Koronát, igazíts // Milan-Bologna

Értem én, hogy egy számunkra tét nélküli, csütörtöki, idegenbeli meccs, csak ez nem az a helyzet, amikor belefér a lazázás. Vasárnap este meg lehetne és meg is kellene kezdeni a szívlágyítást, de ez így aligha fog menni.

Azzal kezdeném, hogy azon szerencsések közé tartozom, akik egy másodpercet sem láttak a Rijeka elleni meccsből, de a gólokra sem voltam kíváncsi. Pontosan várható volt, hogy megszakadni semmiképp sem fogunk, de az, hogy ez ennyire látványosra sikerült, elég árulkodó. Oké, mentalitás, meg minden ilyesmi, de minekután hónapok óta azt nézzük, hogy majdcsak felkelünk már arról a jégtábláról, de mindig pofára esünk, akármilyen stílusban próbáljuk, abszolút nem hiányzik még az, hogy még egy kis bátorítót is igyunk közbe, hátha attól majd jobban megy. Nem, ide hideg és tiszta fej kellene elsősorban, szóval nagyon remélem, hogy valaki végre kellő komolysággal tud fellépni a szituációban, mert bármennyire sem a világ top 20 edzőjének egyike ül a Milan kispadján, azért ez nem járja, hogy ne hasonlítsunk futballcsapatra december elején-közepén.

Nem túlzás, a következő három meccsen az önbecsülésért kell játszanunk: a Bologna elleni bajnoki mellett jövő héten duplázunk a Veronából, előbb szerdán a kupában, majd vasárnap a bajnokságban játszunk velük. Állítólag dobhatjuk a háromvédős rendszert, és visszatérünk a klasszik 433-hoz, amitől az ég sem tudja, mit várhatunk, mert hogy nem feltétlenül a felállással van itt a baj, hanem hogy kvázi mindenki úgy szaladgál a pályán, mintha a múlt héten ismerkedett volna meg a sportággal. Nyilván van köze hozzá, de nem a lényeg inkább ott lehet, hogy úgy tudjunk majd játszani, hogy ne legyünk tengeribetegek a hullámoktól húsz perc után. Támadni nyilván nehezebb, csak ott a bibike, hogy védekezni sem sikerült eddig – nagyon jó lenne végre egy viszonylag sima meccs, még ha abszolút nem is ez várható. A problémák elég mélyen gyköreznek, jóval a kispad mögött talán, szóval most egy olyan pedagógus kellene, aki taktikailag is szint, és pontosan érzi, kiből és mit váltanak ki az adott mondatok. Ilyen szempontból a belsős emberválasztás talán szerencsés, de egyelőre ennyi, summát majd hetek múlva lehet vonni – addig meg nem kéne tovább menni a nimbuszfaragás ügyében.

Várható:
Gigio – Abate, Musacchio, Bonucci, Rordiguez, Kessie, Montolivo, Bonaventura, Suso, Kalinic, Bonaventura.

Tipp: 2-0