Fújjuk ki a levegőt // Milan-Udinese

Mit lehet akkor mondani, amikor az elmúlt hónapban nem sikerült mérkőzést nyerni? Mutat-e valójában reális képet a tabella? Most akkor milyen a Serie A? Lesz-e olyan meccs, amikor nem kapunk gólt? Mikor ha nem most próbálkozik Pippo? Jókat húz-e? Első nekiindulásra ennyi kérdés jutott eszünkbe az Udinese elleni meccs előtt.

Legutóbb október 19-én, a Hellas ellen nyertünk idegenben, azóta öt bajnokin négy pont, ennek ellenére négy pont a dobogó, feltéve, ha ebben gondolkozunk. Nem nagyon férnek bele ilyen sorozatok, még ha a Sampdoria elleni idegenbeli iksz, és a derbin való pontosztozkodás is az elfogadható kategóriába tartozik. Nem mintha az Udine éppen az előző körben zsebelte volna a hármasokat, de ők pont olyan csapat, akiknek nem igazán kell helyzet, hogy lőjenek egyet, főleg nem Di Natale az, akinek adhatunk egy pár helyzetet, mert van akkora úr. Ezzel máris elérkeztünk a lényegi kérdéshez: hogy oldjuk meg a védekezést vasárnap? De Sciglio kimarad még a keretből is, micsoda meglepetés, sérülés. Így aztán egy kolumbiai-francia vegyes kvartett jön ki majd, várhatóan marad Rami a jobboson, középen Mexes és Zapata, a baloson pedig dobpergés: Armero kezdhet. Mondani sem kell, mennyire kíváncsiak vagyunk Armeróra kezdőként, és olybá’ tűnik, Pippo is ad végre egy sanszot Pablónak, sikerült levetkőzni a Bonera-imádatot, mert ugye lejár az eltiltása. De Sciglióval kapcsolatban többször felmerült, hogy erősen halovány. Nos, ebben van valami, de a védekezés részét rendesen megoldotta, nyilván nem látványosan, de egész pofásan elvitte, ami sajnálatosan nem párosult gólpasszokkal. Megesik. Armerónál az utóbbira látunk esélyt, aztán kérdés, hogy ez mennyire fog majd az előbbi kárára menni, mert a középpályán nem feltétlenül lesz több védekező ember, mivel de Jong továbbra is sérült, aki mellé csatlakozott Muntari is – így Pippo a Gazzetta szombat esti kiadása szerint van Ginkelt is betuszkolhatja a kezdőbe. Szóval, esély előtt a pubik, amitől úgy tűnik, már semmi nem ment meg bennünket.

Vajon a meccs előtt tudni fogják a 27-esnél, hogy mit kell kiabálni?

De mivel járhat majd mindez? Bonaventura valószínűleg rendszeresen segíteni fogja Essient, és az is esélyesnek tűnik, hogy El Shaarawy heatmapje is vörösödni fog a saját tizenhatosa környékén. Ebből pedig lehet, hogy profitálunk védekezésben, de mi egy ilyen Torresre szánhatunk még egy meccset? Most inkább az látszódik, hogy nem, viszont Meneznek biztos még kötetlenebb szerepet kell adnunk? Az, hogy középen marad, nem tűnik rossz ötletnek,de a false nineban nem lenne rossz, hogyha passzolna is olykor. Pippónak ugyanakkor úgy kell visszafognia a csapatát vasárnap, hogy legyen benne potenciál a kapu előtt is, mert ennek az Udinesének lehet gólt lőni, csak nem mindegy, mit nyújtasz középütt. Ott, ahol mi vékonykák leszünk. Allanért mondhatnának két játékost a keretünkből, simán odaadnám ( na jó, nyilván nem bárkit), valamint Badu is idézi a szebb napokat megélt Essient, ha olyanja van.

A motiváltsággal vélhetően nem lesz gond vasárnap, a hatodik nem nyert meccs azért már rendesen megviselhet mindenkit. A leginkább egy szinte végletekig felfújt, lenyelt lufihoz hasonlítható a helyzet: érezzük, hogy mocorog bennünk valami, de rohadtul nem mindegy, hogy okosan kiengedjük a sarokban úgy, hogy a vendégek nem is hallják meg,  vagy pedig kirontunk a klozettre, és egy tányér fossal egyetemben beterítjük a komplett fürdőt. Nem lesz egyszerű megtalálni a balanszot, főleg, hogy éles meccsen először láthatjuk majd Armerót, és az isten sem tudja, miként fog ez elsülni. Én látok Pippóban tehetséget ahhoz, hogy megoldja ezt a helyzetet, mert nem feltétlenül ragaszkodik a kezdeti elképzeléseihez, hajlandó finomhangolni – nyilvánvalóan vannak hibái, és mondjuk ezt a középpályát tíz éve lazán körberöhögték volna, de majd eljő a nagy jó, ha megkapjuk a TAO-t. Addig meg legalább variáljuk.

Tipp: 5-1

Várható kezdő: Diego Lopez – Rami, Mexes, Zapata, Armero – van Ginkel, Essien, Bonaventura – Honda, Menez, El Shaarawy.