°6 Giornata: Sampdoria-Milan 2-0 – Alvajárás

Elkepésztő ótvar meccsen vagyunk túl, a Samp elég csúnyán leoktatott. Se játékunk, se helyzetünk nem volt nagyon, cserébe hátul még mindig Zapata keveri a kártyát. Olyan volt az egész, mintha a korai ebéd utáni csendes pihenőre mentünk volna ki a Marassiba. Kemény dolog tizet igazolni egy mercato alatt, de az összeszokottság nagy úr, szóval az ősz folyamán még bőven lesznek ilyen fogalmatlan meccseink. Reméljük, minél kevesebb.

Az nem igazán kérdés, hogy amit vasárnapi ebédre kaptunk, egyáltalán nem volt finom. A játék az első fordulókban se nagyon pörgött, de akkor legalább az eredmények megvoltak, a Laziót leszámítva. Most a Samp tett minket helyre elég csúnyán, akik ezt a szezont elég pofásan kezdték. Lehet, hogy nem véletlen, hogy ismét egy közepesnél erősebb csapattal játszottunk, akik elég simán odavertek nekünk. Ez pedig nem néz ki túl jól a Roma és Inter elleni wannabe rangadókon.

3 igen zord kép 11tegen11-ről:

A háromvédős rendszer meg lehet jó választás, de az sem mindenre megoldás. Ahogy a rotálás is jó, pláne, hogy nagy a keret meg európai meccsek, de jó lenne, ha legkésőbb télre kialakulna, mi a legerősebb tizenegyünk. Amire még jó lehet ez az ősz, hogy összeszokjon rendesen a csapat és menjen a három- és négyvédős felállás, és közben legyünk az első négy hely közelében. Ez a Samp elleni meccs jó trágya volt, de csütörtökön már jöhet a következő kísérlet a Rijeka ellen.

Csemege

 • alessio
  • Ez számomra trollfoci szint, amit sajnos nem tudok értékelni – sőt, elég demagóg is, nyilván nem röhög egy ilyen vereség után.

   Én azért nem ásnám el a magmáig Montellát, még ha nyilvánvaló, hogy ebben a tegnapiban csak olyan 95% a felelőssége. Azt továbbra is nehezen tudom értelmezni, hogy a kulcsemberek nagy része négy napon belül két ilyen meccsen (SPAL és Samp) ennyire dupla nullát hozzon, a keret mélységével pedig pontosan tisztában vagyunk. Ami egyértelmű hiba, az Zapata favorizálása, a csávó maximum 90 percre van kalibrálva, után menetrendszerűen jön az ökörhiba, és Andre Silva padoztatása még, amire nehéz egyértelmű magyarázatot adni szigorúan a meccsekről. Ez egy ilyen periódus, most kell pontosan türelmesnek lenni, nem hinném, hogy akár Conte, akár Mourinho, akár csak egy A kategóriás, alsópolcos edző csapatot tudna kreálni úgy, hogy kicserélik a kezdőjét egy nyár alatt, amit július közepén meg kell kezdenie. Éles tétmeccseket kellett játszani már augusztus elején, nem volt idő nagyon finom dolgokra – ezeknek kb most kellene kijönnie, csak hát ugye megy egy bajnokság közben.

   • alessio

    Nekem nem feltétlen az eredményekkel van gondom, én ezt vártam (11 új játékos stb). Hanem amit te is írsz eddig nem volt idő finom dolgokra, viszont most már Szeptember vége van már nem is tudom mennyi szerintem túl vagyunk a 10 tétmeccsen, és azért itt már látni kéne hogy mégis mit képzel el a Mister mit fogunk játszani mi vagy éppen kik alkotják a legerősebb kezdőt mi lesz az alap felállás és így tovább és így tovább.
    Ehelyett azt lehet látni hogy a Samp ellen őrízük a 0:0 vagy éppen egy nyomorult SPAL ellen is két kamu tizenegyes ment meg bennünket a leégéstől. És folyamatosan cserélgessük a felállásokat is ami nem lenne baj ha egyáltalán lenne egy alap amiből lehetne építkezni de nincs. Én amit külső szemlélőként látok az a teljes káosz, és most jelen helyzetben úgy látom hogy nagy lesz ez a kabát Montellara. Nem vagyok híve a gyors edző cseréknek sem én is megtartanám még hátha csinál valami értékelhetőt de erre egyre kisebb esély van. És jön a Roma meg az Inter egymás után ahol ha nem tesz le valamit az asztalra a vezetőség is ki fog hátrálni mellőle, sőt a tegnapi nyilatkozatok alapján Fassone már lehet hogy most is.
    Az meg hogy silvat padoztatja vagy ép Musacchiot engem különösebben nem lep meg a folytonos Poli cserék után az ilyen dolgok engem nem hoznak lázba vele kapcsolatban.

    • Szerintem egyébként relatíve egyszerű a dolog: amit írtam is, próbál a tutira menni, nagyjából ez jön le az egészből. Ilyen szempontból más, mint Mihajlovics, aki viszont változtatni nem igazán tud, és jóval csökönyösebb. Bizonyos szempontból egyébként nyerő dolog, mert egy játékos izmosan érzi a bizalmat, viszont aki a másik oldalon van, az nyilván ezt másképp látja 🙂

     • alessio

      Felőlem mehet a tutira csak lássuk már mi is hogy és mit szeretne.

 • alessio

  Cutrone meg fizetés emelést kapott a szerződése maradt 2021-ig

  https://twitter.com/MilanEye/status/912370370526793730