Ez annyira nem hiányzik # Napoli v Milan

Kedves Olvasók, a válogatott-szünet után újra nyomon követhetjük kedvenc csapatunk hőstetteit az A ligában. Mostanában nem halmozzuk a hőstetteket, ritka, ha nem sikerül alulmúlni a várakozásokat. A Nápolyt a legutóbbi 12 meccsen 1 (egy) alkalommal sikerült legyőzni, ez szerintem relatíve ritka alkalomnak tekinthető. A mostanit fellépést negatív felhangjait csak tetézi a mostani fosadék formánk. Elég nagy szánalom egyelőre ez a nagy újrakezdés, a legnagyobb gond (sokak mellett) az, hogy nincsen vezére ennek a csapatnak, nincs egy ember, aki tehetségével-eredményeivel-teljesítményével klasszisnak lehetne nevezhető. Innentől meg elég nehéz, és sajnos Vince lesz a legkisebb bajunk, ha megy, ha marad.

Könnyen lehet, hogy már túl mélyre csúsztunk Vincével azzal a lefelé menő spirálon, hogy ebből még vissza lehessen kapaszkodni. No persze így is lehet, csak minek. Én sokat téptem a számat, hogy ez jó lesz, és simán lehet még jó, csak az a baj, hogy az utóbbi hetekben üvölt a játékosokról a fásultság, a csalódottság, innen pedig csak nagyon ritkán van közös visszaút. Természetesen az lenne a legszerencsésebb eset, ha Vince lenne a hunyó, és csak az ő helyére kéne hozni valakit. Sajnos nem ez a helyzet. Nagyon nehéz megmagyarázni, miért vagyunk rosszabbak, mint a tavalyi KGST-piacos kerettel. Leo mit művel itt hónapok óta, példának okáért? Sokszor hasznos és előrevisz, ha nagyon konkrétak vagyunk, ezzel együtt, ha mindent egy pontra vetítünk ki (értsd: Vince), csak rossz választ kaphatunk. 

Mindig mondták-mondtátok-mondtuk, hogy most idő kell és türelem, csak ezen mindenki mást ért – a többségnél ez már elfogyott. Fifában ez egy erős keret, hovatovább, nyáron én minden igazolásunkat megtapsoltam, a valóság azonban – hála a Jóistennek – sokkal bonyolultabb. Nincsen vezére a csapatnak, nincs egy ember, aki kiemelkedne a posványból, aki súlypont lenne, és építkezni lehetne köré. Neveket sorolgatni lehet, de ettől még nem lesz. Lehet álproblémákat keresni – vonyítani, ha nem 3 védő van, hörögni, ha 3 védő van – ezek bazdmeg nem tudnak teljesíteni, tök mindegy, hány védő van. Az idő mindent megold  –  legyünk türelmesek.

Nápolyba szopni járunk, ez most sem lesz másként – lepjetek meg, ha tudtok. Ha értenék hozzá, lehetne itt kurva jó elemzéseket csinálni, mi a faszom lesz a halfszpészbe, hogy fognak tolódni a zivatarláncok – ezeket most hagyjuk a faszba. Az van, hogy a Napoli tele van pengés spílerekkel, akik váratlan egyéni megoldásokkal szét tudnak kapni egy csapatként egyébként jól védekező gárdát, és akkor jövünk mi, akik védekezésben annyi ki nem kényszerített hibát vétünk, mint egy mattrészeg teniszező, bekötött szemmel és begipszelt csuklóval, fakanállal a kezében, ha tetézni akarjuk. Tudom, hogy mostanában jelentősen kevesebb gólt kaptunk, lásd AEK, Susu meg Genoa, de nekem ez még nem tűnt tendenciának – cáfoljanak rám a srácok.

A várható kezdő tartogat meglepetéseket, Vince előszedte Montit, de Locatelli is kezdeni fog. Jack kimegy bal oldali wingbacknek Rodriguez helyére, Bonuka visszatér, Zapkó húz vissza a padra. Bízzunk benne, velük jobb lesz. Suso seconda puntának van írva, de valszeg ki fog mozogni a szélekre, ha lesz miért. A széleken ez erősen vacogósnak ígérkezik, nagy kár, a középpálya is olyan, hogy ajjaj, Kalinka is akkor lő gólt, amikor rákeresünk a Youtube-on. Ezzel a bagós vén faszkalap Sarrival se szokott szerencsénk lenni. A reális most az, hogy szét leszünk szedve. Ha valaki jót érez, szóljon.

Tipp