Önfegyelem // AEK – Milan

Történt, ami történt, de megy tovább a rocknroll, Athénban már újra azt kellene mutatni, hogy nem csúsztunk el teljesen, csak éppen összekaparjuk magunkat.

Annyiból nem biztos, hogy az edzőváltás jelentené a problémáink megoldását, hogy ugyanúgy szüksége lenne minimális időre, mire összemelegszik kicsit a légkörrel: na most ez az, amiből nekünk pont nincs. Nyilván van az a pont, ahonnan vállalhatatlan a történet, de bármi is zajlott eddig az EL-ben, ha nyerünk ma, akkor tulajdonképpen meg is van a továbbjutás, jó eséllyel első helyen – persze ez nagyon lecsupaszított értelmezés, de ettől bármi eltérő az maga lenne a katasztrófa. Nem azt mondom, hogy érdem, ahol tartunk, de hozzuk a tervet, legalábbis jelen állás szerint. Athénban egyébként a meglévő szintkülönbség mellett az lesz igazán a tét, amit a Juve elleni meccs után is fejtegettem: ennek a csapatnak van-e szellemi vezére az öltözőben (Montellát nem számolva), mert a kriminális hibákban ennek hiánya alapvetően felfedezhető. Hogy ezen segít-e Montolivo kezdetése, azt nem tudom, és él a gyanúm, hogy ennyivel nem is lenne elintézve a dolog, de nagyon nem lenne jó egy szakadás a csapaton belül, szerencsére eddig sikerült komoly konfliktus nélkül lehozni a szezont, bármennyire is gatyán nézünk ki.

Nem is számszerű eredményben gondolkoznék, egyszerűen elég annyi, hogy uraljuk a meccset, és az ellenségnek ne hagyjunk lehetőséget. Ha ez megvan, már nagy gond nem érhet – nyilván egy 0-0 nem örömteli, de számomra roppant meglepő lenne, ha gördülékeny játékkal, lazán elhoznánk a három pontot. Bonucci visszatérése egy kicsit visszás, de ezek szerint az van, hogy neki most a játék kell – nekünk viszont az igazi Leora lenne szükségünk, de ez reményeink szerint aligha az AEK ellen fog kidomborulni. Azért a csatáraik nem rosszak, nálunk valószínűleg nem lesz Suso, hanem Hakannak kellene majd a két csatárt, Andre Silvát és Cutronét mozgatnia – mondjuk sok mozgástér ebben a felállásban nem marad, ha a töröknek nem menne. A lényeg, hogy ne keltsük teljesen szétcsúszott társaság látszatát, ha pedig nyerünk is mellé, akkor nyerhetünk egy kis időt, még ha nyilvánvalóan nem a main is fog múlni a szezon, vagy a projekt sikere / sikertelensége.

Tipp: 0-2
Várható kezdő:
Gigio – Musacchio, Bonucci, Romagnoli – Borini, Locatelli, Montolivo, Ricardo Rodriguez – Calhanoglu – Andre Silva, Cutrone.