°8 Giornata: Torino-Milan – Új formáció, örökzöld stílus

Az Eb-selejtezők izgalmai után végre folytatódik a világ legszínvonalasabb bajnoksága a világ legeredményesebb csapatával, amelyet a világ legeredményesebb elnöke vezet a világ legkopaszabb transzfergurujával együtt. Az izgalmakat pedig csak fokozza, hogy a Bl-helyért küzdő méltán népszerű torinói csapattal mérheti össze erejét a világ legbalkánibb maestrója. Ennek örömére új, meglepetés felállással készülünk, állítólag 4-3-3 lesz, de még az is lehet, hogy egy trükkös 4-4-2.

Silvio végre leült beszélni Szinisával (nekem csak így, mert a spanjaim) és elmagyarázta neki, hogy milyen formációra lenne szükség a látványos támadójátékhoz, a szerb pedig belátó ember lévén hallgat nagytudású munkaadójára. Berlusconi megszólalásait mindig mély áhitattal várom, különösen amikor taktikai tanácsokat ad az edzőnek. Még szerencse, hogy megvan, hogy ki mihez ért, és kinek mi a felelőssége. Szóval a nagy bejelentés alapján új formáció jön, minden bizonnyal 4-3-3. Bár 4-4-2-ről is írtak, de az remélem csak az ijesztgetés, hogy ilyet is lehetne, örüljetek neki, hogy nem ezt kapjátok.

Így legalább Cerci végre helyet kaphat a kezdőben, amire már nagyon rászolgált tehetségével, játékintelligenciájával és alázatával. Mindegy, korábban játszott már a Torinóban, akkor biztos jó lesz, és egyébként is nincs szebb módja a csapatépítésnek, mint hogy a szezonban az eddig 54 percet játszó Cerci küldje, majd ő megoldja. A 4-3-3 még működhetne is, de ehhez nem lett volna rossz nyáron is gyakorolni, mert ez a két hét szünet kicsit kevésnek tűnik erre. A keretet meg lehet, úgy kellett volna kialakítani, hogy legyenek rendes szélsőink, viszont nem kell feltétlen három olyan center a keretbe, aki kezdőnek képzeli magát. Balszélen minden bizonnyal Jack adhatja neki, ami rendben van, centerben pedig nagyon remélem, hogy Bacca lesz, és nem fogja lehozni a 60-ikban, hogy LA is kapjon egy kis lehetőséget.

Középpályán jó eséllyel De Jong továbbra is padozik, Monti nyomhatja tovább, ha már a válogatottba is visszatért, a két nyári erősítés Bertolacci és Kucka pedig azért érkeztek, hogy megmutassák mekkora tehetségek. A védelem két szélén talán marad a Calabria-DS páros, nem velük van a baj, de túl sokat most se várjunk tőlük. Romagnoli mellett talán Zapata, talán Ely kezd, ezúttal talán sikerül megoldani, hogy az első félidőben ne szórják ki az egyik belső védőnket. Ha pedig mégsem jönne össze, télen jöhet vissza Bonera, hogy kicsit helyrepofozza a védelmet.

A Torino idén is egész jó, ha pedig jobban megnézzük a fizetési listát, akkor még nagyobb tisztelettel adózhatunk Gallianinak, hogy sikerült egy ilyen csodás keretet összeállítani.

Keret: Abbiati, Donnarumma, Diego Lopez, Abate, Alex, Antonelli, Calabria, De Sciglio, Rodrigo Ely, Mexes, Romagnoli, Zapata, Bertolacci, Bonaventura, De Jong, Josè Mauri, Kucka, Montolivo, Poli, Suso, Bacca, Cerci, Honda, Luiz Adriano

Talán kezdő: Diego Lopez – Calabria – Zapata – Romagnoli – De Sciglio – Kucka – Montolivo – Bertolacci – Cerci – Bacca – Bonaventura

Tipp: Torino-Milan 3-1