°1 Giornata: Udinese-Milan – Kezdőrúgás

Indul a szezon. A nyár szinte teljesen elszaladt, a mercato is a végéhez közelít. Új edző, új filozófia, régi-új Zvone. Udinében kezdünk, ami annyira nem egyszerű, pláne, hogy még kell gyakorolni az új stílust. Giampaolo-éra. Meglátjuk.

Ez a nyár igen intenzív volt, Giampaolo kinevezése elég rendes változásokat indíthat el. A mercato még pörög, ha túl vagyunk rajta, akkor jövünk majd szezonbeharangozóval is, de inkább kivárjuk, hogy lesz-e Correa, esetleg nem lesz-e Andre Silva. Mindenesetre teljesen új szemlélettel vágunk neki a szezonnak, Giampaolót nem véletlenül tartják komoly maestrónak. Ahogy az is igaz, hogy Allegri óta először van olyan edzőnk, aki a taktikai felkészültségével hozhat meccseket. Ugyanakkor kérdéses, hogy a 4-3-1-2 mikorra áll össze és mennyire lesz működőképes. A csapatnak még biztosan szoknia kell az új rendszert, többen is új szerepkörben próbálkozhatnak.

Az Udinese ellen a kapuban szokás szerint Donnarumma, a védelem pedig, mint tavaly. Calabria előzi Contit, Musacchio kezdhet a Capitano mellett, az új igazolás Leo Duarte most még a padon, baloldalon pedig marad Rodriguez, ha már Theo sérült. A középpálya érdekes/újszerű/mókás lesz. Bennacer még nem elég fitt a kezdőségre, ahogy Jack sem, Biglia sérült, így Calhanoglu játszhat registát. Mellette az egyik oldalon Paqueta, a másikon pedig mindenki megelégedésére Borini kezdhet, ha már Kessié és Krunic sem teljesen meccs fitt. Jó lesz. Susót ezúttal élesben is megnézhetjük trequartistát játszani, előtte Piatek. Valamint Rafael Leao, aki várhatóan az egyetlen kezdő lesz a nyári igazolások közül.

Az Udinesétől idén viszonylag keveset várnak, de szerintem annyira nem ergyák, De Paul pedig elég atom, és Mandragora és Pussetto is rendben vannak.

Ennek megfelelően egy nem túl látványos, sok hibával, de néhány ígéretes kombinációval dúsított meccset várok. Az új rendszert még szokni kell, októberre kaphatunk reálisabb képet arról, hogy mennyire működik Giampaolo elképzelése.

De a lényeg, hogy kezdődik. Forza Milan

Talán kezdő: Donnarumma, Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez, Borini, Calhanoglu, Paqueta, Suso, Piatek, Rafael Leao

Tipp: Udinese-Milan 1-1