Mert kellett a virtuális pénz # Cutrone búcsúja

Már 9 éves kora óta a klub alkalmazásában állt, az elmúlt 2 szezonban igazi közönségkedvenccé nőtte ki magát, olasz, jóképű, csatár, még csak 21, igazi mi kutyánk kölyke volt Patrick Cutrone. És mennie kellett, pedig esze ágában sem volt, sőt, akarata ellenére tuszkolták át a Wolwerhamptonba. Szar egy helyzet. Az ember többek között azért is ír blogot – még mindig – mert még mindig  voltak ilyen srácok abban a bizonyos mezben még ezekben a fullasztó, toprongyos években is. És most vele is kevesebb. Azok közé tartozom, akik számon tartják a saját neveléseket, azokat a játékosokat, akik kötődnek a klubhoz, és jóban-rosszban lehet rájuk számítani. Kicsi Patrick – Kotró – imádtam a burádat, a vagányságod, a lendületedet, azt a hévet és harci szellemet, amellyel belevetetted magad szinte minden meccsbe. Nem maradt más hátra, mint sok sikert kívánjunk Neked innen is, rúgj nagyon sok gólt, és bizonyítsd be mindenkinek, hogy most nagyon rossz üzletet kötött a Milan. Hajtás után néhány méltató-összegző szavacska.

A románok ellen nagyon ment

Kotró még Vince szép emlékű regnálása alatt, az azóta is könnyes szemmel emlegetett Európa Liga-menetelés egyik hőseként robbant be a csapatba. Alig 20 évesen meccseket döntött el, ez még akkor is hatalmasat szólt, ha a Craiova vagy a Skhendija voltak az ellenfelek. És igen, nem kis meglepetésre beverekedte magát a csapatba srác, és 18 szezonbeli összes góljával bizony toronymagasan lekörözte a konkurenciát (az agyonajnározott André Silva összesen jutott 10-ig, a minősíthetetlen Kalinka 6-ig, bár más poszt, de hogy érzékeltessük a különbséget, Aladdin és Tazmán 8-8 találata volt még értékelhető, Imperátor 5 ágyúja mellett). Az egész liga egyik nagy felfedezettjévé nőtte ki magát, komoly meccseket zárt le pofátlan és penge befejezéseivel, lásd például a 2017 decemberi Madonninát a Coppában vagy az azt követő menetelésben a Roma kivégzését. Akkor nem is merült fel kérdés a szezon végén. 

A vehemencia

De azért csak idehozták a nyakára a púposoktól eltanácsolt Hambit, nem is tűnt teljesen halottnak a dolog. Az ősszel az A-ban a padra szorult, az EL-ben verette inkább a gólokat. Az igazság az, hogy bár Gatta eszmélt, és elkezdte őket együtt is játszatni, és ez még ideig-óráig működött is, a szokásos decemberi leolvadás Kotrónkat sem kerülte el, és hozzászürkült a többiek által dagasztott iszaphoz. Erre idehozták sztárigazolásnak Pénteket, egy szintén klasszikus prima puntát, aki úgy nyitott, hogy szegény Patrick labdába nem tudott rúgni mellette. Mire a lengyel kezdeti lendülete elfogyott, a csapat is formán kívül került, a sokat kihagyó Kotró pedig nem tudott mit kezdeni azzal, hogy az időhúzó 3 perc helyett akár meg is kap egy meccset. Az első szezonjához képest visszalépés volt az idei, ez nem kérdés, de a 9 gólját azért nem kell magyarázni, rendben volt. 

Neki el lehetett hinni

És akkor miért kellett mégis eladni? Lehet azt mondani, hogy Giampaolo terveibe inkább egy kígyómozgású javítóintézet-szökevény illik, meghogy egyfrontos harcra nincs értelme 2 prima puntát megtartani, de ez kevés. Egy Milannal egy Cutronénak helye kellett volna, hogy legyen. Csekély ismereteim szerint arról lehetett szó, hogy Maldiniék kisakkozták, hogy melyik saját nevelésből tudnak értékelhető összeggel kiszállni, és úgy, hogy Giggióért nem kaptak volna annyit, mint szerettek volna, hát, kidobták Cutronét a piacra, vigye, aki ad érte akár 18 millát is, mert ez a 18 miska bizony pontosan ennyi számviteli bevétel is, ennyiből pedig számviteli értelemben lehet fedezni több – nagyobb összegű – igazolást is. Én értem, hogy a modern futball nem sport, hanem üzlet, és nagyon-nagyon nehéz a jelen körülmények között visszatenni a méltó helyére a Milant, ettől még kibaszottul fáj a dolog, és kurvára nincs rendben, hogy ezt így kell csinálni. És az egész egy baszott nagy zsákbamacska, még így is. Áhhh….

És akkor még jöhetnénk az emberi oldalával is, hogy a kis Patricének egyszer csak megmondják, hogy most akkor repülsz haza edzőtáborból, viszlát az eddigi kis életednek, irány egy tök másik ország. 

De ne vinnyogjunk, reméljük, ezzel a megoldással mindenki jól jár a végén, Kotró 20 dugót fejel meg 12-t löbböl a PL-ben, mi meg valahogy visszakecmergünk a BL-be.

Mindig szoros őrizet alatt

ARRIVEDERCI PATRICK!!!