Megmentőre várva # Sampdoria v Milan

Hölgyek-Urak, indul az új esztendő! Ma este feltépjük a gépház kapuját, betápláljuk a naftát, nekiesünk a behúzózsinegnek, hogy feldübörögjenek a motorok, és végre újra végigszánthassuk posztcunaminkkal a vidéket kedvenc szopómozdonyunk vezérállásából! Nagyon tutkó lesz, velünk tartotok? Mindjárt kezdésnek itt van nekünk ez a jóféle kupameccs, hogy próbára tehessük a várva várt messiást, valóságos istenítélet útján megbizonyosodhassunk, Mózes kopogtat a kapunkon, vagy csak egy vásári mutatványos próbálja meg kilopni a szemünket. A hét szűk esztendő mindenfajta ábrázolása képtelen leírni a decemberi keserves vergődés által bennünk felhalmozott csömört. És most epekedve várjuk, adja nekünk vissza a Jóisten azt, amit elvett tőlünk, a futballt magát. Hajtás után hevenyészve felskiccelünk néhány gyengébb bekezdést, érzem, most túlvállaltam magam.

Szóval, Paquito lesz az, aki majd előrántja a zsugát, visszaadja a kedvet Hambinak, prímábbnál prímább labdákkal tömi Kotrót, életet lehel Aladdinba, értelmet ad a ChocoChoco-duó létezésének? Bizony, nem lenne rossz, a Szilveszter megváltó gongja adott egy falatnyi pihenőidőt, node lefőtt a kávé, újra gyúlnak a fáklyák mindenfelé, harcba kell szállnunk ismét. A mercato inkább csak negatív tartalmú pletykákkal telik, inkább már követni sem akarom, most épp hogy megy a Dinamóba kedvenc Burgerünk, Leó meg épp kivel min akaszkodott össze, Wenger hogy veszi át a bohócsipkát Rinótól. Hadd tegyem hozzá, ha sikerülne kiegészíteni a beduin-kollekciónkat, akkor már tényleg csak Ikon hazaigazolását kérném a szülinapomra, meg persze Polit, de ezt úgyis tudjátok.

Ilyen szép volt a téli díszítés Genoában

 

Rátérve a meccsre, bár idegenben játszunk, és különösebben nem mondható, hogy a Coppa idén prioritást élvezne – mégis minek vergődjünk, azért, hogy a gobbók elpicsázzanak a végén?! – azért jól esne, ha előkerülne a  faszipántos játék, és egy kis óvatos bizakodásra adnának lehetőséget a srácok. Bár erre szerintem kicsi az esély, sokkal valószínűbb a téli „berozsdásodás” utáni elnyújtott, fájdalmas elhúzódó agónia. De ne legyen igazam.

Ezt a kezdőt jósolja a Szabad FöldReina; Abate, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Bakayoko, Paquetá; Castillejo, Higuain, Calhanoglu

Szép az idő, használjátok ki! Aki ehhez tényleg leül, gondoskodjon jó előre védőitalról!

TIpp: Samp 1-5 Milan (Alessio 2, Keszi, Ex-excapitano szögletből)