Manchester United – Milan 1-1 / Megérdemeltük

Nem volt ez a meccs egy nagy throwback a legendás 2007-es elődöntőre, egyik csapat történelmébe sem fogja magát beírni a kiemelkedő teljesítmények közé. De az a helyzet, hogy ettől függetlenül nagyon elégedettek lehetünk (sőt még tán kissé csalódottak is az eredmény miatt), mert elmentünk az Old Traffordra egy abszolút B csapattal, és simán jobbak voltunk az ellenfélnél, ezt pedig hiába csak a gumimaci kupában történt, azért jó volt nézni és átélni, így pedig még a továbbjutás is sokkal közelebb került hozzánk.

Nekem kell talán itt a lehető legjobban megkövetnem a csapatot, mert szinte elengedtem volna ezt az egészet, annyival esélyesebbnek tűnt a United nekem. Aztán a meccs során kijött többek között a két edző közti különbség, mert náluk is sok hiányzó volt, Solskjaer viszont képtelen volt így bármilyen elképzelést adni a játékuknak (nem újdonság persze), míg nálunk Pioli igazából a megszokott taktikával küldte fel a csapatot, mindenki tudta a helyét, és hát úgy néz ki, hogy az ellenfél edzői stábjában az elemzésünket sem vitték túlzásba, mert azért sok mindenre számíthattak volna.

Kellett egy kis szerencse is, mert Maguire egészen komikus módon fél centiről sem tudott gólt rúgni üres kapura, a túloldalon viszont Keszi trademark bombáját még most sem pontosan értem, hogy miért vették el, egyértelmű kezezés egyik felvételen sem látszódott, ehhez képest a döntés kb 15 másodperc alatt megszületett. (És még tizit sem kaptunk, hát ilyet…) Pedig az Elnök Úr teljesítményére az a gól lett volna a korona, egészen elképesztően nagyot játszott megint, persze ez a Matic, McTominay középpálya nem annyira egetrengető, de kategóriákkal jobb játékosnak tűnt mindkettejüknél, meg úgy bárkinél a pályán egyébként, gondolom néhány Premier League only nézőnél be is indult a nyálelválasztás, hogy meg kéne őt venni kb 10 millióért, milyen jó lenne náluk. Miete szintén nagyot ment, legjobb meccsét játszotta szerintem nálunk, Tomori és Kjaer beton párost alkottak ismét (bár előbbi azért a Diallo gólban benne volt), Calabria megint nagyszerű szélsővédő teljesítményt hozott, Krunic meg ezúttal a gólpasszt adta.

Azért az fontos, hogy nincs ez még lefutva, mert a United amúgy hozzánk hasonlóan sokkal jobb idegenben, mint otthon (21 pont 13 meccsen, illetve 33 pont és veretlenség 15 meccsen a bajnokságban), szóval maximális koncentrációval kell belemenni a jövő hetibe, remélhetőleg már visszatérőkkel. Az mindenképp segíteni fog, hogy nekik kell kezdeményezniük majd (többek között ezért sokkal jobb az 1-1, mint a 0-0 idegenben), ha nem hagyunk nekik területet, ahogy az tegnap is történt a meccs nagy részében, akkor azt hiszem jó esélyeink lehetnek. Ami biztos, hogy ha itt továbbmegyünk, akkor rá kell menni az EL-re is teljes erőből, mert abszolút reálissá válik az egész megnyerése, ami ugye szintén BL helyet jelent. Nem azt mondom, hogy mi lennénk a legesélyesebbek, mert vannak itt csapatok, akik kellemetlenebb ellenfelek játék szempontjából, mint a United, de szerintem félnünk senkitől nem igazán kéne. Ezzel mondjuk előreszaladtam eléggé, előbb le kell majd zárni ezt a párharcot, megcsapni a Napolit, ilyenek, csak így tovább!