°23 Giornata: Milan-Sampdoria – Sótlan ebéd

Folytatódik a rögös utunk Európa felé című sorozatunk következő állomása, a Sampdoria ellen mutathatja meg Montella, hogy túlvagyunk a kisebb hullámvölgyön. Ez mondjuk annyira nem lesz egyszerű, még ha a Samp nem is tűnik annyira lehetetlen küldetésnek.

Mindenesetre a védelmünk széléről DS és Antonelli is hiányzik, Calabria sem teljesen egészséges, Vangioniban pedig annyira bízik Montella, hogy már 19 percet adott is neki a bajnokságban és elmondta, hogy inkább támadásban erős. Bíztató. A nálam némileg jobban tájékozott olasz sajtó szerint a Maestro lehet, hogy Romagnolit viszit ki balra, ebben az esetben középen Paletta-Gomezzel. Sőt, állítólag még Kuco is gyakorolta edzésen, milyen lehet Iggynek lenni. Ebben az esetben Abate mehetne át balra. Rendhagyó ötletek, meglátjuk mi lesz belőle.

Bonaventura sérülése még ennél is borzasztóbb. A szezonjának vége. Az elmúlt másfél évben kevesen voltak, akik értelmeset tudtak mutatni, neki ez rendszeresen összejött, ráadásul nem csak támadásban állat, de védekezésben is odateszi magát. Jobbulást, Jack! Helyette a két új kölcsön egyike kezdhet. Deulofeure tippelnék, Ocampos pedig majd csereként, legfeljebb Montella meglep azzal, hogy megfordítja, és az argentin kezd.

A Samp idén elég halovány és túl sok motivációjuk sincs már a szezonra. Európára nálunk is esélytelenebbek, a kieséstől viszont a csodás Crotone-Palermo-Pescara trió miatt nem kell aggódniuk. A Muriel-Quagliarella csatárduó mondjuk egész pofás. Cassanót pedig nem egész két hete toszták ki, ismerős arc, ismerős jelenet.

Challenge Day óta nem látott kihívás

Ezek alapján mondanám, hogy egy nem túl magas színvonalú, hajtós meccsre van kilátás, de a vasárnapi ebédre felkínált meccsekre annyira nem jellemző a széthajtás. Szóval jó eséllyel egy nem túl magas színvonalú, cserébe lagymatag meccset kapunk. Még szerencse, hogy utána ott az egész vasárnap délután a felfrissülsére.

Keret: Donnarumma, Plizzari, Storari; Abate, Calabria, Gomez, Paletta, Romagnoli, Vangioni, Zapata; Bertolacci, Mati Fernandez, Honda, Kucka, Locatelli, Pasalic, Poli, Sosa; Bacca, Deulofeu, Lapadula, Ocampos, Suso

Talán kezdő: Donnarumma – Abate – Paletta – Gomez – Romagnoli – Kuco – Pasalic – Locatelli – Suso – Bacca – Deulofeu

Tipp: Milan-Sampdoria 2-1