, viszont ha idejekorán elengedjük az EL-t, nagyon nem szopjuk be a sérülésekkel, akkor ez a keret elég lehet az utolsó BL-helyre. És gazdaságilag pedig abszolút megsüvegelendő, amit csinálunk, feltéve, hogy Bencét mondjuk nem adjuk el a kövi nyáron 60-ért vagy 70-ért.

2. Megnyerjük a scudettót?

 

Harkness: Nyilván, hiszen már a nyáron is látszott, hogy ez a csapat egyszerűen
megállíthatatlan. 

Csirko: Alap

k: Hamarabb, mint a bundások BL-t.

3. És az EL-t?

 

Harkness: Csak akkor, ha az ellenfelek Rio Ave módra kettős kapufát rúgnak minden döntő büntetőnél és ziccernél.

Csirko. Ez mar nem annyira alap. De igy is meglesz.

k: Csicska sorozat, nem nekünk való. Remélem, betrollkodunk egy harmadik helyet a csoportban 6 döcivel.

4. Ki lesz a szezon ásza?

 

Harkness: Remélem, hogy Calhanoglu, mert akkor valószínűleg ott leszünk a  top4-es versenyben. Dollár, Keszi, Theo, Benya és Zlatan a további nem túl meglepő tippjeim, ők szerintem mind nagyon rendben lesznek.

Csirko: A madar az asz! https://www.youtube.com/watch?v=9AZA6fREkoA Utana Romagnoli.

 

k: Ibra.

5. És a kutyája?

 

Harkness: Castillejo az egyértelmű jelölt, már ha egyáltalán ő lesz a kezdő jobbszélső, ebben sem vagyok biztos. Ha kicsit bátrabb akarok lenni, akkor félek attól, hogy Rebic eléggé vissza fog esni, ő meg van annyira forrófejű, hogy ha formán kívül van, akkor sokkal többet árt, mint használ.

Csirko: Saelemaekars. Lelkes, cserebe viszont a legtobb eladott labda cim varomanyosa.

k: A koronát fogjuk még mindig a leginkább átkozni.

6. Pisti bá meddig húzza a padon?

 

Harkness: Ilyen kezdés után be merem vállalni, hogy itt lesz végig, mert harcban leszünk a BL-ért.

Csirko: Tovabbra is abban vagyok, hogy kitolti a szerzodeset. Szoval iden meg nem fogjak kivagni.

k: Én még nem hittem el neki. Január?

6. Hogy néz ki az elméleti legerősebb kezdőnk?

 

Harkness: Talán így, de ugye az a jobbszélső poszt nagyon nem egyértelmű: Donna – Calabria, Kjaer, Romagnoli, Theo – Kessié, Bennacer – Brahim Díaz, Calhanoglu, Rebic – Ibra

Csirko: Donnarumma, Calabria, Kjaer, Romagnoli, Theo, Kessie, Tonali, Castillejo, Calhanoglu, Rebic, Ibra. Annyi kiegeszitessel, hogy a szezon elejen meg Bennacer, de Tonali legkesobb a szezon masodik felere beeloz.

k: Dollár – Dave, Szék, Roma, Theo – Keszi, Bence – Széle, Kebab, Anti – Ibra

8. Melyik a legerősebb oldalunk?

 

Harkness: Csalok és hármat mondok: a Benya-Keszi duó középpályás dominanciája (pláne most, hogy Tonali is bedobható a helyükre), Ibra vezér szerepe, na meg természetesen Theo támadójátéka.

Csirko: Kar, hogy a kozepso nem oldal, mert mindenkeppen combosabb, mint a jobb es a bal. Az pedig mindenkeppen jo, hogy a palya kozepen vagyunk a legerosebbek.

k: Egyetértek az előttem szólókkal. De pont a pálya közepe, ahol eldőlnek a dolgok.

9. És hol vagyunk a leggyengébbek?

 

Harkness: Csak ismételni tudom magamat: a pálya jobb oldalán. Meg a keret kicsit vékony, elég nagy dara lesz most ősszel az EL és bajnoki meccsek miatt, és azért nem sok kezdőjátékost tudnánk nyugodt szívvel kicserélni valakire a padról.

Csirko: A jobb nagyon gyenge. Jobb szelsoben vagyunk a leggyengebbek, a jobb hatsoban pedig negyvenhetedszer is abban bizunk, hogy most akkor Calabria befutja, azt, amit a Milan-drukkerek donto tobbsege szeretne belelatni. Ennel mar csak a bal lesz neccessebb, amikor decemberben Theo izomszakadasbol labadozik, Rebic pedig a hat meccses eltiltasat tolti a masodik egybol-pirosa utan.

k: Mennyiségben. Vannak pótolhatatlan embereink, ha kivesszük Ibrát és Kebabot, omlik a kártyavár.

10. Mit igyon a kummantszekció így októberben?

 

Harkness: Inter szurkolói könnyeket a derby után (ha lesz).

Csirko: Azert ezt a kevertet meg nem tudtak elrontani, mi?

k: Forralt bort tüskével.

És a kérdések:

  1. Hogy látjátok a mercatót, tízes skálán ez mennyire volt elég?
  2. Megnyerjük a scudettót?
  3. És az EL-t?
  4. Ki lesz a szezon ásza?
  5. És a kutyája?
  6. Pisti bá meddig húzza a padon?
  7. Hogy néz ki az elméleti legerősebb kezdőnk?
  8. Melyik a legerősebb oldalunk?
  9. És hol vagyunk a leggyengébbek?
  10. Mit igyon a kummantszekció így októberben?