Milan – SPAL 3-0 / Jóleső magabiztosság

Ezt a meccset bizony egész jó volt nézni, könnyen, sallagmentesen, sok helyzetet kidolgozva hoztuk le, ahogy azt kell, ez ennél a csapatnál bizony bónusz. Clean sheet, 3 gól, négy és fél hónap késéssel, de alakulunk?

Nem szabad elhamarkodni, meg az ellenfél sem volt acélos, de egy kis remény azért visszatért, hogy nem lesznek nézhetetlenek a hátralévő meccseink a szezonban, ez a 4-4-2 egyelőre jól működik, és nem csak a gyömöszölés megy, mint a 4-3-3-nál.

Az egyik ember, akinek jobban áll a formáció, az Bennacer szerintem, ő támadásban sem gyenge, és ebben a rendszerben tudja is ezt kamatoztatni, ma egy gyönyörű gólpasszt tett Piatek elé, nekem továbbra is nagyon tetszik a játéka, sőt talán a kedvencem ebből a csapatból. Theo ugyan ha szigorúan vesszük kissé hátrébb játszik (vagyis inkább nem konkrétan balszélső, mert Piolinál gyakorlatilag az volt eddig), mint a 4-3-3-ban, persze ez sem állította meg abban, hogy gólt lőjön ismét és továbbra is az egyik leghasznosabb játékosunk legyen támadásban, sőt még azt is megkockáztatom, hogy a Serie A egyik (ha nem a) legjobb balhátvédje jelenleg. Nem először és remélhetőleg nem is utoljára mondom, de hatalmas igazolások voltak mindketten.

Samu zsinórban a második makulátlan meccsét hozta le, én még nem merem elhinni, hogy ezt hétről-hétre hozni fogja, de ígéretes a dolog, ma például az tűnt fel, milyen jól hozza a párharcokat, és valóban, a statisztikák szerint 13-ból 9-et megnyert földön, az az ő testalkatával elég meglepő dolog. És az a pazar gól csak hab a tortán. Piatektől nagyon kellett a gól, és ezt most pont úgy fejezte be, ahogyan tavaly is tette volna, igaz egy másik ziccert meg pont úgy rontott el, ahogy azt idén megszoktuk tőle. Én inkább megtartanám most télen, mert a két csatáros játék miatt fog neki jutni lehetőség. A gólpassz csak bónusz nála, nyilván nem volt egy hatalmas zsuga, viszont amennyire faragja a labdát általában, ezeket is meg kell becsülni. Rebic nekem felemás, volt egy-két jó megmozdulása, 4 kulcspasszt adott összesen, a legtöbbet a csapatból, de azért annyira nem győzött meg, a meccs nagy részében nem igazán volt hasznos, gondolom ki lesz még próbálva legalább a kupában.

Kjaer nem nagyon lett megdolgoztatva ma, ez várható is volt, vele kapcsolatban tényleg az a nagy kérdés, hogy tud-e magabiztosabb játékot nyújtani, mint Musacchio, kíváncsi vagyok, bajnokin lesz-e esélye a kezdőbe kerülni.

A két lehetséges távozó, Suso és Paqueta nagyon sokat nem tudott hozzátenni a padról, persze főleg utóbbi nem is játszott sokat és a meccs már rég eldőlt, de azért az biztos, hogy nem ma növelték az értéküket.
Én úgy látom amúgy, hogy Ibra érkezése, a versenyhelyzet bizonyos posztokon, plusz a “mindenki eladó” jelszó jót tett a keretnek összességében, ilyen fókuszált és magabiztos játékot, mint az utóbbi két meccsen, még nem láthattunk idén, és a bajnokságban simán lehet ezt folytatni a következő három fordulóban. A kupában meg a Torino jön majd, pontosan két hét múlva.

Ja és ki ne hagyjam, a nap statisztikája: Antonio Donnarumma az első 300 percét lehozta úgy Milan mezben, hogy nem kapott gólt, lehet nem is a tesója az igazi tehetség. Olyat is olvastam amúgy, hogy ez a klub történetében először történt meg, de nem tudom mennyire biztos a forrás, majd ha az Opta is kiposztolja, akkor elhisszük.