°10 Giornata: Milan-Palermo 0-2 – Felelősségtől duzzadó Pippo

Az Inzaghi alatti leggyengébb játékkal, széteső védelemmel, értelmezhetetlen középpályával és fogatlan csatársorral hoztuk le az ünnepi tizedik kört. A szezonban eddig is elég hullámzó alakítást mutattunk fel, de vasárnap este sikerült mindent alulmúlni, nagyjából minden csődöt mondott. Még szerencse, hogy Pippo a meccs után többször is elmondta, hogy vállalja a felelősséget. Az, hogy ez miben nyilvánul meg, még nem teljesen világos, mert már korábban is mondott ilyet, és akkor se történt semmi. Mindenesetre egészen csodásan indult a meccs Alex sérülésével.

Az, hogy a második percben hogy sérülhet le valaki magától egy profi focimeccsen, egészen nehezen felfogható. A kézenfekvő magyarázat az lehet, hogy nem melegített be rendesen, de komolyan, ilyen hogy a rákba fordulhat elő egy olyan csapatnál, ahol elvileg elég sokan dolgoznak azon, hogy ilyen röhej ne legyen. Majd Pippo vállalja a felelősséget, megfogadja Pirlo tanácsát és teljesen elfelejti a meccs előtti bemelegítéseket.

Még szerencse, hogy Alex helyett Zapata érkezett, aki nem sokat szarozott és 3 percen belül fejelt egy egészen nagyszerű öngólt, majd a hatvan kilós Dybala nyomta el, mint a sörszagot az Orbit, 0-2. Majd Pippo vállalja a felelősséget és megint jön Bonera.

Igen, te

Még szerencse, hogy a védelmünk többi része is annyira stabil, hogy most Abate nyomott egy klasszikusat és a saját tizenhatoson belül passzolta el a labdát. Majd Pippo vállalja a felelősséget és elkezdi picit pihintetni a kezdőket is, mert minden meccsen pályára lépni és értelmesen is játszani még egy akkora ásznak, mint Iggy sem megy. Így Pippo vállalja a felelősséget és jön Bonera. Ja nem, Pippo vállalja a felelősséget és megkérdezi Gallianit, hogy mi a tök szükség volt Armeróra, akit akkor se játszatna, ha Albertazzi lenne a másik opció, és miért nem lehetett nyáron egy olyan balbekket hozni, akiben ő is bízik.

Még szerencse, hogy elvileg a középpályánk nem kreatiív, viszont annál keményebb. Ez vasárnap is szembetűnő volt, úgy rohant át rajtunk a Palermo, ahogy nem szégyellt. Majd Pippo vállalja a felelősséget, és jön Essien.

Igen, te

Még szerencse, hogy a középpályánkról tudjuk, hogy nem kreatív, ezért nem is várunk el semmi ötletet. Saponarától páran ugyan mégis, de Inzaghi megmutatta, hogy miért jobb neki a padon. Majd Pippo vállalja a felelősséget és megkérdezi Gallianit, hogy Monti sérülése után miért Van Ginkel az egyetlen nyári középpályás igazolás. Mindegy, majd Pippo vállalja a felelősséget és amikor visszatér Montolivo, akkor majd varázsütésre minden szürkeség színessé válik, mert általában így megy ez, csak akarni kell.

Még szerencse, hogy elvileg a támadásokban és ott is főleg szélen vagyunk erősek, Honda, Menez, Fáraó. És csak egy egészen kicsit necces, hogy Menezt 5 forduló, Hondát 8 forduló után, Elt pedig már bő másfél éve ismerték ki annyira az ellenfelek, hogy a vasárnapi meccsre már a helyzetbe kerülés is alig menjen. Majd Pippo vállalja a felelősséget, és visszahozza a rombuszt.

Még szerencse, hogy sikerült ismét egy csodálatosfantasztikus világklasszislegendát hozni, egy igazi bajnokot. Kár, hogy nincs ilyenkor egy másik center, akit be lehetne tenni Torres helyére. Majd Pippo vállalja a felelősséget, és megterryzi Pazzini asszonyát, ha már olyan csúnyán beszólt neki.

Igen, te

Még szerencse, hogy a védekezésünk az előző két évben is többször mutatta a masszív szétesés jeleit, ezért már nyáron időben el lehetett kezdeni megszervezni védelmet. Majd Pippo vállalja a felelősséget, és jöhet a tolódás.

Még szerencse, hogy a támadásaink nem váltak teljesen kiismerhetővé és ennek megfelelően tele vagyunk szebbnél-szebb kombinációkkal, és már a szezon elején sem egyéni villanásokból, hanem begyakorolt csapatjátékból jöttek a gólok. Majd Pippo vállalja a felelősséget, és jöhet az ívelgetés.

Jó nagy pofánverés volt ez a meccs, ugyan nagyjából semmit nem lehetett várni ettől a szezontól, de annál kettővel bíztatóbban indul, hogy most megint ótvar legyen ott tartani, ahol az elmúlt bő egy évben folyamatosan, hogy instant nagyon nagy para van, nincs se játék, se eredmény. Ennél már csak az lesz eggyel szutykabb, amikor majd a Samp elleni vereség után már az lesz a téma, hogy mikor rúgják ki Pippót. Továbbra is abban vagyok, hogy elég nagy botorság volt kinevezni, de ha már ezt a döntés sikerült meghozni, akkor legalább az első szezont vigye végig, hátha tavasszal meg tudja mutatni, hogy fejlődőképes. És itt most egyáltalán nem az jön, hogy Pippo majd vállalja a felelősséget és lemond, mert annak még a Csubakka taktikánál is kevesebb értelme lenne.

Igen, te

Végül pedig igazi örömhír minden kedves sportbarát számára, hogy a nagy hagyománynak és komoly tiszteletnek örvendő Berlusconi Kupát, amelyet természetesen a világ legeredményesebb csapata, az AC Milan nyert meg legtöbb alkalommal, szerdán rendezik meg a Giuseppe Meazza stadionban az AC Milan és az argentin San Lorenzo csapatainak részvételével. A mérkőzésen talán feltűnik az AC Milan elnöke, Silvio Berlusconi és Ferenc pápa is. A Szentatya ifjú kora óta a San Lorenzo rajongója, így most akár egy rövid Olaszországon belüli utazással is megtekintheti kedvenc államférfiát valamint labdarúgó csapatát. Igen, pont erre van most szükség.