Lehajolunk az apróért # Milan v Juve

Hölgyek-Urak, nagy napra virrad holnap, 2016 után ismét nyerhetünk nemzetközi kupát. Tekintve, hogy a kevésbé dicső közelmúltban (lásd Trofeo Luigi Berlusconi) rendre behúztuk a hasonló vigadalmakat, én most is bizakodó vagyok. Valahol az arab világban lesz az eset, Katar vagy Emirátusok – egyik a másik fővárosa – nem mindegy?! Feltételezem, a srácok arrafelé is terítették az útleveleket, biztos vagyok benne, hogy derék honfitársaink ők is. Hisz már oly mindegy, hogy mit hogy hívunk, minek mi lenne a jelentése, mit keresünk mi egy szuperkupán, mit keres ez az esemény egy távoli, háborús övezetben, hogyan vehet rajta hivatalosan részt egy feloszlatásra váró bűnbanda?! Én azt mondom, engedjük el ezeket, ne feszüljünk rá, adjuk inkább hitelesen a szimpatikus lúzereket, az úgyis jól áll nekünk. Persze, mindent azért nem lehet, figyeljünk oda, May se gondolhatta, hogy csak azért tavasz van, mert épp nem esik a hó. Hajtás után eladjuk a disznót.

Mert a Tibi az pöttyös

 

Feltételezem, mindenkit a mercato kötne le, ha foglalkozna kedvenc csapatával. És akkor persze színt kell vallani az ártánybiznisz tárgyában. Mindenki csulázza telibe, én aztán nem bánom. Viszont jómagam elítélni nem tudom, sőt. Az teljesen világos, hogy elege van, és elvágyódik innen. Lerí róla. Viszont miért lenne ez gond, és miért ne lehetne ezt elfogadni? Miért kéne, hogy neki itt tessen?! Gyerekek, ez a faszi egész idáig olyan helyeken küldte, ahol volt játék, tömték jobbnál jobb labdákkal, azzal foglalkozhatott, amihez a legjobban ért: hogy legyünk gólkirályok aputesttel. Fél Magyarország idolja a csávó, csak nem meritek bevallani.  Oszt erre fel 30 fölött egyszer csak, hopp, kiesik a szerepéből, és belekényszerül egy olyan helyzetbe, ahol a 90-ből 80 percet a kaputól 40 méterre tölt (háttal), meccsenként, ha kap egy értelmezhető labdát, és jobban jár, ha inkább visszamegy segítene gályázni a félpályára, különben akár elő is vehetné a fasírtot a hátsó zsebből. Köszönjük szépen, menjen csak, Isten áldja. Mi ezt max. ott tudjuk elbaszni, hogy megvesszük a helyére a ma Belottiját, Körbe lehetne nézni inkább ehelyett a telephelyen, ahol meg lehetett találni egy Kotrót, ott biztos van pótszerelvény is, nem olyan bonyolult ez. 

Ki az a Jedda?

 

Tényleg már csak egy szó az előbbihez: kész szerencse, hogy nincs a tulajdonunkban az áru, különben még pénzügyileg is leszopatnánk magunkat, az elmúlt néhány hasonló bizniszből kiindulva. (Egyébként 358.77 a hízósertés kilogrammonkénti felvásárlási ára, talán ennek azért nem tudnánk alávágni. )  Igazából már az is haladás a részünkről, hogy nem tettük meg rögtön kapitánynak, ahogy levetette a rabruhát, pacsi-pacsi-pacsi.

Rátérve a döntőre, a naaagy meccsre, nyilván nem mi vagyunk az esélyesek, de ha azt nézzük, hogy Giggio mostanában egész pofást teljesítményt tesz le az asztalra, a legnagyobb veszélyforrás Bantut talán ki is húzhatjuk a listáról. Sajnálom egyébként a gobbókat, annyira nekifeszülnek ennek a nemzetközi témakörnek, és közben mintha nem vennék észre az igazi lehetőséget. (A BL-t akkor sem nyernék meg, ha még 10 játékost leigazolnának a Margitból és kétszer is megváltoztatnák a címerüket.) Mindegy, hadd erőltessék, nekünk mindig jól jön az alamizsna.

Leó megnőtt a sok csigától

 

A kezdő ki fog nézni valahogy, Gatta igyekszik a legerősebb hadrendben felküldeni a srácokat. Közismert, milyen impozáns mérleggel büszkélkedhetünk mostanában a merdával szemben, ha valaki gólt lő nekik közölünk, kap is egy arany névtáblát a Casa Milanban, meg egy ügyes mesterember rá is pingálja az illető képmását valamelyik freskóra a dómban, lehetőleg Krisztus urunk legközelebbi kenyeres pajtásai közé. De mondom, attól vagyunk esélyesek, hogy nem vagyunk esélyesek.

Ezt a kezdőt köpte ki a Buci Maci:

Donnarumma; Calabria, Zapata, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Bakayoko, Paquetà; Castillejo, Higuain, Calhanoglu.

De igazából mindegy is. F7kor kezdődik egyébként, gyertek majd! FORZA!!!

Milan 3-0 Juve, Kaka (3)