EL selejtező harmadik felvonás: Rio Ave – Milan / Utolsó kör

Elérkezett az utolsó EL selejtező ideje, ismét csak egyszerű a képlet, 1 meccs lesz (idegenben), ha nyerünk, ott vagyunk a csoportkörben végre, leakasztunk egy kis pénzt, ami még a mercato hátralévő részét is beindíthatja.

Nálunk a szokásos hiányzók lesznek, Romagnoli, Musacchio, Duarte, Conti, Rebic (neki ez az utolsó eltiltással töltött európai meccse) és Ibra nem játszhat, a kezdő pedig megint csak ugyanaz lesz valószínűleg, mint a múlt héten a norvégok ellen. Két kérdés van, az egyik, hogy Castillejo vagy Brahim Diaz kezd a jobb oldalon, elvileg előbbi az esélyesebb jelenleg, a másik pedig az, hogy a csatár Colombo vagy Maldini junior lesz-e, ez nagyon 50-50 a hírek szerint. Így a kezdő tehát: Donna – Calabria, Kjaer, Gabbia, Theo – Bennacer, Kessié – Castillejo, Calhanoglu, Saelemaekers – Colombo/Maldini

A recept a győzelemhez a szokásos: egy-két Donnarumma bravúr, Benya Keszi double pivot dominancia, megfűszerezve egy kis Kebab varázslattal elöl, talán ennél több nem fog kelleni.

Az ellenfél papíron ugyan erősebb, mint a múlt heti, de ők is csak most kezdték a szezont, a bajnokságban nem túl kirobbanó formában, ott 2-ből 2 x eddig a mérleg, viszont az EL selejtezőben előbb hozták a kötelezőt egy bosnyák csapattal szemben, a múlt héten meg bravúr továbbjutást értek el a Besiktas ellen, igaz csak tizenegyesekkel. Azért nem tűnnek olyan félelmetesnek, de nyilván ha lebecsülnénk őket, abból nagy bukás lehetne, a múlt héten is rezgett már a léc ugye.

Továbbjutás esetén elindulhatna a mercato hajrája, és gyakorlatilag garantáltan lenne még érkező, mivel Paquetát sikerült végre eladni, a csoportkörbe jutással pedig ugyan nem szereznénk brutális összegeket, de egy 15-20 millió euróval biztosan lehetne számolni, ami még minimum 1 érkezőt jelentene. Maga a részvétel a csoportkörben 2,92 millió euró bevételt jelent, a győzelmekért 570 ezer, a döntetlenekért 190 ezer jár, a csoport megnyerése plusz 1 milla. Aztán nyilván a további körökben ahogy haladunk egyre nagyobb összegeket lehet kapni, de nem kell komoly dolgokra gondolni a BL pénzekhez képest, a döntő részvétel jelentene 4,5 millió eurót, plusz 4 millió jár ott a győzelemért. 

Aztán még a koefficiens pontok és a TV-s jogok market poolja alapján kapnánk valamennyit, ezt pontosan kiszámolni most bonyolultabb lenne, a lényeg, hogy az kb felét teheti ki a bevételünknek itt az EL-ben, ezért számolhatunk ezzel a fentebb írt 15-20 millióval.

Van tehát tét, eddig 4-ből 4 győzelemmel állunk a szezonban, az 5. is kötelező, kezdés este 9-kor.