24/25 Szezonfelvezető körkapcsolás

Kedves olvasok, kummantolók és szakemberek. A szerkesztőséggel össze ülve, hosszas tanácskozás és mély logisztikai elemzések által, megpróbáltuk az eddig tudottak és látottak alapján a legpontosabban meghatározni mi is történhet, mi fog történni az előttünk álló hosszúnak tűnő szezonban és megemésztettük a nyár történéseit is. ( ha bármi máshogy alakulna, akkor az csak is a véletlen műve lehet, hiszen profik vagyunk, legalábbis valamiben biztos, mindannyian) 

Reméljük tetszeni fog a már szokásos szezon felvezető kérdez-felelek, terjedelmes és talán tartalmas is lett. Alább majd tőletek is várjuk a válaszokat feltétlen.

  1. Sikerült jól erősíteni a hiányposztokat.

    bb:
    számomra közepes a dolog, mert a jobbhátvéd poszt teljesen érthetetlen módon lett “erősítve”, a védelem közepén bár jött a Balkáni Terminátor, darabra mégsem érzem biztosnak a dolgot egyáltalán. Védekező kp ügyben kabaré, hogy Bencét az utolsó utáni pillanatig el akartuk zavarni, és csak Fofi érkezett végül, ez szerintem nagyon fog még fájni, de a támadó sor egyértelműen jobbnak tűnik legalább a tavalyinál. Csak játszanak is eleget! De ne ultit a MilanLabban!

    Balage: Nagyjából ezeket tudnám elmondani én is, a jobbhátvéd keringő nekem teljes homály, középen ha a Zsuzsa-Pavlov kettősből kiesik valaki, az elég komoly minőségi ugrás lefele, a középpályán meg kilóra megvagyunk, csak éppen sokaknak nincs posztja. Zsír pótlását viszont megoldottnak érzem, ha Morisz kibírja táppénzes papír nélkül.

    k: Ez egy igen jó kérdés, rögtön az elejére, rögtön kapcsoljunk utazótempóra, Mester? Most erre mit mondjak – klasszikus prima punta nem jött, csak Abraham, klasszikus emberevő nem jött, de van Fofana. Az edzőposzt megerősítése kapcsán támadtak bizonyos kételyeim. Pavlov vérebe nagy vétel, de Kalulut megtartottam volna Dobrij Gyeny kárára. Maszatoltak valamit Garryék, mondjuk úgy. Ja, nézzük meg, hogy a Roma milyen rutinrókákat húzott be a védelem tengelyébe az utolsó napon -> nekünk pont egy észlény hiányzik onnan, nem pedig még egy dinamit gyerek.
    Fx:
    Alapvetően igen, hisz kettő igazi hiányposzt volt a CDM és a CF (Fofana-Morata, ha utóbbi CF egyáltalán…). De úgy érzem minden a MilanLab-tól (és Fonseca-tól !! ) függ. Létszámban minden csapatrészben megvagyunk, de back-up már nincs a védelemben és a középpályán. Középpályán szerencsére megmaradt Bennacer, nélküle komolyabban aggódnék. Előre szintén megvagyunk, 3 frontra is, itt a nagy kérdés az lesz, hogy Leao-Morata kémia rendben lesz-e – szvsz.

    alessio: Vegyesek az érzéseim ezzel kapcsolatban. Ide lőjetek de szerintem a csatár kérdést abszolút sikerült megoldani. Morata és Abraham is jó lesz majd. Középen azért van némi hiányérzetem az egy szem Fofana lehet kevés lesz oda én még hoztam volna valakit főleg olyan valakit aki még inkább tud a védelemnek segíteni. A védelem viszont szerintem kimondottan gyenge. És nem csak játékban hanem minőségben is. Pavlovic illetve Theo akit komoly tényezőnek gondolok innen viszont az összes többi játékos finoman szólva is cserélhető lenne részemről.

    Harkness: Papíron nem tűnik rossznak, de vannak azért gondok, ahogy a kollégák már utaltak rá Emerson Royal teljes what the fuck kategória, én nem tudom, őt ki gondolta jó ötletnek. Pavlov nagy húzásnak tűnik, Fofana kellett, csatársorban meg mivel ambíciója nincs a klubnak, hogy mondjuk egy Seskot vagy Gyökerest elhozzon, így nagyjából kimaxoltuk, mert elég limitált a piac. Morata fasza játékos, bár nem az, aki 20 felett fog rúgni, Abraham meg kicsit olyan deal, mint Jovic tavaly, van lehetőség abban, hogy bejön, de ki tudja mennyire futballista még ő a sérülése után.

    Buddy: Nehéz mit mondani ami plusz, a kollégák szakszerű és mennyiségi kifejtése után. Számomra is ez inkább közepes. A pozitív nálam abszolút a támadósor, hogy most már van. Kérdés el fog e jutni oda a a labda. Nálam Morata és Abraham is plusszos bőven, a néger harcos esetében vannak kérdőjelek, de hiányzott egy ilyen izom target man a csapatból nagyon. A középpálya papíron nem rossz, gyakorlatban egyáltalán nem látni kinek hol és mi a feladata. Bence esetleges eladási szándéka felvet kétségeket számomra a vezetőség ép eszét tekintve. Ellenben védelemben CB pozícióra csak két értelmes emberünk van és a jobb hátvéd posztot inkább gyengítve érzem, mint erősítve. Értem én, hogy brazil, na de hát hol van már Cafu… Azt a 15 misit okosabb lett volna örömlányokra elkölteni, mint vodkára. Nagyon másnapos lesz tőle mindenki, de főképp a szurkolók.

  2. A sztárokat megtartottuk, érkeztek újak. Mennyire vagy elégedett a Mercatoval?

    bb: röviden 4/10, mert nem érzem kiegyensúlyozottnak és mélynek a keretet.
    Balage:
    5/10, nem érzem azt, hogy itt nagyon akartunk volna minőséget vennik:

    Életérzés kapcsán, és itt gondolok az utolsó perces kapkodásokra, kiebrudalásokra vagy azok kísérletére, a vakarózásra, hogy kit lehet egyáltalán nevezni a brigádból, a béna csereügyletre Szélessel -> nekem ez hebrencskedés, átgondolatlanság, hegesztés. Az mondjuk tetszik, hogy nem volt nagy távozónk végül. De nem vagyok elégedett.Fx: számokkal 6/10. Mert legalább erősödtünk, ezért átbillen a mérleg nálam. Tehát, ha mindenki egészséges és Fonseca megtalálja magát és a csapatot, akkor mind a védelem, mind a középpálya összeállhat egy Serie A szinten nagyon erős gárdává. Csak az a “HA” ne lenne…a Back-up hiánya is nagyon nagy gondokat okozhat.

    alessio: A Fentebb taglalt dolgok miatt 6/10

    Harkness: Alapvetően az, hogy megnézi az ember mit hoznak össze a többiek, milyen fasza igazolási ablakot tol egy Juventus meg egy Roma, és azt látja, hogy közben mi max 20 milliót vagyunk hajlandóak adni egy játékosért, na már emiatt is maximum 5 pontot adhatnék. Ehhez még hozzájön Kalulu elküldése egy riválishoz, Bennacer érthetetlen majdnem kiszorítása, és megérkezünk egy jó 4/10-re.

    Buddy: Támadósor 9/10 összes többi, 5/10. Fofana és a Pavlov oké, Bence majdnem és Kalulu nagy kérdőjel és cserébe az egész átigazolási szezon olyan össze visszának tűnt.

  3. Mi lesz a gyenge pontja az idei csapatnak?
    bb:
    Fonseca

    Balage:
    a szélsőhátvédek, valamit az ebből adódó védekezés(teljes hiánya)
    k:
    A mély vezetési válság. Én nem állok meg Fonsecánál. Nem látom, hogy a fejesek a helyzet magaslatán lennének. Ibra ide, Ibra oda, ez most egy eléggé szétesett, szedett-vedett, nem túl motivált banda benyomását kelti. Ezt pedig mindegy, hogy milyen formációba rendezed.Fx: ma azt mondom, hogy az öltöző vs. Fonseca és nem csak a Theo-Leao páros… Emerson Royal pl a Capitanot ültette a padra, ami az öltözőben gondolom nagy „ovációval” járt a régi motorosoktól.

    alessio: Egyenlőre nagyon úgy néz ki hogy Fonseca. Valamint a védekezés. Ja és persze a vezetőségel is egyre kevésbé vagyok elégedett minden téren ez pedig egy nagyon gyenge pont.

    Harkness: Mennyi időnk van? De viccet félretéve, ez az identitáshiány és aggódás, ami körülveszi a klubot, ahogy k kolléga is írja, ez a vezetőség sara. Posztot nézve a jobbhátvéd, Calabria továbbra is középszer, a helyettesét pedig már kitárgyaltuk. Illetve azt továbbra sem sikerül megugrani, hogy olyan modern csatárunk legyen, aki tud 20 gólt lőni a bajnokságban.

    Buddy: Az első három meccs után úgy tűnik minden is. A vezetőség nem tudom mit akart sok tekintetben, Ibrának nem tudom van e keresni valója ahol most van, van e egyáltalán beleszólása, bár asszem ő is támogatta a portugált. Az edző pedig nálam totál homály nem csak amiatt, hogy mindent szétbarmolt és a nulláról építkezik, hanem azért is, mert már az elején kezdi elveszteni a játékosokat. A gyenge minőségű szeszes ital játszatása a kapitány helyett nekem is nagyobb homály, mint az EB miatt kiherélt Theo Leao páros para ültetése.

    A Bánkoláson készített élelelem csak a hosszas cikk olvasása közbeni pihenés céljául kerül beszúrásra. Nem, nem lecsó

  4. A legjobb igazolás?bb:

    Pavlov
    Balage:
    Egyelőre Pavlov nálam is, Fofanara leszek nagyon kíváncsik: Beírom Abrahamot, hátha összehoz 15 kanadai pontot.

    Fx: Pavlov. Akit nem láttam, hogy ennyire kellett ő ide, ez pirospont.

    alessio: Itt holtverseny lesz nagyon sokat kutyázik a kumant szekcioban de én beírom Abrahamot. Csak azért nem Pavlovic mert azt már előttem írták.

    Harkness: Csak Pavlovot lehet mondani, akkorát ment eddig a 2 meccsén.

    Buddy: Hogy ne ismételjem én Morata-t mondom, amikor beállt és ami pluszt adott a csapatnak az nagyon kelleni fog a jövőben látva az eddigieket.

  5. Mennyire zavar egy valószínűleg olaszok nélküli kezdőcsapat?bb:

    egyáltalán nem érdekel, én sem vagyok digó dugó.
    Balage:
    Semennyire. És nem is igazán tudok mondani olyan olasz játékost, aki beférne és el is tudnánk hoznik: Anno az erős Milanok alapja egy erős olasz mag volt, főleg a védelem. De már ebből is, a defenzívebb posztokból is, maga a válogatott is épp megvan, ha egyáltalán. Szóval ez most utópia. Én örülnék, ha visszatérnének a régi idők, de ez egy teljesen irreleváns kijelentés. Előre mutató lenne a Futuro felpumpálása és onnan minél több siheder beépítése a keretbe, de miért pont nálunk lenne jó az olasz utánpótlás?

    Fx: engem sem ráz meg túlzottan. Az olasz utánpótlás nevelésben nagyobb gondok vannak és nem csak a Milan-nál láthatjuk ezt ebben megnyilvánulni. Lesz ez még jobb is, de addig is versenyképesnek kell maradni.

    alessio: Nekem ez igazából nem fontos. Persze jó ha vannak Olaszok is a keretben de én ugyanúgy tudok örülni egy Holland vagy Brazil nemzetiségű játékosnak is pláne ha Milan mezben szállítja az eredményeket.

    Harkness: Inkább örülök neki, az olasz foci brutális válságban van, igazán jó játékosok nélkül (1-2 kivétellel), nem is kellenek a csapatba, ha jobbak akarunk lenni (akarunk?). Camarda illetve Liberali reméljük nem kallódnak el, belőlük lehet top játékos akár.

    Buddy: Én akkor a kivételek közé fogok tartozni ezek szerint, nyílván nem véletlen jött ez a kérdés. Engem kifejezetten zavar. Nyilván ahogy k kolléga is fogalmazott az utópia, hogy a fél csapat olasz top játékos legyen, de pont ezért, Tonali eladását (tegyük félre, hogy egy évet pihent és ez jó, hogy nem nálunk történt) mai napig nagy veszteségnek érzem. És mindemellett hiába kaptunk érte egy rakat pénzt egyáltalán nem sikerült őt és a lerakott munkamennyiséget pótolni a középpályán eddig. Talán, majd Fofana…

  6. Fonseca meddig marad/marad e szezon végéig?

    bb: November vége, de évekig aktív marad a payrollon, mint Ballon.
    Balage:
    Megtáltosodik, és a Bajnokok Ligája győzelem után köszön el tőlünkk:

    A bérszámfejtésen rajta lesz 2 évig, nem? Én szurkolok neki, de szeptember elején ez nagyon köhög. Szezon közben azért nem kéne edzőt váltani, nem vágyok ilyen szintű banteri mélységekre.Fx: bevállalom, a Lecce ellen már nem ő lesz a padon. (09.29).

    alessio: Szerintem bármi lesz is szezon végéig maradni fog legalább. Nem fogunk egyszere három edzőtt fizetni jövő nyáron viszont Pioli szerződése kifut igy lehet megint a kispadon variálni.

    Harkness: Szezon vége, szerintem nincs akkora gond, mint amennyire tűnik most, illetve a vezetőségnek úgyis a top 4 kell, azért meg harcban leszünk, úgyhogy maradni fog. Ibra addig hívogathatná napi szinten Kloppot, de álmodik a nyomor.

    Buddy: Ha csak nem fog megtörténni az, hogy a jelenlegi szinten megállunk egy jó darabig és harcolunk a kiesés ellen és valamennyire közepesen összeáll a csapat, akkor szerintem se küldik el év közben. Év végén pedig csak akkor, ha nem lesz meg a top 4, de akkor se biztos. Kitartanak az urak a szar választásuk mellett na.

  7. Minden rossz, vagy lesz kiút ebből a szakadékból?bb:

    nem rossz minden, de mély a mentális gödör. Szerencsére Pioli szerződése továbbra is él!
    Balage:
    A védekezést és a csapategységet kell összedrótozni, de azt nagyon. Ezen felül szerintem nem olyan szar a helyzet, mint amilyennek látszik.k: Ami a futballt illeti, az a része engem szerencsére már túlságosan nem tud megmozgatni. A blogos dolgok a meccsnézésekkel, bánkozásokkal, podikkal és írkálásokkal viszont életem szerves részét képezik, és abszolút függetlenek a Milánóban és környékén zajló eseményektől.

    Fx: Ha november/decemberig mégis marad Fonseca és bb-nek lesz jó a tippje, akkor is be lehet futni a TOP4-be ezzel a kerettel és egy erős tavaszi felemelkedéssel, úgyhogy nincs itt dráma, egyelőre.

    alessio: Egyenlőre ez nagyon döcög. De szerintem vissza fogunk jönni még innen is. Viszont egyelőre a TOP4 szerintem nagyon is veszélyben van.

    Harkness: Lesz, de kérdés mit tekintünk annak. Én a bajnoki címért akarok harcban lenni, arra pedig nincs ambíció, és minőség. A többiek pedig előznek/előzhetnek minket szép lassan, a sittesek már megtették.

    Buddy: Tartom, hogy hiba volt mindent kidobni az ablakon ami a taktikát illeti és alapoktól építkezni, főleg, hogy az EB meg a sűrű naptár miatt alig van felkészülés. Ezt így nem lehet. Még, ha papíron nem is minden rossz, a nyomás és a különböző feszkók felvetnek kérdőjeleket, hogy össze fog e állni ez a katyvasz.

  8. Calabria vagy Emerson Royal?

    bb: Jimenez, vagy Teri.
    Balage:
    Ignazio Abatek:

    Mikor milyen kedvünk van! Variációk egy bohózatra.Fx: a Lpool ellen Calabria, a Parma ellen Emerson Ro…maradok a Capitanonal.

    alessio: Emerson soha többé. Calabria csak azért néha hátha sikerülne eladni valahová. Nézzük meg Jimenezt!

    Harkness: Borini megoldja ott is!

    Buddy: Nem gondoltam, hogy lehet hozni egy Calabriánál gyengéb jobb hátvédet ráadásul mindezt pénzért úgy, hogy valaki ezt komolyan is gondolta.

  9. Morata lesz olyan jó kapus, mint Giroud?bb:

    nem láttam még gólöröm közben félmeztelenül, így nehéz megítélni.
    Balage:
    Senki nem lehet olyan jó kapus, mint a férfiállat.k: Mirante búcsúmeccses szintjét bármikor.

    Fx: nincs még egy olyan.

    alessio: Milyen kérdés ez? Értelmezhetetlen csak Giroud.

    Harkness: Fejben ahhoz nem elég erős.

    Buddy: Ahhoz még Mike-nak is javulnia kell kicsit

  10. Mit remélsz az új öregfiú támadónktól?

    bb: remélem, betyáros halászlé partikat tartanak majd a csapatnak, ha már Aldi szegény grillezését már Firenzében folytatja.Balage: Juve elleni gólt amit magából kikelve ünnepel a rabruhás ultrák előtt

    k: Erős kezdés után szép lassan beleszürkül a nihilbe.
    Fx:
    10 gól, 8 assziszt minden sorozatot figyelembe véve. És ide csábítja Lamalt a következő szezonra ingyen és éves 2 M eurós bérért.

    alessio: 12 gól meg néhány gólpassz és én már elégedett leszek vele. Ja és remélem kevesebb izom probléma mint eddig.

    Harkness: Kombinatívabb játékot elöl, és jobb presszinget, ha meg a 15 gólt hozza, akkor azt gondolom panasz nem lehet rá.

    Buddy: Azt a pluszt és mentális motiválást, amit a kis játékideje alatt letett az asztalra, nem akarok gól számot írni, de ha ezt hozza akkor nincs hiba.

    És tényleg nem lecsó. A recept titkos. Ellenben, ha kibújsz a fotelből és a nick név mögül, csatlakozol egy jó társasághoz legközelebb, akkor megkóstolhatod (Provokáló reklám helye)

  11. Ki lesz a szezon legjobbja?bb:

    Rubens Barrichello
    Balage:
    Marco Guidak: Christian Panucci

    Fx: Reijnders. Remélem, hogy benne még van – legalább – eggyel feljebb.

    alessio: Leao nagyon remélem.

    Harkness: Leaot tudom továbbra is csak mondani, feltéve hogy nem balhéznak össze. Fx kollégát is adom a Reijnders tippel, egyetértek.

    Buddy: Lehet fröcsögni, de ha nem üldözi el még októberig Leaót az új csoda edzőnk, akkor ő lesz. Az más kérdés, hogy jó ez a csapatnak, hogy még mindig rajta állnak majd szerintem a dolgok. Mindemellett Morata és Abraham segítheti a portugál jó szereplését, ha elvonják a figyelmet róla.

  12. Meg lesz szorítva a bajnok? Mi a reális cél, ilyen kezdés után, hol végez a csapat?bb:

    maximum az öreg szatyor fogja megmogyorózni őket. Mi meg bedöcögünk a 3-4. helyek közül oda, ahova engednek.
    Balage:
    A sinter metál sajnos, nem lesz itt torkonragadás. Nekünk jó lesz a dobogó alja, meg a BL csoport 3. helye.k: Remélem igen, a hitelezőik által. Legyünk a 4-ben, és legyen egy eufórikus és katartikus célbacsapás 2025. május 25-én a Monza ellen a San Siróban.

    Fx: egyet értek a többiekkel. TOP4 legyen meg, bár nálam ez évek óta az
    alapelvárás.

    alessio: Mi a bajnoki címért folyó versenyből kicsekoltunk idénre is. Ezt sajnos már most bátran le merem írni. A reális cél a harmadik hely lehetett a szezon előtt. Viszont ilyen kezdés után jelenleg elérhetőnek a 4-5 helyet látom reálisan.

    Harkness: Az Internek nincs ellenfele, a rabruhások mondjuk Mottával hatalmasat húztak. A top 4-be csak be fogunk jönni, de amíg az elmúlt években ezt teljesen magabiztosan mondtam, most kevésbé. Nagy blama lenne mindenesetre.

    Buddy: A Toro jól bekezdett, talán ők… Az első három meccs alapján máris kiderült, hogy az Inter más ligában játszik. Az első kettőnél még el lehetett hinni, hogy a Juve szárnyra kap és megszorongatja, de az Atalanta alázása elég csúnyán nézett ki. Nekünk már az jó lehet ilyen kezdet után, ha a 4. helyre gond nélkül oda érünk a végére.

  13. Serie A Top 4 a szezon végén?bb:

    Inter, Juve, Atalanta, Milan
    Balage:
    Inter, Juve, Milan, Monzak: Sinter, Púposok, Mi, Como

    Fx: Inter, Juve, Milan, Napoli

    alessio: Inter, Juventus, Napoli, Milan

    Harkness: Inter, Juventus, Milan, Napoli

    Buddy: Inter, Juve, Atalanta, Milan

  14. Mit jósolsz a megújult BL-ben?bb:

    edzőbuktatást!
    Balage:
    Ceferinnek mégtöbb kenőpénztk: Ott leszünk tavasszal, a januári orgonavirágzást megéljük a legrangosabb nemzetközi kupában. Mi ez, ha nem előrelépés?

    Fx: ha Fonseca marad: jól meg leszünk pulykázva és sírva röhögünk a tét nélküli pontszerzésen Pozsonyban. Ha időben lesz változás, akkor egy playoff kör még benne lesz.

    alessio: Meglepetést még Január előtt kiesünk.

    Harkness: Agyonver minket a Pool/Real/Kusen hármasból kettő, lesz egy meglepetés eredményünk. A kicsik ellen meg ki tudja, mindet nem fogjuk behúzni, az tuti. 9-24 között bárhol landolhatunk, azaz egy egyenes kieséses párharc lesz azért.

    Buddy: Hogy 5 alatt megússzuk a zakókat, habár a Realt már egyszer megvertük a nyáron. Mindenesetre nagyon fázok a nagyok ellenni meccsektől, hogy alázás lesz és a közeli Intertől is. Ha rosszabb lesz, mint Pioli meccsei a kuzinokkal akkor megérte ez a hajcihő, mondhatom.