A tényleg fontos derby # Milan v Inter

Urak, szegény Astori halála miatt ma este fél hétkor pótoljuk a Madonninát. Az előjelek nem rosszak, a tét pedig nem csekély. Annyi csak, marad-e tétjük a hátrelévő bajnokiknak májusig. A BL-kvalifikáció messzinek tűnik, mínusz nyolcról nincs már hova hibázni. És ha az jön szembe, akit meg kéne előzni a végén, hát, akkor irgalmatlanul oda kell csapni. Ez sport (talán még), itt célok kellenek, amikért küzdeni lehet. És ez egy nagyon világos célkitűzés. Sajnos nem csak sport, hanem üzlet is, és nem áll úgy a klub szénája, hogy ne üssön, ha nem tudunk majd sorba állni a kasszához. Persze ettől még ugyanúgy beleállhatunk a földbe, de ha optimisták vagyunk, akkor reménykedhetünk abban, hogy egy idei 4. hely irányba tudná lökni ezt a projektet. Hajtás után rövid felvezetés.

A kuzinok sok szót nem érdemelnek. Mostanában elkezdtek újra pontokat gyűjteni, de ez még nem jelent semmit, nem kell félni tőlük. Kis túlzással, az egy „Icardi meg a srácok” banda.  Az argot pedig egy Bonucci-Romagnoli duónak illene megfognia. Rajta kívül sok veszélyt hordozó játékosuk nincsen, Perisic és Candreva csak egy rossz vicc, a többinek a nevét sem ismerem. Jó, még Nagatomo okozhat problémát egy jó fejessel 🙂 Az utóbbi évek derbyjeinek az volt talán a fő tanulsága, hogy nem az aktuális forma, hanem mindenféle nüansz döntötte el a meccseket, vegyes sikerrel, de inkább a kuzinok javára. Decemberben nálunk volt a varázspálca, ősszel ők vicceltek meg minket. Valószínűleg egy hektikus meccsre számíthatunk, amelyen mind a két csapatnak lesz elég helyzete ahhoz, hogy megnyerje a meccset. Várhatóan hullámozni fog a játék képe, az fog dönteni, meg tudjuk-e lovagolni a jó tjzperceinket, negyed óráinkat. Ha igen, akkor nyerünk, de ha mindent elbalfaszkodunk, akkor jajj nekünk, ők nyernek, és viszlát szezon. Nekik egyébként jó az iksz is, nekünk viszont szinte vereséggel ér fel.

Egy ilyen várható kezdőt találtam: Donnarumma, Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodríguez, Bonaventura, Biglia Montolivo, Kessié, Suso, Cutrone, Calhanoglu.

Szerintem szórakoztató lesz. Forza!!!

Tipp: Milan 2-0 Inter