°20 Giornata: Milan – Roma / Ritorno

Reméljük mindenki kifújta és teleette magát a szünetben, visszatérünk, jön a szezon második fele, az új sorsolási szabályoknak köszönhetően pedig rögtön a Romát fogadjuk, annak ellenére, hogy mindössze két hónapja játszottunk velük a 11. fordulóban. Már ha egyáltalán megrendezik a meccset, jelenleg úgy állnak a dolgok, hogy mindenképp le kell játszani, elvileg a liga nem akar semmit sem elhalasztani, ha nem jelenik meg egy csapat, akkor 3-0 a másiknak (aztán fellebbezés és újrajátszás mint tavaly a rabruhások-kukások párharcban), szóval csak a szokásos káosz és elképesztően kompetens vezetés a Serie A-tól. Mindenesetre be kéne kezdeni, a november végi és decemberi botladozást jó lenne magunk mögött tudni egy győzelemmel, ezzel egyben jelentősen le is szakítva a Romát. Az AFCON és a Covid miatt azonban ez nem lesz könnyű, mondhatni már szokásosan a kezdő fele hiányozni fog ezúttal is.

Új év – régi problémák, most is az a beharangozó poszt lényege, hogy éppen ki fog hiányozni. Arra már lélekben rákészültünk, hogy az AFCON miatt Keszi és Benya nem lesz egy hónapig, a torna ugyan csak pár nap múlva kezdődik, de ők persze már a válogatottnál vannak. Tonali mellett tehát Bakayoko, vagy Krunic kezdhet, és hát szerintem ember nincs aki nem Radót választaná az elmúlt hónapok teljesítményei alapján.

Ami viszont friss hír tegnap estéről, három játékos is pozitív tesztet produkált (Tata már pár nappal korábban), és hivatalos infó a poszt írásának pillanatában még nincs, de a források szerint Calabria, Tomori és Romagnoli ez a trió. Igen, a több mint 20 fős keretből pont a védelmünk kezdő 3 embere kapta el 1 nappal a meccs előtt ezt a szart, már megírni sem lehetne, vicc nélkül egész Európa egyik legkevésbé szerencsés csapata vagyunk ebben az elmúlt fél évben.  A védelem így egy csodás Florenzi-Gabbia-Kalulu-Theo négyes lehet, aminél talán még egy De Sciglio-Paletta-Mexes-Constant sor sem lenne sokkal rosszabb. Viccelek azért persze, Flo tud jó meccset hozni, Anulu megbízható mindig (csak sajnos nem középen szokott játszani), Gabika a leginkább bizonytalan pont, meg az, hogy nincs így igazi vezére a védelemnek, a Roma támadósora van elég jó ahhoz, hogy itt komoly gondokat okozzanak.

Több gólt kell tehát majd lőni elöl, szerencsére lesz is kinek, mert gyakorlatilag mindenki elérhető lesz a támadók közül. Sajnos viszont valószínűleg sem Rebic, sem Leao, sem Ibra nem bír 90 percet, és a Sky egyelőre a kezdőbe sem jósolja őket, náluk egy Messi-Dikaz-Széle-Zsír kvartett a legfrissebb. Én azért remélem, legalább Ribi vagy Raffaello befér az elejétől fogva majd, kellene.

A Roma tisztes 10 pontos távolságban vannak tőlünk jelenleg, de az év vége nem alakult rosszul nekik, főleg figyelemre méltó az Atalanta elleni 4-1-es idegenbeli győzelmük. Nem kérdés, hogy Mourinho a San Siroban is szépen rámegy majd a kontrákra, az első meccsen ezeket remekül limitáltuk, elég komolyan domináltuk a meccset Theo hülye kiállításáig, most a sok hiányzóval ez persze könnyen más lehet. Náluk jóval kevesebb a sérült/covidos/afrikai válogatott, szóval majdnem teljes csapattal állhatnak ki. Elvileg három koronavírusos eset náluk is benézett azért ma, az egyikük Mayoral, rajta kívül két meg nem nevezett játékos, gondolom ha a húzóemberek közül lenne valaki, az azért kiszivárgott volna.

Nehéz megtippelni, mi lesz itt, sok a kérdőjel, gólok szinte biztosan várhatóak nagyobb mennyiségben. Kikapni semmiképp nem kéne, nálam most ez az elvárás. Aztán meglátjuk egyáltalán mi lesz ezzel a meccsel, holnap még van egy kör tesztelés, könnyen lehetnek majd további pozitív esetek. Kezdés azért elviekben 18:30-kor, forzázás a kummantmezőben szokásosan!

Tipp: Milan-Roma 2-2