°13 Giornata: Milan-Udinese 2-0 – Pippósodunk

40 napnyi nyeretlenség után a spori hathatós segítségével sikerült bedarálni az Udinesét. A meccs bármennyi meglepő ítéletet is hozott, jobb pillanatainkban sem gyakran vertük zebráékat, szóval örülhetünk a győzelemnek, Menez-duplának és Monti egypercesnek.

Torres a rettenet formája után padozott, hogy Menez lépjen be középre, ami eléggé bejött Pippónak. Meg a kommentelőknek is. Meg nagyjából mindenkinek, aki nem Torres rokona. A francia szélsőként játszott a karrierje nagy részében, így is érkezett hozzánk, de nagyon úgy néz ki, hogy centerből sokkal jobbat tud dobbantatni. A szezon elején, amikor szórta a gólokat, középről indult, amikor pedig jött Torres és kikerült a szélre, visszaesett, most pedig megint ő döntötte el a meccset. A góljai mellett a támadásaink is lényegesen értelmesebbnek tűnnek, lévén vele van egy extra játékosunk, aki be tud szállni a játékba, Torres inkább várná a jó indításokat, de azt sajnos ilyen középpályánál várhatja. A Fáraó most is húzott egész jókat, a második félidős csavarása külön fincsi volt, kezdi megtalálni a játékát. A gólok pedig majd jönni fognak. Honda Jászai Marizását a spori nagyra értékelte, amivel nagyjából el is dőlt a meccs.

 Mit nézel?

Amitől még kettővel szellemesebb volt a játék, az a két kreatívabb ember a középpályán, még akkor is, ha Van Ginkel elég hervatag volt. Jack viszont egészen pofásan küldte most is, miután a derbin ő volt az egyetlen, aki nem úgy festett, mint valami isten verése. Csípem, amikor valaki ügyes és mellette széthajtja magát, lassan kezdem elhinni, hogy nem csak a tehetség van meg benne, hanem maradandót is fog tudni alkotni. Cserébe Pippo felküldte Essient is, amitől valóban izgalmasabb lett a meccs, de nem biztos, hogy erre olyan nagy szükség volt. Polinál is láttunk már sok jobbat, de kevesebbet nem futna, és labdát is szerezne annyit, mint Essien, aki emlékeim és a Squawka szerint sem csúszott be, nem szerzett labdát, de legalább volt egy tisztázása.

Összejött a második clean sheet, ami csak annak köszönhető, hogy Bonera végre visszatért az eltiltása után és egyből a védelem közepén találta magát. Szerencsére Pippo tudja, hogy kiben bízhat. Rami viszont jobbvédőben is egész használható volt, a fejese pedig egész közel volt ahhoz, hogy összehozza idei második gólját. Armero azt vázolta fel elég szemléletesen, hogy eddig miért nem engedték a pálya közelébe. A vasárnapi meccs alapján olybá tűnik, hogy az olcsóért bérelt Armero-Van Ginkel páros vagy nem véletlenül olcsó vagy csak kapufának használják őket edzésen.

Válogatott klasszis

Nagyon vicces, de a szezon finoman szólva rapszodikus első harmada után egy győzelmen belül van a Bl-hely. A játék pedig szemmel láthatóan kezdi átvenni Pippo játékosként megszokott stílusjegyeit. Igen bárdolatlan, sokszor érthetetlen, de elég elszánt ahhoz, hogy a limitált kvalitásait kompenzálja. Egyébként meg Benvenuto Montolivo, reméljük ez nem csak egy pr fellépés volt, és decemberben már lesz olyan meccs, amit végig fog tudni játszani.

Már épp itt volt az ideje

https://dailymotion.com/video/x2bf37s