°18 Giornata: Frosinone-Milan 0-0 – Újabb nulla

Úgy tűnik nem csak mi zabáltuk túl magunkat bejgliből, a karácsonyi meccs elég harmatosra sikeredett. Újabb forduló rúgott gól nélkül, ezúttal az utolsóelőtti kapuját nem sikerült bevenni.

Ez az év se zárul sokkal vidámabban, mint az elmúlt öt. Továbbra is harmatosak vagyunk, ez a három meccses gólmentes sorozat majdnem annyira ízes, mint az alkoholmentes sör vagy a koffeinmentes kávé. Ráadásul most Bonaventurán és Susón kívül mindenki volt, mégse ment a játék. A gól meg még annyira sem. Higuain is eléggé beleszürkült, Cutrone is inkább harcos, mint eredményes mostanában. Bár neki még bőven van ideje fejlődni.

Továbbra is csípem Rinót, de az elmúlt időszak nagyon gyászos volt. Nyilván nem csak az ő sara, mert a keret továbbra is közepes és a sérülések sem segítették (bár itt az ő szerepe is felmerül, hogy lehet nem kellett volna túljátszatni pár játékost), de ez akkor is nagyon vérszegény. Ha pedig valaki már eljutott odáig, hogy a Gattuso-projektnek is vége, akkor lehet gondolkodni, hogy ki dobhatna egy nagyobbat. Egy olyan edző, aki egyszerre jó is, bizonyított is és el is jönne, nincs sok. Talán Conte. Esetleg Prandelli. Bár arról már annyira nem vagyok meggyőződve, hogy sokkal jobbat mennénk vele. De rajtuk kívül?

Szóval Milanello tájékán túl sok öröm nincsen, de az évzáró meccs jön hamarosan a SPAL ellen, utána meg új év, új ígéretek.