°13 Giornata: Milan-Udinese 2-0 – Pippósodunk

40 napnyi nyeretlenség után a spori hathatós segítségével sikerült bedarálni az Udinesét. A meccs bármennyi meglepő ítéletet is hozott, jobb pillanatainkban sem gyakran vertük zebráékat, szóval örülhetünk a győzelemnek, Menez-duplának és Monti egypercesnek.

Inzaghi_Udinese

Torres a rettenet formája után padozott, hogy Menez lépjen be középre, ami eléggé bejött Pippónak. Meg a kommentelőknek is. Meg nagyjából mindenkinek, aki nem Torres rokona. A francia szélsőként játszott a karrierje nagy részében, így is érkezett hozzánk, de nagyon úgy néz ki, hogy centerből sokkal jobbat tud dobbantatni. A szezon elején, amikor szórta a gólokat, középről indult, amikor pedig jött Torres és kikerült a szélre, visszaesett, most pedig megint ő döntötte el a meccset. A góljai mellett a támadásaink is lényegesen értelmesebbnek tűnnek, lévén vele van egy extra játékosunk, aki be tud szállni a játékba, Torres inkább várná a jó indításokat, de azt sajnos ilyen középpályánál várhatja. A Fáraó most is húzott egész jókat, a második félidős csavarása külön fincsi volt, kezdi megtalálni a játékát. A gólok pedig majd jönni fognak. Honda Jászai Marizását a spori nagyra értékelte, amivel nagyjából el is dőlt a meccs.

Menez_Udinese_Mit_nezel

 Mit nézel?

Amitől még kettővel szellemesebb volt a játék, az a két kreatívabb ember a középpályán, még akkor is, ha Van Ginkel elég hervatag volt. Jack viszont egészen pofásan küldte most is, miután a derbin ő volt az egyetlen, aki nem úgy festett, mint valami isten verése. Csípem, amikor valaki ügyes és mellette széthajtja magát, lassan kezdem elhinni, hogy nem csak a tehetség van meg benne, hanem maradandót is fog tudni alkotni. Cserébe Pippo felküldte Essient is, amitől valóban izgalmasabb lett a meccs, de nem biztos, hogy erre olyan nagy szükség volt. Polinál is láttunk már sok jobbat, de kevesebbet nem futna, és labdát is szerezne annyit, mint Essien, aki emlékeim és a Squawka szerint sem csúszott be, nem szerzett labdát, de legalább volt egy tisztázása.

Bonaventura

Összejött a második clean sheet, ami csak annak köszönhető, hogy Bonera végre visszatért az eltiltása után és egyből a védelem közepén találta magát. Szerencsére Pippo tudja, hogy kiben bízhat. Rami viszont jobbvédőben is egész használható volt, a fejese pedig egész közel volt ahhoz, hogy összehozza idei második gólját. Armero azt vázolta fel elég szemléletesen, hogy eddig miért nem engedték a pálya közelébe. A vasárnapi meccs alapján olybá tűnik, hogy az olcsóért bérelt Armero-Van Ginkel páros vagy nem véletlenül olcsó vagy csak kapufának használják őket edzésen.

Bonera_valogatott

Válogatott klasszis

Nagyon vicces, de a szezon finoman szólva rapszodikus első harmada után egy győzelmen belül van a Bl-hely. A játék pedig szemmel láthatóan kezdi átvenni Pippo játékosként megszokott stílusjegyeit. Igen bárdolatlan, sokszor érthetetlen, de elég elszánt ahhoz, hogy a limitált kvalitásait kompenzálja. Egyébként meg Benvenuto Montolivo, reméljük ez nem csak egy pr fellépés volt, és decemberben már lesz olyan meccs, amit végig fog tudni játszani.

Montolivo_Udinese_visszateres

Már épp itt volt az ideje