A határok határán // Sassuolo – Milan

Volt ez a szerencsétlen athéni meccs, amiből csak akkor jöttünk volna ki rosszabbul, ha valahogy bekaparnak egy gólt a görögök. A kérdés továbbra is ott van: mi fér bele a vezetőség számára, előfordulhat-e, hogy egy Milan eredménykényszer nélkül futballozzon?

Lassan megérkezünk a szezon azon szakaszába, amikor bármennyire is kezd hűlni a levegő, nincs nagyon mivel takarózni. Szépen a helyére kerül mindenki – persze vannak meglepetések pozitív és negatív irányban, de alapjában véve már van egy képünk arról, milyen munka zajlik a kluboknál. Éppen ezért lehet azt mondani, hogy lassan el kell, hogy jöjjön Vincenzo Montella értékelése is, és kötve hiszem, hogy ez ne kezdődött volna már meg. Önmagában nem az athéni 0-0 miatt, mert az aligha fogja befolyásolni a csoportelsőséget (még ha természetesen gáz, hogy 180 perc alatt egyet sem sikerült begyömöszölni nekik), de az ilyen eredmények bizony ráerősítenek a negatív képzetekre – ráadásul ebben a helyzetben aligha van szükség ráerősítésre. Van gondunk elég, szóval aligha hiányzik az, hogy a sajtóból is a lehetséges nevek köszönjenek vissza, viszont ha ennyi idő után ennyire esetleges a játék, és nincsenek csúnya győzelmek sem, akkor bármennyire is nehéz kimondani a válást, de ezt be kell fejezni. Montellának oda lehet és talán oda is kell adni a szezont karácsonyig, egyrészt az már nem fog indulatból való döntésnek tűnni, másrészt pedig addig szépen körbe lehet tapogatózni a lehetséges edzőknél, kivéve persze, ha valami fatal error történik addig. Nyilván egy jó tavasszal még nem lehet semmit sem kitörölni, de az, hogy az ősz vége felé közeledve sincs egy fellelhető elem Suso játékán kívül a csapatban, az azért elég meredek. Viszont egy átmeneti megoldással nem sokra mennénk, pláne nem kellene egy újabb ikont lejáratni, szóval inkább jöjjön valaki újévi ajándékként, aki megkapja ugyanígy a bizalmat, picit hosszabb távon.

Rátérve a Sassuolóra, nyilván önmagában is kínos lenne, ha nem három pontot hoznánk, főképp, hogy ez a Sassuolo idén közel sem az a csapat, amitől annyira remegnie kellene a bokánknak. Csupán egy gólt lőttek hazai pályán (egyébként is csak hatot, aminél kevesebbet csak a Benevento hozott), nincs még rögzített helyzetből való góljuk (kimaradt tizi is volt már), szóval nem egy félelmetes támadógépezetet kellene megállítani ma. Nagyon jó lenne már lehúzott rolóval nyerni – persze önmagában a győzelem is jót tenne az öltözőnek, de egy nullára hozott meccs illene ma, ha csak nem jön megint a blackout hátul. Kessie párja középen Locatelli lehet azzal, hogy nem lesz Biglia, ami az argentin utóbbi hetekben mutatott játékát tekintve nem is mondható nagy veszteségnek, viszont továbbra sem látni, ki fogná össze a pályán ezt a társaságot, miközben ugye nincsenek is nagyon eredmények – szóval a karakter és a jellem pokolian kellene, de ezt nem lehet edzésen gyakorolni, Montella pedig nem az a természet, aki fel tudja kutatni ezeket egyesekben. A CorSport is azt írja, nem feltétlen az eredmény fog számítani, hanem a mutatott mentalitás és játék – ha ezzel nem lesz baj, akkor a vereség nem jelent automatikus bukót a jelenlegi rendszernek, még ha nem is fog segíteni rajta persze. Nem várok mást, csak szenvedést, ha hátrafele rendben leszünk, akkor lehet esélyünk.

Tipp: 0-1
Várható kezdő: Gigio – Zapata, Bonucci, Romagnoli – Borini, Kessie, Locatelli, Rodriguez, – Suso, Calhanoglu – Kalinic.