Ez után már csak kettő # Atalanta v Milan

Cimborák, odáig süllyedtünk, hogy összetett kézzel várjuk, legyen már vége ennek a gyalázatos szezonnak, hogy a méltó helyére kerüljenek az idei sikerek, a trágyadomb közepére, oda. Vince fiai gondoltak egy merészet, nagy nehezen benyomták a kuplungot, és az amúgy sem a tempós előrehaladásra szánt kettes fokozatból bevágták rükvercbe, oszt nyélgáz. Szerencsére egy szénakazal megfogta a Ladát, fizikai sérülés nincsen, a lelki traumát meg lábon hordozzuk évek óta. Bizony, mi pontosan ott tartunk, ahol 3 éve, közben pedig Massimiliano tanár úr már a második BL-döntőjét érte el egy másik csapat élén. Most lehet mondani, hogy végre ránk is süt a Nap, de ha a Csi úrék idehozzák azt a rossz, vén buzit, akkor ki beszél, és miről beszél?!! Hajtás után továbbra is az Atalantáról lesz szó természetesen.

Szóval, a mercatós híreket mellőzve, annyit lehet mondani, hogy nagyon szégyellősen szeretnénk letudni ezt a maradék három meccset úgy, hogy a végén elmondhassuk, hogy heroikus küzdelemben lecsúsztunk az európai szereplésről, ismét. És már nemcsak zugblogok terjesztik ezt az alávaló rágalmat, hanem még a whoscored.com is, úgyhogy nem sikerült teljesen szakmaian előadni ezt a mélyrepülést. A kuzionoknál még az edzőt is kirúgták, biztos, ami biztos. De nem szeretnék polémiába bocsátkozni senkivel sem ez okból, ha valaki úgy gondolja, hogy ez csak a Montella-féle szokásos év végi kipukkanás, én nem bánom.

Az Atalanta bravúros szereplése nem véletlen, mert ott dolgoznak is. Jah, úgy könnyű. Koncepció, motiváció, anyagi-szellemi erőforrások nélkül, na úgy mutassák meg! Persze úgy már nekik se menne. Mindegy, elég az hozzá, hogy a szokásos lombard derby-k tekintetében szegény Madonnina lecsúszott egy kissé. Szegény-szegény vén, kedves ribanc. Hát ez van, mit csináljunk. A lényeg, hogy a bergámói legények elég masszívan csapatják, és valószínűleg ott lesznek közvetlenül az EL csoportkörében az ősszel. Gratulálunk nekik. Vannak ott egyébként ismerős arcok: Petagna, Cristante, Paloschi többek között. Jó nekik.

Hogy ne húzzuk túl hosszúra a vénassszonyos nyavalygást, mondjuk el, hogy szaggat az epém, kopog a bal tüdőlebenyem és bugyborékolnak a vakbeleim, mind a három. Komolyra fordítva, visszatér a Capitano, a Riccardo, a Montolivo.  Reménykedünk a legjobbakban. A belső védők egyike Zapata lesz, a másik vagy Romagnoli vagy Gomez, előbbi egészségi állapotának függvényében. A balhátvéd Kuco, a jobb pedig Gomez. Nyet kommentárij. Most látom, hogy a Gazzetta szerint ez valami szörnyeteg 3-5-2 lesz, és akkor Gomez része a hátsó triónak, Kuco a jobb wingback, DS pedig a bal. Vince biztosra akar menni, érzem 🙂 Suso, Montolivo és Pasalic lesznek a középpályások, amen. Deulofeu lesz a seconda punta vagy mi a Szűz Mária keserve, Bacca pedig azon a poszton fog játszani, ahonnan más játékosok más csapatokban gólt szoktak lőni. Kegyelmezzen nekünk a Jóisten, ha ez elé is leülünk. FORZA!