°20 Giornata: Milan – Udinese / Tovább a megkezdett úton

Kedvező előjelekkel megyünk neki a hétvégi meccsnek, és ennek köszönhetően nem is kérdés, hogy a három pont megszerzése az elvárás az Udinese ellen, mindenképpen építeni kell az elmúlt egy hét jó teljesítményeire.

A kezdőt illetően kisebb változások lesznek, a 4-4-2 természetesen marad, Calhanoglu kimaradt a keretből sérülés miatt, gondolom azért ez sokak kedvét nem fogja elvenni a meccsnézéstől, sőt, Jack kezdhet a középpálya bal oldalán. Musacchio és Calabria szintén nem bevethetőek, Kjaer tehát már meg is kapja a lehetőséget, hogy bejátssza magát a kezdőbe, most nehezebb dolga is lesz, mint hétközben. A kapuban Donnarumma kérdéses volt napokig, de úgy néz ki felépült a sérüléséből, szóval Begovic nem debütálhat.

A meccs nem csak azért nem lesz egyszerű, mert 12:30-kor kezdünk, ezeket meg kb soha nem nyerjük meg, hanem mert otthon egészen botrányos az idei mérlegünk, utoljára október végén nyertünk, összesen a 17. helyen állunk a hazai meccseket összesítő tabellán, ez azért nem kicsit sokkoló dolog, ennek ellenére most is kb 60 ezren lehetnek majd kint a stadionban. Az Udinese ráadásul zsinórban háromszor nyert a bajnokságban, a kupában ugyan a Juve azért szépen helyre tette őket pár nappal ezelőtt, viszont ott erősen tartalékosan álltak fel, nem abból kell kiindulni. Az egyetlen hiányzójuk Samir a védelem közepéről, elsősorban pedig nyilván De Paulra kell majd figyelnünk, és persze azt sem szabad elfelejteni, hogy Lasagna szopatott meg már minket a San Siroban (legutóbb pont tavaly áprilisban). A múlt héten a Sassuolot gyönyörűen szétkontrázták a labdát igencsak keveset birtokolva, ez a stílus pedig ellenünk is hatékony szokott lenni, tehát nem is várhatunk mást tőlük.

Azt egyébként Pioli is kiemelte a sajtótájékoztató során, hogy nagyon fontos lesz ez a mostani sorozat, és bizony a lehető legtöbb pontot kell begyűjtenünk a következő három meccs alatt. Ibra mentalitásának a fontosságáról és hozzáadott értékéről is beszélt amúgy, ez pedig nem is igazán meglepő, de azért jó hallani, hogy tényleg hatással van a csapatra minden téren, például az edzések valóban komptetívebbek lettek neki köszönhetően.

Kötelező a győzelem, és beszédes lesz a játékunk is, azért itt nagyjából ki fog derülni, hogy tényleg javuló tendenciát mutat-e a csapat, vagy csak túlságosan elhittük az utóbbi két meccs teljesítményét, és nincs itt semmi látnivaló valójában.

Várható kezdő: Donnarumma – Conti, Kjaer, Romagnoli, Theo – Castillejo, Kessie, Bennacer, Bonaventura – Ibrahimovic, Leao

Tipp: Milan-Udinese 2-0