°22 Giornata: Roma-Milan – Romani ite domum

És egészen biztosan nem Romanes eunt domus. Vasárnap este megpróbáljuk hazaküldeni a Romát, ami nem csak azért lesz nehéz, mert a meccs Rómában lesz. De az is elég valószínű, hogy Di Francesco akkora győzelmi kényszerben kezdi meg a találkozót, hogy ha nem jön össze, akkor ő aztán tényleg hazamehet.

A hullámzóan közepes szezonjuk után a hétközi Fiorentina elleni hetes nagyjából megpecsételte a római mester sorsát, leginkább az a kérdés, hogy mikor köszönik meg neki a közreműködést. Ha nem nyer ma este a Roma, kereshetnek új edzőt, ez a helyzet pedig eléggé pikánssá teszi az amúgy sem kis téttel bíró meccset. Hatalmas nyomás lesz a Román, ami nem fogja, megkönnyíteni a dolgukat, bár az is igaz, hogy jó eséllyel a mienket sem. A szerdai égés után minden bizonnyal adni fogják elég keményen, feszült meccs lesz minden bizonnyal.

Ezzel szemben nálunk egyre derűsebb a helyzet a mercato és a kupameccs után. Paquetával érkezett egy jó nagy adag kreativitás a középpályára, ezt már nagyon vártuk. Centerbe pedig Higuain helyére Piatek, aki egészen brutálisan hozta le az első milanos kezdését. Meglátjuk hova növi ki magát, de ennél fainabb indítást elképzelni is nehéz. A Napoli elleni győzelem után a Lazio elleni elődöntőre készülhetünk, extrának meg az Atalanta elég csúnyán elpakolta a nénit.

Túl nagy meglepetést a kezdőtől nem várok, komoly takitikai újítást sem, inkább a megszokott és egész hatékonyan működő 4-3-3 következik ismét. A Kessié-Bakayoko-Paqueta hármassal egész messzire kerültünk a Muntari-Essien-Poli szinttől, kellene is a jó játék a Roma ellen. Centerben jó eséllyel Piatek kezd, akinek a genoás ősze és a Napoli ellen első kezdősége olyan brutális, hogy inkább még várjunk, mi lesz vele, de bíztatónak mindenképpen nagyon bíztató.

A Roma hétközi hetese és az irgalmatlan nyomás az edzőn jó eséllyel meghatározza a meccs hangulatát és képét, de attól tartok, hogy Di Francesco még egyszer utoljára megmutatja, hogy ért hozzá és a játékosait is fel fogja tudni tüzelni kellőképpen. A Roma ellen idegenben egyébként sem vagyunk túl eredményesek, vagyis túl sok reményt egy jó eredményhez nem fűzök, Di Francescót pedig csak a jövő heti Chievo elleni 0-0-juk után fogják elküldeni.

Talán kezdő: Donnarumma, Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez, Kessié, Bakayoko, Paqueta, Suso, Piatek, Calhanoglu

Tipp: Roma-Milan 2-1