Van még egy tizesed? // Milan-Genoa

Tíz kör van vissza, ez meg persze pont jó arra, hogy lehessen számolgatni, már annak, aki szeret. Nehéz továbbra is a futballra koncentrálni, de megpróbáljuk.

Kezdjük a futball részével, mert az lesz rövidebb: hét hiányzóval ugrunk neki estére a Genoának, a Juventus elleni matematikai bukta (90+4 = 97) után szerencsére csak Bacca kapott eltiltást, az meg mondjuk pont pech, hogy Sosát kiszórtak, Romagnoli meg begyűjtötte az eltiltást jelentő ötödik lapot. Hogy Suso hiánya már mennyiben lesz tényező, az kérdéses: viszont az a Bacca, aki mostanában karistolt elöl, az bizonyára hiányozni fog, ahogy Romagnoli is hátulról – és még elmormolhatunk egy imát, hogy Gigiónak nem írtak elő kötelező pihenőt. Mati kezdhet a szezonban először, és várhatóan Bertolacci lesz a regista, pedig Locatelli kezdett jól mozogni, és hát most jön majd két hét szünet, szóval a tempóra nem lehetne fogni: az viszont érdekes, hogy ha így lesz, akkor 28 meccs alatt 27 különböző kezdőnk lesz. Szerencsére nem akkora a baj, hogy Honda kezdhessen: Lapadula viszont ott lesz, és ilyenkor szokott villanni, amire piszok nagy szükségünk is lesz. Ellenfélként meg ott fog poroszkálni Taarabt, akire mindig úgy fogunk gondolni, mint az első használt autónkra, de mikor belejön az ember, gyorsan hozzászokik a jobbhoz.

És a nem futball része, mert inkább ez dominál: a Tuttosport már azt harsogja, sosem volt ennyire közel az, hogy valaki kimondja, hogy hagyjuk a picsába az egész kínai történetet, mert hogy ugye megint halasztani kellett, most a legújabb dátum április hét. Én sok mindent megértek, kínai gazdaság, nemzetközi üzlet, de az továbbra is nehezen emészthető, hogy elvileg a sztori kezdete óta (részben vagy egészben) a SES által meghatározott időpontokról van szó, mert itt nyilvánvalólag háttérbe szorult az, hogy szezon elején legyen meg az egész biznisz, szóval nem a sport adja a feltételeket. Mindezek tükrében abszolút nem értem, miért jó, hogy a kínaiak tovább rombolják a hitelüket az isten tudja, hanyadik halasztással: egyúttal megjelentek azok a hangok, hogy Silviónak is kezd kicsit tele lenne a méregzsák, és megfordult a fejében, hogy inkább megtartaná magának az egész kócerájt. Ami talán a problémát mutatja, hogy Montella is kitért rá egy sajtótájékoztatón, eddig azért udvariasan kerülte a konkrét választ, most viszont azt mondta, hogy ez így a végtelenségig nem mehet tovább, szóval kellene valami konkrétum, mert ez kihat a csapatra is. A Sky mondjuk azt írta, jövő héten lehet valami az egészből, vagy legalábbis valamerre dőlhet: elképzelhető, hogy a kínaiak mégis virítanak, vagy maradhat egy némileg módosult Berlusconi vezetés kezében is a klub.

Szóval, ezektől kellene függetleníteni magát a stábnak, és bedarálni a Genoát, amely képes volt a Pescarától is benyelni egy ötöst: nekünk mondjuk egy kényelmes 2-0 is megtenné, csak ne dobjanak fadarabot a biciklinkbe.